Miabella
já nepeču a za celý Vánoce sníme tak 20 ks cukroví. A ještě pouze linecký a rohlíčky. Nemáme to prostě rádi
Miabella
Petrůů
Ale co máš na stole ,nebo jak někdo přijde
tak to vysvětlím. My jsme zatím ještě žádný Vánoce nebyli sami jako rodina. Poprvé to bylo brzo co jsme se znali, podruhé jsme se zrovna vystěhovali a byli celé svátky u tchýně a letos potřetí tam budeme znova, protože nám nestihnou předat novej byt.
doufám tedy, že příští rok udělám linecký a jedny nepečený z ovesných vloček, který milujeme.
já nevím, obdivuju lidi, který to upečou a ještě to snědí...hlavně si pak půlka z nich stěžuje na to, jak přibrali 4 kg za Vánoce.
a vůbec radši máme chlebíčky a jednohubky
nikky
Petrůů
Petrůů
a neumřu ze syrových vajíček,,
no já mám svý domácí vajíčka , ale jednou jsem se na to samý ptala jedné cukrářky - ještě v Ostravě -a ona mi odpověděla , kdybys věděla co vše se do cukroví přidává ve výrobnách tak ty vajíčka by tě zajímali naposled... ale když děláš polevy na perníčky a na cokoli tak je to syrový bílek usušený - já myslím , když se to usuší tak ti z toho nemůže nic být. Věř mi , že jsme s ženskýma už napekli IX kil cukroví na svatby a
nikdy nikomu nic nebylo. A to i v těch největších vedrech , kdy nám cukroví teklo pod rukama - jak se říká
Lenička
Holky, tak jsem včera s dětmi upekla první dávku vanilkových rohlíčků. Mrchy sublimujou....
Glazy
nikky
Gaba
nevíte, kde sehnat nesolené pistácie?
V Carrefouru na Smíchově- u zeleniny je oddělení s ořechy a tam mají i nesolené
xxdanielaxx
nikky
Ty kornoutky ---z čeho to je?
Nikky,ty kornoutky jsou medové těsto?Takové to,co za horka jde stočit a studené už je to tvrdé?Já dělám takové trubičky a plním karamelovým krémem...........
xxdanielaxx
suflatko
já dělám kornoutky medový
jooooooooooo to dělám teda taky,ale já jsem ještě větší magor a dělám z toho trubičky,motám to horké na dřevěnou tužku....trubička má cca 3 cm na délku a pak to naplním karamelovým krémem ze salka a máčím konce do čokolády.............předloni jich bylo 500 kusů.......loni jsem je nedělala a letos...........nebudu péct nic.....mě to nebaví a stejně to pak nikdo nejí.....teda krom těch trubiček,ale to je piplačka.
nikky
xxdanielaxx
xxdanielaxx
Nikky,ty kornoutky jsou medové těsto?Takové to,co za horka jde stočit a studené už je to tvrdé
né nejni to medové - je to jak kornoutek na zmrzlinu a když to naplníš šlehaným sněhem tak je to okamžitě měkkoučký
xxdanielaxx
nikky
je to jak kornoutek na zmrzlinu
aha,to ty trubičky změknou až po naplnění krémem za cca 2 dny.
Avi
nikky
né nejni to medové - je to jak kornoutek na zmrzlinu a když to naplníš šlehaným sněhem tak je to okamžitě měkkoučký
Nikky tak sem hoď receptík na ty kornoutky a ty Dani na ty trubky....zatím mám upečené jen linecké,ale budu muset začít pořádně
nikky
Avi
asi zítra to sem dám , ted nemohu. Vy už fakt pečete? To je strašně brzo , né??? Já vím , že chodíte do práce , ale i tak.....
Avi
nikky
Vy už fakt pečete? To je strašně brzo , né??? Já vím , že chodíte do práce , ale i tak
já do práce nechodím..ale vždycky začínám tak brzo a tenhle rok obzvlášť,však jdu před vánoci pod kudlu,tak to musím mít nazdobené dopředu
ahojky....
holky kdy teda začínate péct?
Avi já chci také dřív péct,jelikož jdu taky na OP.Do ceho to daš a kam to uložíš.....je jasné,že kremem se bude muset az na ten tyden pred van.
Ahoj kuchařky přikládám recept na vynikající [b]marokánky[/b]
Recept - suroviny - 50ml vody, 60ml smetany, 60ml medu, 50g hery, 200g pískového cukru, 100g kandovaného ovoce, 100g hladké mouky, 50g rozinek, 100g vlašských ořechů, 150g nesolených buráků -nahrubo nasekat.
Postup - vodu, smetanu, med, tuk, cukr - svařit, přisypat ořechy, rozinky, kandované ovoce a promíchat. Přidat mouku a povařit. Plech vyložit pečícím papírem a potřít tukem. Z hmoty dělat malé kopečky. Mám vyzkoušené, že je lepší je nechat vychladnout, pak rukou ještě trochu zmenšit a peču na 140C asi 12min do zlatova. Když je budete péct hned, víc se na plechu roztečou. Jde to taky, alr musíte je pak ale rozkrájet, protože je z toho většinou jedna velká placka. Můžete je potírat čokoládou nebo nechat bez. Ještě je dobré je nechat rozležet na vzduchu /balkon, za oknem/ - změknou