Já vyrábím šperky, takže pro kamarádky je vystaráno. Pak dělám keramiku, tak občas dám i něco keramického.

arrow
profile_image
lucis
od 31. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

framboise
mě moc zaujal ten vanilkový olej, na co se dá potom využít?

arrow
Neprodává v Bazaru

Arabský sýr Labne (4 osoby, 30min, okapání 3 dny)
-2l hustého bíléjo jogurtu (např. Choceň)
-80ml panenského olivového oleje
-4 stroužky česneku, drcené
-1 (bio)citron, šťáva i strouhaná kůra
-2 lžíce koření tzaziki, sůl
olivový olej na zalití
Jogurt, olej, česnek, citronovou šťávu i kůru promíchejte, dokořeňte tzaziky a solí, dobře rozmíchejte a vlijte do mísy vyložené čistou utěrkou, cípy zavažte a ochucený jogurt pověste do chladu vykapat (může se dát do hrnce s cedníkem a do lednice), nechte stát 3 dny, z okapané směsi vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu, naklaďte je těsně vedle sebe do sklenic a zalijte olejem, pomůže je předtím dát do mrazáku, aby se ve sklenicích nepomačkaly. Dají se jíst hned, v chladu vydrží 6 měsíců.
Pozn. na obrázku mají ve skleněné dóze se sýrem i stroužky česneku a kopr.

Voňavá čajová směs (na 4 sáčky, 10 min, sušení 90min)
-4 chemicky neošetřená jablka
-4 chemicky neošetřené pomeranče
-4 stonky citronové trávy, čištěné, pokrájené (hypermarkety)
-250g čerstvého zázvoru, oloupaný, pokrájený na plátky
-100g čerstvých mátových lístků
Předehřejeme troubu na 100C, z jablek a pomerančů oloupeme pomocí škrabky tence slupku (plody sníme nebo použijeme na něco jiného), všechny přísady rozprostřeme po skupinkách an plech s pečícím papírem a dáme do trouby, po 8-10 min vyjmeme mátu, po 20 min (od začátku sušení) jablečné slupky, po 40 min pomerančovou kůru, po 50 min zázvor, po hodině a půl citronovou trávu, necháme vychladnout a rozdělíme do sáčků.
Pozn. na obrázku mají jablečné slupky a pomerančovou kůru vyřezanou do tvaru hvězdiček a je to moc hezké.

arrow
Neprodává v Bazaru

Další recepty napíšu později.
lucis
Já to dám babičce a ta to jistě využije do pečení.

arrow
profile_image
lucis
od 31. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

framboise
moc děkuju, taky vyrobím

arrow
profile_image
evi99
od 14. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

framboise
Omlouvám se, že jsem rovnou nepsala ty dárky, ale ja si to špatně přečetla.A doufám, že to co jsem ti napsla k těm dárkům, tak ti alespoň taky trochu pomůže?Jo a ten diář, taky skvělej nápad.Za 1.

imoen
To vyšívání taky není špatný nápad, ale musí na to člověk mít čas a náladu!

arrow
Neprodává v Bazaru

evi99
To vůbec neva-líbí se mi tvoje nápady jak na výzdobu tak na dárky !

arrow
profile_image
evi99
od 14. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Už jsi se dívala na tuhle stránku? http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idp =10120743066&deid=1813 I když je to sice pro spíše pro děti některé nápady jsou docelá dobré.

arrow
profile_image
estrellita
od 1. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

framboise
jééé, ty seš zlatíčko, děkuju moc! určitě něco z toho vytvořím, dneska si pojedu nakoupit ingrediencedíky

arrow
profile_image
woman
od 1. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

framboise
Ten sýr Labne vypadá skvěle! Tím bych mohla řešit dárky pro přítele svých sester. Každý rok jim dám nějaké dobré víno, ten sýr by se k tomu náramně hodil! Máš to ozkoušené osobně?

arrow
profile_image
estrellita
od 1. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji woman: Ten sýr Labne vypadá skvěle!

já ho chci taky vyzkoušet, k vínu to je super doplněk

arrow
profile_image
Lenushe
od 26. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Letos pro jednu kamarádku vyšívám perličkama povlak na polštářek. Snad to dobře dopadne

arrow
Neprodává v Bazaru

woman
Ne ne, ještě jsem to nezkoušela. Ale vše co jsem kdy z Apetitu udělala se ovedlo, tak snad i teď. Jen co vím určitě, tak to, že ten sýr -ty kuličky zmrazím než je dám do skleničky, aby držely tvar-píšou to tam jen jako doporučení.

arrow
Neprodává v Bazaru

Malajský ostrý olej (0,5l, příprava 15 min, vaření 20 min)
-50g sušených chilli papriček + 1 lžíce na dokončení
-1 cibule oloupaná
-5 stroužků česneku, oloupaného
-500ml podzemnicového nebo sezamového oleje
Chilli, cibuli a česnek nadrobno zozmixujeme, dáme do hrnce se silným dnem a zalijeme olejem, zvolna zahříváme za občasného míchání po dobu 20 min, až cibule zezlátne, necháme vychladnout a přefiltrujeme přes papírový filtr na kávu vložený do trychtýře nebo přes plátno, naplníme láhev, přidáme chilli papričky na ozdobu a uchováváme v temnu několik měsíců. Pár kapek malajského ostrého oleje zvýrazní polévky, maso i pokrmy z rýže.

Karamelová lízátka (4 osoby, příprava 20 min, vaření 10 min)
-200g krupicového cukru
-2 lžíce sekaných pistácií
-2 lžíce sekaných mandlí
-nanuková dřívka nebo silnější špejle
Z pečícího papíru si připravte 4 mělké mističky ve tvaru lízátek, do nich později nalijete karamel, V kastrůlku rozpusťte cukr ve 3 lžících vody a zahřívejte tak dlouho, až začne karamelizovat a bude zlatohnědý, po krátkém zchladnutí nalijte do připravených misek z pečícícho papíru, vložte do každého dřívko a posypte sekanými oříšky, počkejte až lízátka vychladnou.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené