Připravte svou pleť na zimu

Suchý vzduch, nízké teploty a sníh mohou mít na pleť neblahý vliv, ale naštěstí můžete svou pokožku na chladné období připravit.

Sprchujte se kratší dobu

Chladné sychravé počasí přímo láká k dlouhé horké sprše nebo poležení ve voňavé vaně. Pokud však nechcete svou pokožku zbytečně vysušit a dráždit, měli byste tomuto pokušení odolat. Především v zimě byste se podle odborníků měli sprchovat jen krátce pod teplou či vlažnou vodou, nikoli horkou. Po koupeli pak pleť jen lehce osušte ručníkem a od hlavy až k patě naneste hydratační krém. V zimě jsou pro sprchování vhodnější lehké sprchové gely, nejlépe s obsahem olejů. Klasické mýdlo může pokožku vysušovat.

Změnte svůj krém

Změna ročního období si žádá nejen obměnu šatníku, ale také výměnu pleťového krému. Namísto lehkých krémů, které jste používali v létě, se v drogerii poohlédněte po těžším, hydratačním krému, který vaši pleť daleko lépe ochrání proti výkyvům teploty a vlhkosti vzduchu. Vizážisté a kosmetiční experti obvykle doporučují  v chladnějším období ošetřovat pleť krémem, který obsahuje více olejů a méně vody. Pokud vám hutné krémy přes den na pleti vadí, snažte se je nanášet alespoň na noc.

Noste rukavice a používejte balzám na rty

Většina lidí s nasazením hřejivých rukavic čeká, až teplota klesne hluboko pod nulu. Nicméně odborníci radí chránit si jemnou pokožku rukou hned od začátku zimního období nejlépe až do jara. A to nejen proto, že tím předejdete zbytečnému vysušení rukou, ale také z toho důvodu, že i malé popraskání kůže na rukou kvůli chladu nebo suchému vzduchu může vést k infekci. To samé se týká i citlivé pokožky rtů, které by vždy měla pokrývat vrstvička balzámu na rty. Při pobytu na horách by měl balzám obsahovat i ochranný UV filtr.

Nezapomínejte na opalovací krém

I když jsme v zimě, především v našich končinách, daleko méně vystaveni slunečním paprskům než v horkých letních měsících, neznamená to,  že byste měli zastrčit ochranný krém na opalování hluboko do skříně, kde přezimuje, než ho zase v létě vytáhnete. Některé hydratační krémy sice již obsahují ochranný UV filtr, ale nanést ho jednou denně po ránu nestačí. Na opalovací krém s ochranným UV filtrem byste neměli zapomínat zvláště při zimních radovánkách na horách.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?