Nekoupili jste si někdo šunku na držáku
http://hamlovers.cz/product/cz/92/509/Limitovana_e dice_Pedroches
nemyslím sice přesně tuhle za 16tis, ale tu která se dá běžně koupit teď před vánoci v intersparu, makru, kaufladnu. Tam stojí 1000kč a je jí 6kg. Zajímalo by mě jak chutná, jak se má skaladovat a jak dlouho vydrží?
Cituji pyrolis: Tam stojí 1000kč a je jí 6kg. Zajímalo by mě jak chutná
Tak to mně taky za ty peníze asi nic moc a skladovat se pršut moc nedá ne´b v domácích podmínkách začne rychle plesnivět.Správné skladování je v chladnu,suchu a na vzduchu.Jde o sušené maso,ale nevím co je za výrobek,který si chceš koupit.
měla jsem z Kauflandu (stála kolem 1000,-), vydržela normálně přikrytá utěrkou, ta plíseň vůbec nevadí, naopak šunku chrání, dělá se u serrano šunek běžně, jen se má otřít vlhkým hadříkem před podáváním..není to běžná plíseň, je to nějaký jiný druh, který se dělá jen u těchto šunek.. co se týká chuti, tak chuť je úplně stejná, jako když si koupiš v marketu serrano těch 10 plátků za cca 50 korun.. není v tom rozdíl..samozřejmě jako serrano koupená ve Španělsku není, ale je dobrá.. problém je v krájení, má šíleně tvrdou kůru, tak pozor na prsty ..a kůra je napuštěná takovým hořkým něčím (dělá se to běžně), takže je třeba jí před jídlem odkrojit.. jinak za tu cenu super.. krásně měkkoučké masíčko, mňam
jinak skladovali jsme ji přikrytou utěrkou v pokoji, který jsme semtam vyvětrali, ať se trošku ochladí vzduch.. vydržela nám dlouho, určitě 2 měsíce, než jsme jí snědli..
Já šunku mohu doporučit minulé vánoce jsem ji kupovala jako dárek a osvědčilo se to a letos ji budu kupovat stejně.
Kupovala jsem jako dárek, ale dražší variantu, vyšla cca na 10 tisíc, takže tam byla kvalita jasná. Někdy jsme kupovali i levnější, ale minimálně těch 5 tisíc to bylo, taky záleží a velikosti...Podle mě je to hezký dárek v případě, že to dotyčný ocení a chutná mu to. Dost lidí podobné šunky, sušená masa apod. nejí. Kvalita v supermarketu nevím, chtělo by to ochutnat, to by ti mohli umožnit...
v supermarketu mají napsané, že šunka je španělská serrano, tak to potom nechápu ty cenové rozdíly...
Cituji Marki86: jinak za tu cenu super.. krásně měkkoučké masíčko, mňam
Když odečteš váhu té tvrdé části + kost,tak zas tak super cena za něco z marketu to tedy není.Když k tomu přičteš nutnost otírat plíseň,tak nějak už vůbec nevidím žádnou výhodu.
Cituji Marki86: tak chuť je úplně stejná, jako když si koupiš v marketu serrano těch 10 plátků za cca 50 korun
Asi bych zvolila spíš tuto variantu v případě, že dotyčný je milovníkem sušené šunky - dostat koupit i krájenou španělskou šunku na váhu, takže se ji dá koupit víc než 100g , každý plátek je oddělen od toho předešlého proužkem celofánu. Chápu, že to efektněji vypadá na stojanu, rovněž chápu, že balíček s váhovou etiketou od řezníka se pod stromečkem bůhvíjak nevyjímá ale doma to nikdy tak natenko nenakrájíš, máš v tom polovinu váhy kůru a kost, no a
Cituji Tiakia: nutnost otírat plíseň
tohle by mne velice rychle přesvědčilo
Cituji Tiakia: Když odečteš váhu té tvrdé části + kost,tak zas tak super cena za něco z marketu to tedy není
ono to vyjde cenově zhruba stejně jako ty plátky, takže s tebou souhlasím.. tam jde jen o to, jestli má radši tenké plátky, nebo tlustší kousek masa, který mi třeba chutná mnohem víc
A neděste pořád té plísně, ona drží tu chuť a čerstvost masa..tenhle proces musí být i na těch nejdražších španělských šunkách.. boha baby, vy jste citlivky, hned si pod tím představujete zhnitý kus čehosi
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.