Laserem či botoxem proti pocení

Pokud máte nadměrnou spotřebu antiperspirantů a deodorantů,  nenosíte barevná trika, abyste neměli v podpaží ošklivé koláče a musíte absolvovat i několik koupelí denně, může vás ošetření laserem nebo botoxem osvobodit.

Hyperhidróza trápí 2 % populace

Nadměrným pocením neboli hyperhidrózou trpí přibližně 2 % populace. Jestliže se jedná pouze o lehkou formu hyperhidrózy, obvykle stačí vyhýbat se kořeněným jídlům, alkoholu a stresovým situacím. Při střední a silné formě hyperhidrózy je vhodné navštívit odborného lékaře a svůj zdravotní stav s ním konzultovat. Lékař vás může nadměrného pocení dočasně i trvale zbavit. K odstranění nadměrného pocení může navrhnout aplikaci botulotoxinových injekcí nebo ošetření laserem.

zoom

Botulotoxin

Botulotoxinové injekce se aplikují cíleně do problémových partií, například do podpaží, čímž se zablokují nervové signály do potních žláz, které se tak stanou na omezenou dobu neaktivní. Při aplikaci se používají stříkačky s velmi tenkou jehlou, díky čemuž je  zákrok téměř bezbolestný. Nicméně práh bolestivosti má každý jinde, proto není možné tvrdit, že určitě nic neucítíte. Pokud jste na bolest citliví, můžete se utěšovat alespoň tím, že ošetření je relativně rychlé – trvá cca 10 minut. Účinek nastupuje během 2 až 10 dní a trvá v průměru půl roku, v individuálních případech až rok.

Laser

Léčba nadměrného pocení pomocí laseru je ve srovnání s botoxem průlomová v tom, že vás zbaví  pocení jednou provždy. Alespoň tak to prezentují kliniky, kde tuto metodu provádějí. Avšak nenechte se nachytat. Pokud se rozhodnete investovat peníze do ošetření laserem, vyberte si renomovanou kliniku, přečtěte si recenze a připravte si otázky pro ošetřujícího lékaře. Co se týče samotného zákroku, tak ten probíhá v lokální anestezii a je založen na tepelné destrukci apokrinních žláz. Nejmodernější lasery jsou schopné zničit až 90 % potních žláz z požadované partie.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?