arrow
profile_image
DragonLady
od 10. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Otázka je jasná, zajímalo by mě, zda nakládáte maso na svíčkovou? V čem? Na jak dlouho? Nebo ji děláte bez nakládání?

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na DragonLady: Já nakládám svíčkovou do Halali, zaleju tím maso, trochu doleju vodou, aby bylo potopené a je to. Nakládám většinou ve čtvrtek, někdy až v pátek a v neděli pak peču.

arrow
profile_image
saprenza
od 27. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nakládám přes noc. Naposledy jsem dělala tuhle a měla úspěch. Nakládám buď "nasyrovo", nebo už opečené zatažené maso. Vždycky min. přes noc.

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nakládám, tak na tři dny, i klidně na týden, voda, ocet, tymián, nové koření, celý pepř, bobkový list, do toho prošpikované maso a zalít máslem. Do svíčkové bych tedy konzervovanou zeleninu nikdy nedávala, ale to je asi jako se hádat, který recept na bramborový salát je ten jediný pravý

arrow
profile_image
mmenie
od 13. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jí nenakládám, ale peču vždycky den předem, takže se to maso pak tu chuť pečený zeleniny natahne.

Mám tam ráda hodně tu zeleninu, proto den předem (šlo by i dýl, ale na to většinou nemám čas, nebo mě nenapadne koupit maso dopředu) šoupnu do pekáče, nasolím, prošpikuju, dám klasika koření (nový atd..) a zasypu na kostičky kořenovou zeleninou, mírně podleju....
Ale kolikrát jsem z důvodu časové úspory nenakládala, a bylo to taky fajn. Mě osobně přijde důležitější než nakládání nechat hotový jídlo do druhýho dne "naležet", to je pak ono.

arrow
profile_image
sonicka
od 30. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vždy nakládám 2-3dny...čerstvá mrkev, petržel, celer, cibule, bob.list, nové koření, pepř celý, jalovec, angl.slaninu, trochu ml.papriky a pak to vše (i maso) zaleju vodou s octem.

arrow
profile_image
Slunicko007
od 22. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak o té halali zelenině jsem už slyšela a trochu to nechápu, vždyť to musí dát tomu jídlu takovou pachuť. Když už koupím kvalitní maso na svíčkovou, dělám se s knedlíky, tak proč už si nedat tu práci i s krájením zeleniny?

arrow
profile_image
DragonLady
od 10. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Slunicko007: vždyť to musí dát tomu jídlu takovou pachuť. Když už koupím kvalitní maso na svíčkovou, dělám se s knedlíky, tak proč už si nedat tu práci i s krájením zeleniny?

Taky si myslím. Právě včera jsem se dostala do debaty, proč "taky nepoužívám Halali, že je to přece na svíčkovou, všichni to tak dělají a co já si vymýšlím" Nemohu tedy vědět, zda je to na chuti poznat, třeba opravdu ne.... Ale přesto to nehodlám zkoušet

Cituji Slunicko007: Tak o té halali zelenině jsem už slyšela a trochu to nechápu, vždyť to musí dát tomu jídlu takovou pachuť. Když už koupím kvalitní maso na svíčkovou, dělám se s knedlíky, tak proč už si nedat tu práci i s krájením zeleniny?

On je rozdíl v chuti,mně osobně přijde svíčková s kořenovou zeleninou čerstvou chuťově dietní - mdlá.

Cituji DragonLady: Nemohu tedy vědět, zda je to na chuti poznat, třeba opravdu ne..

No s Halali je výraznější chuti i když složení raději nestuduju,protože omáčka z čerstvé zeleniny mi prostě nechutná no.

arrow
profile_image
DragonLady
od 10. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Laky: No s Halali je výraznější chuti

Aha, takže nic pro mě, já dělám podle některých až moc jemňounkou, podobně jako si ji pamatuju od babičky

Cituji DragonLady: já dělám podle některých až moc jemňounkou

Jestli to znamená bez chuti,tak to by ti s Halali nechutnala.Já spíš měla problém,když dělám osm litrů omáčky kam dát ještě tu čerstvou zeleninu prádelní hrnec nevlastním a aby to mělo nějakou chuť,tak tam té zeleniny byla potřeba hromada.

Jinak maso nenakládám,peču v troubě a už hotovou svíčkovou nechám den odležet v lednici.

arrow
profile_image
DragonLady
od 10. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Laky: Bez chuti bych neřekla 8 litrů omáčky - v čem to děláš? Já mám pokaždé tak dva/tři litry... ale řešilo by to problém s rychlým "zmizením"

Cituji DragonLady: 8 litrů omáčky - v čem to děláš?

V pekáči na husu - velký pekáč u nás se ve velkém vaří běžně,takže mám jen veliké nádobí.

arrow
profile_image
DragonLady
od 10. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Laky: Aha Já na to beru pekáč na kachnu, takže předpokládám, že to je velikostí podobné... Zeleninu pak jen propasíruju, přidám smetanu a víceméně hotovo. Ty ji ředíš? Nebo stačí šťáva z Halali?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené