Nejlepší pomocníci proti pocení

Pocení je přirozenou součástí každého z nás, přesto se však chceme vyvarovat společenského faux paus mokrého podpaží, bílých stop na černém či žlutých skvrn na bílém oblečení.

Rozdíl mezi antiperspirantem a deodorantem

Antiperspiranty neobsahují alkohol a jejich hlavní úlohou je omezovat pocení. Pracují na bázi zazátkování vývodů potních kanálků, k čemuž se nejčastěji využívají soli hliníku, případně zirkonu. Po jejich použití je výdej potu omezen a podpaží je tzv. v suchu. Deodoranty obsahují alkohol a jsou určené zejména na vonění, chrání do určité míry proti nepříjemnému pachu, který se z potu může rozvinout. Deodoranty neredukují množství potu.

Z toho vyplývá, že proti pocení je účinnější antiperspirant, který omezuje tvorbu potu a zároveň redukuje výživnou půdu pro mikroorganismy, díky čemuž má i deodorační funkci. Deodorant slouží spíše jako doplněk k denní hygieně, k osvěžení a jemnému zamaskování pachu. Oba druhy přípravků se vyrábí v nejrůznějších formách – spreje, kuličky, tyčinky, krémy. Mimo to jsou na trhu i velmi silné a účinné přípravky proti pocení, které se aplikují v noci. Tyto přípravky dokážou zabránit pocení až na tři dny.

Účinné přípravky proti pocení

  • Perspirex Antiperspirant roll-on Original poskytuje vysokou ochranu proti nadměrnému pocení a zápachu. Aktivní složkou je 10 % chlorid hlinitý a mléčnan vápenatý. Klinicky bylo prokázáno, že jedna aplikace zůstává účinná po více než tři dny. Technologie je patentovaná výrobní společností Riemann. Přípravek nedráždí pokožku, neobsahuje parfemace a nezpůsobuje skvrny.
  • Krémový Fenjal Vitality Deo Roll-on poskytuje 24hodinovou ochranu a jemnou péči s dvojnásobným účinkem. Zabraňuje vzniku nepříjemných pachů. Obsahuje vysoce kvalitní olej z hroznových jader, který udržuje pokožku v podpaží hladkou a jemnou i po holení. Bisabolol a alantoin dokonale zklidňují a vyživují pokožku. Přípravek neobsahuje parabeny, minerální ani silikonové oleje.
zoom Zvětšit

Antiperspirant proti skvrnám na oblečení

  • Rexona Invisible Black + White Diamond patří mezi nejúčinnější produkt této značky, který spolehlivě bojuje proti žlutým skvrnám na bílém a bílým stopám na černém oblečení. Přípravek neobsahuje alkohol, poskytuje 48hodinovou ochranu proti pocení i při namáhavých činnostem (např. při intenzivním cvičení). K dostání je v podobě spreje, tuhého antiperspirantu i v kuličkové variantě. 
  • Lavera jemný roll-on Bio pomeranč-rakytník s obsahem harmonizujících bambusových a bavlníkových vláken a výtažků z bio fenyklu a bio vilínu je výjimečně šetrný i k té nejcitlivější pokožce. Plody rakytníku jsou bohaté na vitamíny, minerály a vápník. Chrání pleťové buňky před vnějšími vlivy a podporují tvorbu nové tkáně. Pomerančový olej stimuluje přirozené ozdravné procesy v buňkách. 
  • Kuličkový deodorant Vichy proti nadměrnému pocení obsahuje aktivní složky, které účinně bojují proti vlhkosti a nepříjemnému zápachu po celých 48 hodin. Aluminiová sůl stahuje potní žlázy, aniž by blokovala přirozený průběh pocení, termální voda z Vichy je bohatá na minerální a stopové prvky, jež zklidňují a chrání před volnými radikály, proline Cutei zjemňuje pokožku a zabraňuje podráždění.
  • Bioderma Sensibio Deo kuličkový deodorant roll-on pro citlivou pokožku omezuje nadměrné pocení a zanechává příjemný pocit po 24 hodin. Bioderma Sensibio Deo neobsahuje alkohol, je vhodný pro citlivou pokožku po depilaci. Jednou ze složek přípravku je extrakt z hnědé mořské řasy ochraňující buňky. Předností deodorantu je také to, že nezanechává bílé stopy na oblečení. 
  • Juvena Daily Performance Creme Deodorant je krémově jemný, velmi příjemný k pleti a rychle zasychá. Má adstringentní (póry stahující) a protizánětlivý účinek a zklidňuje pokožku. Obsahuje výtažek z granátového jablka, který napomáhá zvýšit elasticitu pleti. Nezanechává stopy na oblečení a je možné jej aplikovat i bezprostředně po odstranění chloupků.
  • Bourjois Tease Me! je deodorant ve spreji poskytující až 48hodinovou ochranu oproti pocení a dodávající pocit svěžesti. Má velmi jemnou a příjemnou vůni, jeho složení nezatěžuje pokožku. Přípravek neobsahuje hliník, umělá barviva ani parabeny či umělé konzervanty a alkohol. Spolehlivě a účinně zamezuje vzniku vlhkosti v podpaží a redukuje nepříjemný zápach.


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.