ahoj! slyšla jsem už dříve, že celozrné pečivo by mělo obsahovat více jak 6 % vlákniny. včera mi to také potvrdila paní doktorka v pořadu jste to, co jíte. Já si kupuji od penamu - pšenično - žitný chléb, ale ten má 6%.
Znáte nějaké druhy pečiva, které mají vícenež 6 procent ?? A je zde důležitější tento obsah nebo kalorická hodnota?
díky !!
já jím jen celozrnný chléb, k snídani i večeři...a s trávením problem nemam, myslím, že 6% stačí......
Musí mít člověk stále do makra nějakou tu kartu, aby si tam mohl zajít ?
já ji nemám ... a určitě tam najdu i jiné dobré věci!
Dnes jsem si koupila "polystyren" s multigrainem kde je vláknina na 100g až 9,3g což si myslím že je vážně dobré.
Já si kupuju knackebrot v Kauflandu s vlákninou 21%, 21g vlákniny na 100g, jeden chlebíček 10g má 143Kj/34Kcal. Je moc dobrý a stojí asi 25korun.
Reaguji na ilentilka: Jak se to prosím jmenuje?
Reaguji na Miskulka: Je to značka Burger - http://www.burger-knaecke.de/produkte/burger-balla ststoff.php
Reaguji na ilentilka: Aha, tak ten si pravidelně kupuju =D=D Díky
Reaguji na marketr: Vysoký obsah vlákniny má například žitný chléb Víte,co jíte, který doporučuje na obalu Petr Havlíček, jsou 2 druhy směsi na pečení, oba výborné (vláknina kolem 10%), jiný již nepečeme. I další výrobky této řady mají vlákniny vysoký podíl, třeba celozrnné semolinové těstoviny, müsli, sušenky. Pro pečení doma si můžete běžné těsto obohatit rezistentním škrobem Hi-maize - je to jednoduché a zdraví prospěšné. Máte někdo zkušenost kde koupit, já si objednávám na eshopu rejfood.eu?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.