Cituji darig: roládu, bude stačit třicetiprocentní?
No,doporučuju ti něco 45% minimálně.Když ten sýr ohřeješ a nebude tučný,tak z toho bude hnusná gumová hmota.
Cituji Sandí: já dělala s 30% a gumová hmota to nebyla
OK,tak jinak ne 30% eidam.
Chce to trochu lepší sýr.
rolbda.jpg
Taky se přimlouvám za lepší sýr.. 30% eidam si vůbec nedokáži představit, vždyť to nemá žádnou chutť - je fakt, že to tvoří u rolády, která má většinou chutově výraznější vnitřek, jen takový tenký" kabátek" - ale stejně bych použila goudu, je dobrá, ne drahá, ne extra tučná..
Jinak já jsem dlouho rozvalovala hroudu sýra na roládu, až mě to přestalo bavit, koupila jsem plátky goudy, dala je ná pár vteřin ( rozložené na talíři) do mikrovlnky - fakt snad 4 vteřiny, stojím u mikrovlnky a počítám a krásně mi změknou, ale neroztečou se.
Přenesou je na potravinovou folii, přimačkám k sobě a plním. A úplně v pohodě - pěkně spojené plátky, dobře se to i roluje a vypadá to i dobře. I s plněním práce tak na 5 minut.
A v náplni musím mít vždy česnek s lučinou ( rozmělněné trochou bílého jogurtu) + plátky šunky).
méně než
10 příspěvků
Takže jsem dělala z eidamu a příště opravdu zkusím spíš goudu (ale to budu muset zatajit příteli), náplň byla na konec celkem "znouzectnost" ze 4 vajíček natvrdo, hořčice, pomazánkové máslo, jarní cibulka, sůl a pepř. Jako dobré to je A už se těším na dalaší pokus
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.