Používáte někdo tuto rostlinu na slazení do čaje? A jak se používá? Je opravdu tak sladivá?
Ahoj, se stévií se dá sladit úplně všechno.. dávám si ji do tvarohu, do čaje.. ale lepší je jí usušit a namlýt, pak je ta sladkost ještě koncentrovanější a lépe se s ní pracuje...
Taky jsem dostala rostlinku stevie v květníku, přes zimu nic moc, prý to nemám vzdávat a tak ji opečovávám a malinko zalívám, přes léto ji dám na zahrádku.Na netu jsem našla, že doroste i 50 cm do výšky.Jinak stačí i malý lísteček osladí i čaj. Taky jsem si ji nasušila a přidávám třeba do nastrouhané mrkvičky,jablka a různě i třeba když peču něco sladkýho.
Akorát ještě nemám ty poměry dobře ozkoušené.
dahilla
Takže když si koupím sušenou, tak pak stačí nasypat do jídla/pití? A jak jí mám namlet?
já teda nevím, já ji na chut nepřišla at jsem se snažila jak, rači si dám med, prostě mě nechutná, příjde jako bych si dávala kapky na kašel nebo něco pdobného jak je tak divně nasládlá do jídla holky ale obdivuji, že si na tu chut zvyknene
Já ji měla jako prášek - resp. ještě mám - jmenuje se to sladký polibek, ale u nás už se nesmí prodávat, protože stévie v ČR není zaregistrovaná jako sladidlo - ten sladký polibek byl snad na bělení zubů nebo na co, ale právě proto, že to lidi zneužívali jako sladidlo, to zakázali... to mi tedy řekli v bio výživě, kde jsem ji koupila. Vzhledem k tomu, že je to jen výtažek ze stévie, používala jsem ho taky jako sladidlo, jak mi doporučila kolegyně, ale nějak jsem tomu taky nepřišla na chuť. Sladké je to sice hodně, ale tak nějak jinak...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.