zkušenosti nemám,ale vím od nás z práce ženský hlavně na dovolenou takhle dělají různá jídla-guláše,roštěnky a podobný. uvaří jídlo a pak zavaří a je hotovo.
Mě je tenhle způsob proti srsti,takže to nedělám,ale baby si to chválí.
Gaba
Je to úplně jednoduché. Jídlo uvařím běžným způsobem, dám do sklenic, uzavřu závitovým uzávěrem. Zavařuju v papiňáku, kam se vejdou tak 3 sklenice. Vodu mám tak do1/2 až 3/4 výše sklenic. Jakmile papiňák začne syčet vypnu a nechám dojít. No a pak je hotovo. V lednici jídlo vydrží několik týdnů. Perfektně se hodí různé guláše,pečená masa........Takhle nejde zavařit asi jen kuře na paprice a rajská, prototže zklihovatí. Jinak zavaříš vše. Tak ať to zvládneš.
i brambory s masem,sekanou,svíčkovou,rýži atd? o tom jsem nikdy neslyšela
To stojí za to vyzkoušet
Mně takhle táta vyvařuje když jezdím na týden do školy Všechno možný, jenom to pak hodim do hrnce, ohřeju a mam oběd. A pak se divim, že neumim vařit
Cituji xxdanielaxx: Zavařit lze vše,ale nesmí být v mase kost....
A kruci, nevíte někdo proč? Chystala jsem se manželovi dát s sebou kuře na paprice a to tedy nelze? A když ho vykostim, ta omáčka už nevadí, někdo píšete že to nejde, jiný zase v poho.
Potřebovala bych pár tipů na zavařená jídla, máte ještě někdo nějaký tip?
Jinak když nemám závitovou sklenici, může to být ta klasická jako na okurky?
Že já ho radši nepošlu do hospody...
Pokusím se obnovit zde tuto diskusi. Někde jsem na netu četla, že jídlo na zavařování by nemělo být zahuštěné, někdo že tam zase nedává smetanu. Tak jak je to? Nepotřebuji, aby jídlo vydrželo nějak extrémně dlouho. Max týden.
Sklenice mám třeba od okurek nebo marmelád, to snad stačí? Jo a někdo zase psal, že to steriluje dvakrát.
Cituji sartre: jídlo na zavařování by nemělo být zahuštěné, někdo že tam zase nedává smetanu.
Normálně komplet hotovou omáčku včetně zahušťovadel - jíška,mouka,smetana - prostě tak jak bys jí nalila na talíř k obědu hotovou horkou,zavřeš sklenici a na půl hodiny dáš do vody vařit,pak vyndáš a necháš vystydnout.Je z toho konzerva.I po třech měsících v lednici byla svíčková jedlá
Cituji Laky: horkou,zavřeš sklenici a na půl hodiny dáš do vody vařit
Horkou, aha, díky, no já to vůbec neznám. Ani v rodině to nikdo nedělá, tak trochu tápu. Bylo by mi pak líto, kdyby se to nějak nepovedlo a jídlo by skončilo v koši.
A to i maso? Třeba rajská s kouličkama z mletého? A to zavařit dohromady? Nebo maso zvlášť a omajdu také zvlášť?
Cituji sartre: to vůbec neznám
tak postup - uvaříš omáčku jak jsi běžně zvyklá /guláš,svíčkovou,segedín,rajskou a jakoukoliv jinou/ horkou včetně masa i masových koulí dáš do umyté suché sklenice,aby sklenice byla plná,dobře utáhneš víčko a dáš na půl hodiny do vroucí vody /doporučuju na dno hrnce dát mřížku nebo klidně i utěrku,aby sklenice nerachotily/ tak aby voda byla do 2/3 sklenice,půl hodiny vaříš,pak vyndáš a necháš vychladnout hotovo.
Zavařit se dá i hovězí polévka,jen tam nesmíš dát nudle nebo jinou zavářku - zeleninu a maso ale můžeš.
Zavařit je dobré i pečené vepřové maso - na kousky nakrájené a okořeneněné maso upečené a horké napěchovat do sklenice,zavřít,uvařit a po vychladnutí je z toho vepřová konzerva vhodná i na chleba za studena
Cituji Laky: tak postup
Super díky
Cituji Laky: vepřová konzerva vhodná i na chleba za studena
Mňam, mi děláš chutě. Ač jsem tohle zrovna v plánu neměla, asi na to dojde.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.