Trendy v obuvi pro jaro/léto 2011

Klasické lodičky nebo botky v pánském stylu, úzké jehlové podpatky či mohutné klínky, venkovské dřeváky versus výrazná extravagance, to vše patří mezi hlavní trendy v obuvi pro letošní jarně - letní sezónu. Milé dámy, vyražte do obchodů zhlédnout nové kolekce a vyberte si v rozmanité nabídce módní obuvi ten pravý pár pro vás.

img

Nabídka módní obuvi je tuto sezóna opravdu rozmanitá

Veselý klapot dřeváků

zoom Zvětšit

Venkovské dřeváky v novém pojetí

Tradiční holandská obuv se dočkala módního uznání fashion znalců již minulou sezónu a přetrvávající popularitu dřeváků potvrdili přední světoví návrháři i letos, když je zařadili do svých jarních kolekcí. Klasické dřeváky v přírodních odstínech hnědé představily módní domy Ralph Lauren a See by Chloé, trochu dále od tradičního pojetí se držely značky Emporio Armani, Marc Jacobs nebo Rag & Bone. S ideou roztomilé venkovské děvečky si pohrála módní značka Miu Miu, a nabídla veselé červené dřeváky s puntíky, s barvami si pohráli i módní tvůrci z Longchamp a dokázali, že se dřevem krásně ladí i pastelově růžová.


Inspirace z pánského botníku

zoom Zvětšit

Inspirace pánským stylem

Pánský styl pravidelně více či méně ovlivňuje dámské kolekce každou sezónu, nejinak je tomu i letos. Svou vizi polobotek v poněkud futuristickém a lehce motorkářském provedení předvedla značka Balenciaga, Prada se tentokrát vytasila s nehezkým zpracováním ryze pánských polobotek s mohutnou platformou a klínkem. Mnohem půvabněji pojala pánský vzhled značka Miu Miu a čistě pánským polobotkám dodala ženskost pomocí sytě růžové barvy nebo třpytivých kamínků, strohé „oxfordky“ zase troufale vyzbrojila neonovými barvičkami. Klasiky, která se prodává nejlépe, se drží alespoň značka Ralph Lauren - nabízí nadčasové botky v oxfordském stylu a tradiční mokasíny.


Oblíbený retro styl 70tých let

zoom Zvětšit

Botky v retro stylu 70tých let

Hit, který s přehledem válcuje všechny letošní trendy, se musel samozřejmě projevit i u obuvi. Klínky, přírodní barvy a materiály, ale také výrazné odstíny, metalické odlesky, lakování a potisky, to vše vystihuje tuto slavnou módní éru. Sytě výrazné barvy jako je zelená, oranžová nebo červená, puntíky, pruhy či lakování uplatnily ve svých kolekcích Balenciaga, Miu Miu, Marc Jacobs či slavný „švec“ Christian Louboutin. Klínků a přírodních materiálů typických pro toto období, jako je korek nebo hrubá tkanina, se u svých botek drželi Oscar de la Renta, Jimmy Choo či Fendi. Disco styl vyznačující se metalickými odstíny neopomněly značky Ralph Lauren nebo Prada, která tento look pojala trošku bláznivěji.


Naplocho aneb pohodlí bez podpatků

zoom Zvětšit

Trendy jsou i botky bez podpatků

I když je jednoznačně in téměř se dotýkat nebeských výšin pomocí nezvykle vysokých podpatků všemožných tvarů a výšek, ploché botky bez podpatků díky své pohodlnosti nikdy z módy nevyjdou. Oscar de la Renta si alespoň pohrál se zdobnými detaily, barevnými kamínky a metalickými odstíny, kterými ozdobil balerínky a krásné sandálky v řeckém stylu. Módní dům Christian Dior zahalil do optimistického hávu veselých barev nejen oblečení, ale také žabky a pohodlné balerínky. Leopardí sandálky od Miu Miu jsou stejně sexy jako rockerské žabky zdobené kováním od značky Lanvin. Praktičnost zvítězila nad fantazií opět jen u značky Ralph Lauren a jejích elegantních balerínek a sandálů.


Vyberte si z trendy podpatků

zoom Zvětšit

Letí klínky, platformy i kačenky

A jaké typy podpatků jsou nyní nejvíce v kurzu? Vybrat si můžete z pěti typů. Kdo preferuje pohodlí a stabilitu, určitě ocení, že jsou stále v módě klínkové podpatky, na kterých si vyšlapovaly modelky na přehlídkách Alexander Wang a Yves Saint Laurent. In jsou rovněž mohutné podrážky vzniklé spojením klínků a platforem, výhodou těchto robustně vyhlížejících bot je kromě určitého stupně stability i pár centimetrů navíc. Inspirujte se u značek Prada a D&G. Pokud máte respekt z jehlových podpatků, které rovněž patří mezi současné trendy a k vidění byly na přehlídkách značek John Galliano či Lanvin, vyzkoušejte je v trochu silnější variantě. Velkým hitem jsou totiž letos robustní vysoké čtvercové podpatky podobné modelům od Alexander Wang, Givenchy nebo Marc Jacobs. Do střízlivé ženské elegance 50tých let patří podpatky typu kačenky, které, ať se vám to líbí nebo ne, jsou letos opravdu trendy, jak dokazují mimo jiné značky DKNY nebo Oscar de la Renta.


V kurzu jsou klasické lodičky

zoom Zvětšit

Klasické lodičky patří do každého ženského botníku

Nic nedodá tolik elegance a ženskosti jako klasické lodičky, a tak by určitě neměly chybět v žádném ženském botníku. Obzvlášť to platí pro tuto sezónu. Určitě nic nezkazíte jednoduchými černými lodičkami ať už v matné nebo lesklejší kůži, kterou v letošní kolekci nabízí třeba i značka Balmain. Zvířecí potisky jsou stále in a skvěle vypadají i na lodičkách v podání značky Christian Dior. Díky trendu 70tých let jsou velmi módní také lodičky v metalických odstínech a výrazných barvách, inspirujte se u Jil Sander nebo Sergio Rossi. Aktuální rovněž zůstávají lodičky s otevřenou špičkou a zvýšenou platformou, které má v nabídce i módní značka Pierre Hardy.


Nepřehlédnutelná extravagance

zoom Zvětšit

Fantazii se meze nekladou

Fantazie některých návrhářů je téměř bezbřehá, a tak si potřebu předvést své umělecké cítění každoročně vybíjejí i při navrhování módní obuvi. Některé výstřední skvosty se hodí spíše jen do módních časopisů nebo na hudební pódia, přesto právě tyto kousky zaujímají největší pozornost. Excentrický Alexander McQueen dal módním klínkům nové pojetí, u Christiana Diora frčí exotické barvičky a Louis Vuitton se vyřádil na tvaru podpatků. Botky od Johna Galliana sice vypadají krásně, ale vzhledem k neúměrně úzkým a vysokým podpatkům si asi jen málokdo troufne v nich chodit. Zajímavé lodičky se síťkou navrhl Lanvin, zvláštně a trochu jako směs několika bot vypadají mohutné botky od Prady. Britský návrhář Nicholas Kirkwood svými modely rovněž aspiruje na pozici extravagantního návrháře.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.