Water jet liposukce – moderní odsávání tuku

Water-jet liposukce (WAL) je inovativní metoda v oblasti odsávání tuku, která pracuje s tenkým vodním paprskem pod tlakem. Jedná se o velmi šetrný typ liposukce, umožňující spolehlivý odhad konečného výsledku již během zákroku.

Průběh water-jet liposukce

Vodní liposukce se nejčastěji provádí v lokální anestezii, pouze v některých případech je nutná celková anestezie. Odsávaná plocha (brady, paže, břicho, boky, stehna, hýždě) je rozrušována sondou, která obsahuje irigační (kanyla s roztokem) i odsávací kanylu. Tukové buňky se během ošetření uvolňují z vazivové sítě, na rozdíl od klasické liposukce jsou tedy méně poškozovány. Výhodou water-jet liposukce je také to, že před zákrokem nemusí být do podkoží aplikováno tak velké množství tumescentního roztoku jako u i jiných druhů liposukce. Celková doba zákroku je kratší než u tumescentní (klasické) liposukce.

Hlavní výhody water-jet liposukce

zoom

Kdo je vhodným kandidátem WAL?

Vodní liposukce je mnohem méně invazivní než jiné druhy liposukce. Zdravotní rizika jsou minimální, metoda je šetrná (zejména k cévám a nervům) a naprosto přesná –  výsledek je viditelný již při samotném zákroku, díky čemuž lze předejít vzniku nerovností a asymetrického odsátí tukové tkáně. Tato metoda navíc umožňuje odsátí většího množství tukové tkáně. Po ošetření  je výrazně menší výskyt otoků v ošetřované oblasti než u klasické liposukce a klient může jít domů prakticky ihned, není nutná hospitalizace. Mimo jiné je WAL využívaná k odběru tukové tkáně pro zvětšení prsou vlastním tukem, jelikož je skutečně velmi šetrná k lidskému tělu.

WAL není určena pro obézní lidi

Zaujala vás water-jet liposukce, protože je prakticky bezbolestná, šetrná a navíc efekt by měl být trvalý? Dříve, než se vydáte na kliniku, uvědomte si, že jakýkoliv typ liposukce není určený pro lenochy a neslouží k cílenému hubnutí ani k léčbě obezity. WAL je vhodná zvláště pro lidí s nahromaděním tukem v tzv. predilekčních lokalizacích (břišní partie, podbradek, boky, oblast hýždí, boků, stehen, podbřišek, oblast kolen, lýtka). O WAL mohou uvažovat lidé, kteří nejsou obézní, ale mají pouze mírnou nadváhu a nedaří se jim upravit postavu cvičením ani změnou jídelníčku.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.

NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?