Cituji DragonLady: Zeleninu pak jen propasíruju, přidám smetanu víceméně hotovo. Ty ji ředíš? Nebo stačí šťáva z Halali?
Halali propláchnu vodou/je na mně dost slané/,přidám čistou vodu,koření,po uvaření vylovím koření,přidám dle chuti ocet či cukr /karamel/,zeleninu rozmixuju a přidám smetanu.....nedávám žádnou mouku.
Reaguji na Laky: Taky nedávám mouku... ani ocet, ani cukr (mrkev je podle mě sladká až dost, možná je to špatně, ale v tom poměru je jí tam nejmíň) a ani hořčici. V podstatě jen upečená zelenina s masem a kořením zalitá smetanou. Tobě by tedy asi nechutnala, no je to velmi podobné tomuhle, kromě mouky a cukru.
K tématu - nakládáš?
Reaguji na Slunicko007: Reaguji na DragonLady:
Dělávala jsem i svíčkovou ze zeleniny a když jsem jednou zkusila s Halali, tak od té doby manžel jinou nechce. Nám naopak přijde taková chutnější. Tchýně je kuchařka a když mi manžel řekl, že lepší svíčkovou ještě nejedl, tak to byla obrovská poklona. Ale tak 1000 lidí, 1000 chutí, že? Jinak všchno pak rozmixuju, nic nepasíruju, doleju šlehačku a někdy trochu mouky, někdy ne.
Cituji DragonLady: ani hořčici.
Horčice ani do svíčkové nepatří.
Cituji DragonLady: V podstatě jen upečená zelenina s masem a kořením zalitá smetanou.
Ano,přidávám sladkou smetanu na šlehání 33% tučnou.
Cituji DragonLady: nakládáš?
Ne
Taky dělám svíčkovou s Halali.Kdysi jsem dělala klasicky se zeleninou kořenovou,nebylo to ono,nemohla jsem omáčku dochutit,aby ta chuť byla ta pravá svíčková.Pořád to bylo takový mdlý a jakoby nedodělaný,pořád té omajdě něco chybělo. Pak mi kolegyně poradila Halali a od té doby dělám super svíčkovou.
Cituji Laky: Horčice ani do svíčkové nepatří.
Dost lidí ji používá, znám i kuchaře z povolání, který ji tam dává....
Jinak děkuji za rozhovor
Cituji radana: Už vím,co budu vařit na neděli.
Já ji nakonec budu taky dělat, dostala jsem na ni neskutečnou chuť
Cituji Laky: Horčice ani do svíčkové nepatří.
stejně tak by se dalo napsat, že do skutečně tradiční hovězí pečeně na smetaně (=svíčková) nepatří konzervovaná zelenina, kterou propaguješ
někdo dává Halali, někdo hořčici, někdo ani jedno, někdo karamel, někdo ocet, někdo víno...a kupodivu je to všechno svíčková
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.