Otázka je jasná, zajímalo by mě, zda nakládáte maso na svíčkovou? V čem? Na jak dlouho? Nebo ji děláte bez nakládání?
Reaguji na DragonLady: Já nakládám svíčkovou do Halali, zaleju tím maso, trochu doleju vodou, aby bylo potopené a je to. Nakládám většinou ve čtvrtek, někdy až v pátek a v neděli pak peču.
nakládám, tak na tři dny, i klidně na týden, voda, ocet, tymián, nové koření, celý pepř, bobkový list, do toho prošpikované maso a zalít máslem. Do svíčkové bych tedy konzervovanou zeleninu nikdy nedávala, ale to je asi jako se hádat, který recept na bramborový salát je ten jediný pravý
Já jí nenakládám, ale peču vždycky den předem, takže se to maso pak tu chuť pečený zeleniny natahne.
Mám tam ráda hodně tu zeleninu, proto den předem (šlo by i dýl, ale na to většinou nemám čas, nebo mě nenapadne koupit maso dopředu) šoupnu do pekáče, nasolím, prošpikuju, dám klasika koření (nový atd..) a zasypu na kostičky kořenovou zeleninou, mírně podleju....
Ale kolikrát jsem z důvodu časové úspory nenakládala, a bylo to taky fajn. Mě osobně přijde důležitější než nakládání nechat hotový jídlo do druhýho dne "naležet", to je pak ono.
Vždy nakládám 2-3dny...čerstvá mrkev, petržel, celer, cibule, bob.list, nové koření, pepř celý, jalovec, angl.slaninu, trochu ml.papriky a pak to vše (i maso) zaleju vodou s octem.
Tak o té halali zelenině jsem už slyšela a trochu to nechápu, vždyť to musí dát tomu jídlu takovou pachuť. Když už koupím kvalitní maso na svíčkovou, dělám se s knedlíky, tak proč už si nedat tu práci i s krájením zeleniny?
Cituji Slunicko007: vždyť to musí dát tomu jídlu takovou pachuť. Když už koupím kvalitní maso na svíčkovou, dělám se s knedlíky, tak proč už si nedat tu práci i s krájením zeleniny?
Taky si myslím. Právě včera jsem se dostala do debaty, proč "taky nepoužívám Halali, že je to přece na svíčkovou, všichni to tak dělají a co já si vymýšlím" Nemohu tedy vědět, zda je to na chuti poznat, třeba opravdu ne.... Ale přesto to nehodlám zkoušet
Cituji Slunicko007: Tak o té halali zelenině jsem už slyšela a trochu to nechápu, vždyť to musí dát tomu jídlu takovou pachuť. Když už koupím kvalitní maso na svíčkovou, dělám se s knedlíky, tak proč už si nedat tu práci i s krájením zeleniny?
On je rozdíl v chuti,mně osobně přijde svíčková s kořenovou zeleninou čerstvou chuťově dietní - mdlá.
Cituji DragonLady: Nemohu tedy vědět, zda je to na chuti poznat, třeba opravdu ne..
No s Halali je výraznější chuti i když složení raději nestuduju,protože omáčka z čerstvé zeleniny mi prostě nechutná no.
Cituji Laky: No s Halali je výraznější chuti
Aha, takže nic pro mě, já dělám podle některých až moc jemňounkou, podobně jako si ji pamatuju od babičky
Cituji DragonLady: já dělám podle některých až moc jemňounkou
Jestli to znamená bez chuti,tak to by ti s Halali nechutnala.Já spíš měla problém,když dělám osm litrů omáčky kam dát ještě tu čerstvou zeleninu prádelní hrnec nevlastním a aby to mělo nějakou chuť,tak tam té zeleniny byla potřeba hromada.
Jinak maso nenakládám,peču v troubě a už hotovou svíčkovou nechám den odležet v lednici.
Reaguji na Laky: Bez chuti bych neřekla 8 litrů omáčky - v čem to děláš? Já mám pokaždé tak dva/tři litry... ale řešilo by to problém s rychlým "zmizením"
Cituji DragonLady: 8 litrů omáčky - v čem to děláš?
V pekáči na husu - velký pekáč u nás se ve velkém vaří běžně,takže mám jen veliké nádobí.
Reaguji na Laky: Aha Já na to beru pekáč na kachnu, takže předpokládám, že to je velikostí podobné... Zeleninu pak jen propasíruju, přidám smetanu a víceméně hotovo. Ty ji ředíš? Nebo stačí šťáva z Halali?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.