4 kosmetické trendy, které už naštěstí vyšly z módy

Trendy v líčení a účesech se mění rychleji než aprílové počasí a mnohdy jsme za jejich jepičí život vděčné. Prozradíme vám, co je out.

Ombré vlasy

Toto speciální barvení vlasů bylo megahitem, který se držel na výsluní popularity překvapitě dlouho. Ombré styl se vyznačuje tmavou barvou vlasů u kořínků, která  postupně přechází ve světlejší, přičemž nejsvětlejší jsou konečky vlasů. Mnohé slavné celebrity si vlasy nechali takto obarvit a je pravda, že některým tento rockovější styl velice slušel. Ale ruku na srdce, velice často vlasy obarvené ve stylu ombré působily jako odrostlé, dlouho nebarvené vlasy. Momentálně je v módě přirozenost a tento typ barvení vlasů odvál čas.

Agresivní konturování obličeje

Tato technika líčení patřila ještě donedávna mezi tajemství špičkových vizážistů. Pak však americká celebrita Kim Kardashian vyrukovala se svým návodem na vytvoření nového obličeje a spustila doslova lavinu. Od té doby se blogerky a vlogerky předhánějí, která předvede důmyslnější a náročnější konturování. Kdo by však chtěl každý den trávit tolik času složitým a zdlouhavým stínováním obličeje, které nepůsobí zrovna moc přirozeně? Na běžné každodenní líčení úplně postačí jen tu a tam použít rozjasňovač.

Přehnaně tmavé obočí

Extrémem bylo směšně tenké vytrhané a domalované obočí v podobě čárky, které bylo tolik populární v 90. letech. Na druhou stranu husté a výrazně tmavé obočí, bohatě vykreslené výraznou tužkou na obočí také nebylo to pravé ořechové. Pokud samozřejmě není takto nepřehlédnutelné obočí vaší přirozenou součástí, jako je tomu u modelky Cary Delevingne. Trend hustého a tmavého nepřirozeně působícího obočí už naštěstí převálcoval trend přirozenosti.

Viditelné umělé řasy

Oči orámované úžasně dlouhými a krásně zatočenými řasami sice vypadají velmi žensky a svůdně, ale trend umělých řas dovedl i tuto něžnou část dívčího půvabu nehezky zpitvořit. Nezvykle hustý vějíř řas, řasy různých barev nebo dokonce řasy ozdobené třpytivými kamínky se určitě hodí na travesty show, avšak nikoli na běžné každodenní nošení do práce či na procházku do parku. Už jen samotná aplikace koupených řas nevypadá moc zábavně a výsledek za to často ani nestojí. Kvalitní řasenka a kleštičky na řasy postačí.



Komentáře

annett.annett
A všichni tohle všechno stále nosí a já myslela, že je to stále in
Hanulikk
Tak jediný co už není in je ombré, ale konturovaní? Trošku vedle článek, jak jinak tady .
jana81
Reaguji na Hanulikk: Tak v tutoriálech na internetu se konturuje, ale kolik tak vidíváš nalíčených lidí ve skutečnosti? Já tedy moc ne.
VeronikaEma
Přijdou mi tyhle věci trochu zcestné. Ombré se dělá, ale možná ne jen s tak viditelným přechodem. Konturování se dělá taky, tmavší obočí je určitě lepší než obočí vytrhané do nesmyslně uzoulinké čárečky, která se nosila kdysi (čím tenčí, tím víc jsme byly cool, že?) případně natetované obóčo. Ty viditelné řasy jsou opravdu faux pas, s tím souhlasím. Bohužel na ulicích právě nacházím hlavně tenhle prototyp žen - odbarvené vlasy nebo ombré, tuna make upu, vysolárkovaný těla, umělý vlasy, nehty, řasy. Do toho slim džíny roztrhaný, péřové bundičky, menší kabelka a boty typu Ugg.
Takže tyhle trendy možná nejsou moderní, nicméně stále jsou velice oblíbené mezi ženami.
Hanulikk
Reaguji na jana81: Většinu, protože si vybírám, s kým budu pracovat a vídat se . Nejezdím MHD a nepotkávám moc obyčejných lidí.To je asi tím .
Admin
Hanulikk
rošku vedle článek, jak jinak tady .

No no
7939
Nevím, co je na konturování agresivního a zastaralého !? Dneska jsou na to různé sady, štětce a přibalené návody, tak to jde od ruky. S ostatním souhlasím, "ombré" byl v našich končinách kolikrát jen eufemismus pro "pořádné odrůsty do půl hlavy" a chlupaté hrubé obočí mi víc evokuje nějakou maskulinní amazonku na lovu, než ženskou svůdnost ....
17112
Admin
rošku vedle článek, jak jinak tady

admin nám neumí používat tlačítko citace ale ale pane Vodička znovu a lépe
Trošku vedle článek, jak jinak tady .
článek je jako průjem to zlé odnese a zbyde jen kručení v břiše čili nic nového nad omlazením
Icy Rose
Zesvětlování není barvení, ale odbarvování... už mě opravdu překvapuje že ani jeden článek není napsán zcela správně...
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.