Cituji jajka23: Hovězí svíčkovou případně zbavíme šlach nakrájíme na menší kusy a semeleme na jemno.
mletej tatarák..............to ne........maso se škrábe,do mlýnku nepatří.
Mě škrábanej tataráček nechutná...pro můj jazýček jen z mlýnku
kmín tam patří, ale lepší je mletej. já maso rozsekam v robotu, je jako naškrabaný a není s tim tolik práce.
Laky
myslíte nastrouhat struhadlem, to myslíte nejspíš nasekat nožem.
Tatarák se semele je to psaný v normách pro kuchaře a tak mě to učili všude ty profi kuchaři. Semlít nebo nasekat ručně nožem a wolcester je už vedlejší surovima protože si to doma rádi vylepšíme ale restaurace používají tu základní recepturu nejčastěji,
Cituji jajka23: měl by se správně sekat nožem
Jak sekat nožem?
Nechápu,co tím myslíš?
Nožem se škrábe třeba jako játra na knedlíčky......nevím jak sekat?
Laky
Jasně můžeš to dělat jak se ti to líbý víc ale jen jsem psala jak se to dělá v restauracích
Cituji jajka23: jen jsem psala jak se to dělá v restauracích
no a jak se to teda dělá?Co znamená sekat nožem?
Seká se dřevo sekerkou a nebo maso sekáčkem....ale jak se seká cokoliv nožem opravdu nevím.
Hi slyšela jsem, že se dá dělat i ,,tatarák" z brambor dávají se tam ty samé ingredience, brambory se uvaří a ještě horké se musí umačkat (ne slěhačem) a nechají se vychladnout. Pak se přidají přísady a šup s tím na topinku (nezkoušela jsem, jen jsme se o tom včera bavili se známou - kuchařkou)
Dělá se s brambor a dokonce falešný tatarák je výborný ze špekáčků,nebo libových párku je to pochouťka,kdo nemá rád sirové maso.Jinak ingredience a postup je stejný
méně než
10 příspěvků
Cituji Miasofia: ,,tatarák" z brambor
Občas ho dělám,když mě honí mlsná a nic jinýho není po ruce.Je dobrej.I když masovej to samo není
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.