Transfer vlastního tuku

Transfer vlastního tuku je invazní zákrok, který je mezi pacientkami i lékaři oblíbený zejména díky jeho širokému uplatnění a přirozenosti. Jak transfer tuku probíhá? Pro koho je zákrok vhodný a jaký můžete očekávat výsledek?

Co je to transfer tuku?

Transfer vlastního tuku (lipotransfer, lipografting, případně lipofilling) je invazivní zákrok, při kterém se odsává tuk (liposukce) tam, kde je nežádoucí a aplikuje se tam, kde ho naopak uvítáme – kde chceme mít plnější vzhled. Nejčastějším transferem je odsátí tuku z hýždí a použití v obličeji nebo na rukou, kde tuk vyplní povadlou a stárnoucí pleť, ale využít se dá i jinak. Transfer tuku slouží třeba i k drobnějším estetickým výplním, například u jizev či ke zvětšení objemu rtů.

zoom

Pro koho je transfer tuku vhodný?

Hlavní výhodou transferu vlastního tuku je to, že se jedná o poměrně jednoduchý a bezpečný zákrok. Vzhledem k tomu, že dárcem i příjemcem je tatáž osoba, nehrozí riziko alergické reakce.  Pro podstoupení zákroku je však důležité, abyste měli dostatek nadbytečného tuku v místě odběru, netrpěli jste cukrovkou, kožní infekcí, v minulosti jste neměli problémy s krvácením, opucháním nebo srdečními chorobami.

Průběh transferu vlastního tuku

Před zákrokem je nutná konzultace s lékařem. Jakmile podstoupíte předoperační vyšetření a seznámíte se s možnými riziky (ostatně jako u všech operačních zákroků), můžete jít na samotný zákrok. U běžně používaných přístrojů probíhá zákrok tak, že se tuk z první partie nejdříve odstraní pomocí sterilní injekce, tuk se následně očistí v odstředivce a zavede do cílové partie těla.

Kliniky disponující moderními přístroji typu all in one jsou schopné obstarat všechny tyto kroky v rámci uzavřeného systému samy. To znamená, že přístroj sám odebere tuk, udělá tumescentní anestezii, odstředí tuk a aplikuje ho na cílové místo. Díky tomuto postupu je minimalizováno riziko infekce.

Jak probíhá zotavení po zákroku?

Po operaci bývá obvyklé, že se na místech zákroku objeví otoky. Lékaři doporučují dotčené partie chladit ledem, což může otoky zmírnit. Zotavení po transferu tuku do obličeje a do rukou trvá 1 až 2 dny, ostatní partie vyžadují zhruba týdenní rekonvalescenci. Pokud se na zákrok vydáte, pokuste si vzít co nejdelší volno a rekonvalescenci nepodceňovat.

Výsledky transferu tuku

Výsledky transferu tuku se mohou značně lišit v závislosti na použitém přístroji. Například starší technologie nezaručují trvalý účinek, během několika měsíců se i více než polovina aplikovaného tuku absorbuje zpátky do těla. Zbytek tělo absorbuje řádově během několika let. Naopak kliniky disponující moderními operačními přístroji slibují až 100 % přežití tuku na novém místě. Moderní přístroje transplantují na cílové místo vysoce kvalitní tukové buňky bez nečistot a výsledný efekt by  tak měl být perfektní.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?