Ahoj, pokud máte nějaký osvědčený recept, jak masa upravovat, budu ráda, když se podělíte. Zatím jsem dělala jen telecí steaky.
Na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem,jinak mi ani jeden druh nechutná neboť charakteristicky je cítit.
Zkus Vittelo tonnato (nejsem si jistá jestli se to tak píše), kdybych sehnala telecí, bude to to první co udělám jinak jehněčí upéct na česneku a tymiánu a podávat s blanšírovaným špenátem, a skopové nevim, myslím že Indové z toho dělají pilaf něbo tak něco...
Jehněčí na víně
Telecí líčka
Tyhle recepty jsme zkoušely s mamkou a byly skvělé. Kupujeme vykoštěnou jehněčí kýtu v Makru, svážu provázkem, mezi záhyby dáme česnek, rozmarýn, tymián, osmahnout na pánvi, podlít vínem, přidat cibuli, dopéct v troubě. Telecí kýtu většinou taky tak, nebo řízek, ale radši máme pečeni. K tomu krupoto, smetanový listový špenát, šťouchané brambory s cibulkou.
Dobré jsou i jehněčí kotletky, ty jsme taky zprudka osmažily a nechaly s bylinkami dopéct v troubě. Jehněčí miluju, na skopové se chystáme.
méně než
10 příspěvků
kolnko
méně než
10 příspěvků
Reaguji na anycars: Abych se přiznala, většinou to mívám u někoho Ale ptala jsem se i na recept.. Kolínka se uvaří v papiňáku a pak se dopečou v troubě. Z vývaru se udělá hnědá omáčka, špenát se podusí s česnekem a k tomu ty šťouchané brambory. Kolínko je dochucené rozmarýnem a česnekem. Nevím, jestli jsem ti poradila, ale receptů bude na netu spousta.
Reaguji na darig: to ano, receptů je na netu spousta, ale proto jsem zakládala diskuzi, aby někdo sdělil ten postup, jak si to vaří. Každopádně i takový návod, jaký jsi mi teď napsala, mi pro začátek stačí - budu různě zkoušet . Díky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.