arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na wreven:
my to na tebe nepovíme
Reaguji na siminči:
to je asi ono..pani tam má malinkatej pytlíček...ten asi nijak speciální nebude..zítra zkusím

arrow
profile_image
Amiina
od 14. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Janissinka: "nedovedu si představit jak někdo dokáže dělat perfektně rovné čáry"

to je jen o tréningu - stačí si vzít papír a poctivě se snažit kreslit stejně dlouhé rovné čáry (svisle, vodorovně, diagonálně, ...) pár minut denně a za týden děláš čáry jako podle pravítka

arrow
profile_image
face
od 3. 1. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

68

Tak těm paním na videu to jde teda nádherně Se snad za ty naše každoroční výtvory začnu stydět
Holkdy, nestává se vám, že se vám ta poleva začne po nějaké chvíli ucpávat? Já asi nikdy neodhadnu přesný poměr surovin a pak je to moc řídké, nebo naopak se to ucpává, no je to dřina

Tohle je docela masakr Jedna z těch holek bydlí ve vedlejší vesnici, obdiv

arrow
profile_image
wreven mojeid
od 13. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na face:
http://www.cicina.estranky.cz/fotoalbum/navody/jak -zdobit-pernicky tady je recept, jak to dělá jedna paní a řekla bych, že perníčky má pěkné

arrow
profile_image
pehot
od 27. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Janissinka: pani tam má malinkatej pytlíček

paní má klasickej kornoutek z pergamenovýho papíru. Ale to není podstatné, jemný mikroténový sáček funguje stejně. Hlavně musíš mít pořádně vymíchanou polevu - Cukr je nutné před použitím nejméně dvakrát prosít přes husté síto (např. síto na mouku) a pak ihned použít pro přípravu polevy. Pokud cukr neprosijete, zůstanou v něm drobné hrudky, které ucpou kornoutek nebo sáček. Pokud prosátý cukr necháte několik dní nezpracovaný, stane se totéž.

Bílek vložte do většího hrnku (asi 0,5 litru) nebo hluboké misky a za stálého tření nebo šlehání postupně přidávejte cukr, cca 14 až 20 dkg. Klasika doporučuje třít polevu ručně, ale trvá to dlouho a ruka bolí, proto my moderní použijeme elektrický šlehač - metla na šlehačku, doba šlehání asi 10 až 15 minut. Správně připravená poleva je hladká, lesklá a neroztéká se. Čím hustší poleva bude, tím tenčí a přesnější bude kresba.

Zkouška: namoč párátko do hotové polevy a udělej čárku a tečku na talířek (stůl, zlomený perníček, …. Když se kresba nerozteče a za několik minut ztvrdne, připravili jste polevu správně.

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Kajess:
to už je prostě umění...k tomu já se nikdy nedopracuju

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji pehot: paní má klasickej kornoutek z pergamenovýho papíru

ten se dá normálně koupit?

arrow
profile_image
pehot
od 27. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Janissinka: ..na netu jsem žádné rady nebo postupy nenašla...asi to je nějaké rodinné tajemstv

to není žádné tajemství, jen hledáš špatně. "se závěsem" totiž neznamená způsob zdobení, ale že je perník pečený s dírkou na šňůrku k zavěšení.

arrow
profile_image
pehot
od 27. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Janissinka: ten se dá normálně koupit?

ten si vyrobíš. je to jdnoduchý - zkus zagooglit a najdeš návody i s obrázky

arrow
profile_image
escapee
od 26. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mě se taky nejvíc osvědčil pergamenový kornoutek, vyzkoušela jsem různé zdobičky, ale nejlíp se mi dělá s kornoutkem. Někdy taky použiju sáček s takovým tím plastovým uzavíráním nahoře. Důležité je mít hlavně správně namíchanou polevu, jak už bylo napsáno výše, hodně prosít cukr a zpracovávat, dokud není krásně lesklá. Větší plošky se malují tenkým štětečkem, ale ta poleva musí být řidší.

arrow
profile_image
sisi10sisi
od 29. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Janissinka: moc se mi to líbí,ale nevím jestli se takhle skutečně zdobí nebo je na to nějaký fígl...to zdobení je takové hrozně jemné

Ahoj, so zdobením perníčkov mám skúsenosť vyše 10rokov. Používam klasický sáčok, ustrihnem zdola pod zlepenou časťou zvyšnú časť sáčku, aby nič nebránilo pri vytláčaní snehu a potom ho ešte pre istotu prevrátim.
Čiary mám tenučké, rovné, ale chce to naozaj poriadne presypať práškový cukor a zbaviť ho vačších kúskov cukru, lebo ti to ucpe dierku.
Ale hlavne pevnú ruku, veľa trpezlivosti a času stráveného nad jedným perníčkom. Než jeden taký, ako si priložila vyčačkám, tak to trvá 10-15min. Takže to nie je žiadna sranda, keď ich chceš mať do detailu pekné a bez chybičiek. Najhoršie je začať, potom sa už človek rozbehne a ide to o niečo rychlejšie, ale takýchto perníčkov mám za hodinu 5-6ks, čo zrovna nie je moc

arrow
profile_image
Batufola mojeid
od 4. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

tak na zdobení perníčků se dá koupit specialní sáček

pernky

arrow
profile_image
sisi10sisi
od 29. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A ešte človek musí mať dobrú predstavivosť, kreativitu, nápad, myšlienku ako perníčky chce zdobiť

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

jsou moc nadherne !! to děláte jenom tak od ruky? to musí být makačka, já letos dělala z perníku adventní věnec a musím říct že se povedl )

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené