Moje maminka teď upekla úplně nejlepší pařížské tyčinky:
- 250 g ořechů
- 250 g cukru moučky
- 1 žloutek
- lžíce meru%nkové marmelády.
Udělala těsto, dala na půl hodiny do lednice a potom udělala takové dlouhé pásy a ty nakrájela, cca 6x1,5 cm. Polila hustou bílkovou polevou / bílek + cukr + citrón + maizena/ a dala upéct. Skvělé.
V orig. receptü je prý místo žloutku bílek a to jsou tyčinky jako kámen.
Jinak pokazil se nám mlýnek na ořechy po pár použitích, český výrobek. Co používáte vy?
Díky Maria
Nejdříve polila a potom krájela. Já jsem "mela" ořechy v takovém nerezovém verku italském drahém do ruky- práce pro vraha...
M.
Petrůů
já jako každým rokem pěkně rybí polévku z hlavy a jiker a mlíčí, no a smaženýho kapříka s bramborovým salátkem MŇAMMM
Sisko,
Ty mi čteš myšlenky. Právě jsem se chtěla zeptat i na jiná jídla, taky už se těším.
My děláme slovenskou kapustnicu, mňam. Už mám zelí z Bratislavy od Maďara, i klobásy, voňavé....Dále kapra a obyčejně ještě jinou rybu, smažené ve friťáku, není to tak mastné. A maminka dělá ještě famózní halászlé- to je maďarská rybí polévka z několika druhů ryb, je červená a prostě fantastická. No a bramborový salaát, jeden majonézovy a jeden "palný", dietnější, ale ani nevím, který je lepší...Některý den uděláme i českou rybí polévku.
A co Ty?
Maria
Petrůů
Kapra samozřejmě, my ryby milujeme, i děti. Salát mi sice nejedí, no ale ten dojím já 25. k snídani a zajím to vánočkou
A polívku dělám do prádelňáku - ne tedy doslova, ale veilkostí to odpovídá - protože si pro ni 23. ještě jezdí příbuzní.
Jinak, nevím kdo tu psal o líných sousedkách - já peču proto, že mě to baví, ale u nás se to taky moc nejí, a když někam přijdeme, tak tam děti vyluxjí, na co přijdou. Ono cizí je vzácnější. Já bych to těm sousekám možná i věřila.
Avi
fordanek
Tak jsem tu nějakou chvíli nebyla a dočítám zpětně, a ty kolečka ze sójových suků dělám taky, jenže je prostě rozložím na alovbal, poleju polevou, jak to vyjde tak to vyjde, a navrch lepím půlku ořechu. Tím se zdobení VÝRAZNĚ zjednoduší.
Peču si kaštany, krásně to tu voní...
Ronnie
Ju,to jsi mě namlsala,tenhle rok jsem je ještě neměla,budu muset pro ně někam zaběhnout a hodit je do trouby-kaštany já ráda
Martina19
a jak dlouho vydrží to banánové cukroví (teda pokud se nesní...)? Myslím jestli se nekazí ten banán.
cukrovn1.jpg
Ela
V chladu to vydrží dlouho-ten banán je vlastně tou čokoládou "zakonzervovaný"
Taky je dělám a nikdy nebyl problém.
Ahoj holky
recept je sice starší, ale každý rok se u toho nasměju. Tak Vám ho posílám i sem.
Čti pomalu a pozorně , pak aplikuj
>
>
> KROCÁNEK NA WHISKY Vánoční Recept.
> Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl,
> pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme,
> osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200
> °C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme
> krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky
> whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme
> termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dame si další tři whisky.
Po
> půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme
flašky
> ffiskie nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k
lince
> a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili uo ty
> pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř
> sklenice si a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to
> vcelku fuk) a každých deset minud dem čúlat. Je-li to aáspoň drožku
možný,
> dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo
> loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo
> ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla
> na uk!louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid,
> szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú
> uonojetostejnějedno !!!!!! Tošku se plospíme.
> Příští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.
Marcelka; Ted jsi me holka pobavila. Vic napadity recept jsem nikde nevidela. Otazkou zustava jestli podle toho receptu se dockach upeceni. Ja osobne bych si s krocankem nakonec povidala. Ale krasne jsem se zasmala. Amanda
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.