Nejlepší kabelky na jaro a léto 2011

I módní doplňky podléhají módním trendům, kabelky samozřejmě nevyjímaje. Konec šedivé zimy je tím pravým obdobím pro koupi nové dokonalé kabelky. Ať už preferujete klasické elegantní kabelky, ležérní hobo vaky, maxi kabely či elegantní psaníčka, nechte se inspirovat nápady, které se zrodily v hlavách trendy určujících módních návrhářů.

img

A jaké kabelce dáte letos přednost vy?

Klasická elegantní kabelka

zoom Zvětšit

Klasické elegantní kabelky

Tento typ kabelky, který nikdy nevyjde z módy, by v šatníku měla mít každá žena, která už má za sebou diblíkovská léta. Pevná elegantní kabelka s krátkými uchy se nosí na předloktí nebo v ruce, nikoli přes rameno. Pokud se rozhodnete do této univerzální klasiky investovat, vsaďte spíše na neutrální barvy, jako jsou černá, šedá, různé odstíny hnědé či pudrově růžová, nebo tradiční zvířecí vzor, který nabízí třeba módní dům Givenchy. Módním bonbonkem je letos lady taška podobná doktorské brašně, která je k mání u značek DKNY, Mulberry či Balenciaga. Návrháři značek Balenciaga, Bulgari nebo Givenchy se ale nebáli trochu se odvázat i u tohoto typu sofistikované kabelky a zahalili ji do výrazných barev. Vyzkoušet můžete i různé květinové potisky po vzoru D&G, Christian Dior nebo Jil Sander. 

Ležérní hobo vak

zoom Zvětšit

Ležérní hobo vaky

Velmi oblíbený typ kabelky slaví letos velký comeback i díky výraznému vlivu 70tých let na kreativní mozky světových návrhářů. Nenucený jednoduchý styl hobo vaků se hodí na každodenní nošení, neboť design této kabelky nabízí jak dostatek prostoru, tak i pohodlné nošení přes rameno. Nejlepší volbou je taška v neutrálním tónu, bez přílišného zdobení, která se bude hodit ke každému outfitu. Na jaře a v létě budou módní především zemité tóny od světle béžové, přes velbloudí a zrzavou až po tlumené odstíny hnědé, jež byly k vidění v kolekcích Trussardi 1911, Tod´s nebo Fendi, velmi trendy jsou i šedobéžové odstíny, které zdobí kabelky značek Alexander Wang nebo DKNY. Že hobo vakům sluší i zlaté tóny, dokazují Anya Hindmarch nebo značka Bulgari, která rovněž nabízí hobo vaky i ve výrazných barvách. 

Objemná maxi kabela

zoom Zvětšit

Prostorné maxi kabely

Maxi kabela, do které se vejdou pracovní dokumenty i notebook, nebo která se dá použít i jako příruční zavazadlo do letadla, a přesto vypadá stylově, je přesně tím pravým pro moderní zaměstnanou ženu. Touhy mnohých žen po objemné kabelce si jsou vědomi i módní tvůrci, a tak se i letos zařadila obří kabela mezi hlavní trendy. Maxi kabelka by měla být především pohodlná na nošení, a tak je kromě malých uší do ruky obvykle vybavena i oddělitelným popruhem přes rameno. Kromě neutrálních barev v čele s hnědou, které se objevily v kolekcích Celine, Ralph Lauren či Mulberry, zůstávají in především zvířecí potisky, inspirací může být Balenciaga nebo Rochas. Ani u maxi kabelek se však nemusíte vzdát výrazných barev, jak dokazují značky Michael Korrs, Nina Ricci či DKNY, ani metalických odstínů jako u Bottega Veneta, Ralph Lauren nebo Miu Miu. 

Zdobné psaníčko či minikabelka

zoom Zvětšit

Zdobná psaníčka a minikabelky

Psaníčka a minikabelky se přesunuly zpod umělé záře plesových sálů na přirozené sluneční světlo nadcházejících jarních a letních dní. Miniaturní kabelky se ve dne kvůli praktičnosti nosí s dlouhým páskem, pokud chcete být opravdu trendy pak zvolte psaníčko s řetízkovým páskem. Tento hit by opravdu neměl být nošen nijak skromně, hlavním znakem psaníček a minikabelek je totiž jejich nepřehlédnutelnost. Té snadno dosáhnete pomocí výrazných barev, lakování, potisků, zdobení a netradičních tvarů. Minikabelka by měla dolaďovat celkový outfit podobně jako třeba výrazný šperk. Zkuste se inspirovat u značek Bulgari, Giorgio Armani nebo Jimmy Choo, které svá psaníčka ozdobily třpytivými kamínky a krystaly, nebo si pořiďte blýskavou metalickou minikabelku, která bude odrážet sluneční paprsky jako kabelky od Giambattista Valli, Givenchy nebo Marc Jacobs. Vlivu 70tých let podlehly značky Viktor & Rolf, Marc Jacobs či Versus, výstředními tvary pobaví Jill Sander, Kotur nebo Leiber. 

Pošťácké „crossbody“ kabelky

zoom Zvětšit

Kabelky typu crossbody

Nepřehlédnutelným hitem jsou letos „crossbody“ kabelky s dlouhými pásky a řemínky, které se nosí buď přes rameno nebo ještě lépe v pošťáckém stylu křížem přes tělo. Crossbody styl je velmi pohodlný na nošení a nechává volné obě ruce. Tento typ kabelky se často objevoval na módních molech v křiklavých nebo dokonce neonových barvách (například u značek DKNY, VBH a Miu Miu), zajímavými potisky kabelky ozdobili Versace, Christian Dior nebo Balenciaga. Trošku rockovější pojetí pošťáckých brašniček předvedli módní tvůrci značek Alexander McQueen a Mulberry. Ani tomuto typu kabelek se samozřejmě nemohl vyhnout trend zvířecích potisků, kterému mimo jiné podlehly značky Emilio Pucci a Marc Jacobs. Netradiční, ale o to zajímavější kabelky s dlouhými uchy v indiánském stylu nabídla luxusní značka Roberto Cavalli.    


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?