Konečně se u nás doma objevilo tohle opěvované přírodní sladidlo v podobě kapek. A tak mě napadlo,zda by se tedy stevií dalo plně nahradit použití cukru při pečení? Třeba štrůdl,muffiny... Máte něco vyzkoušeno? Podělte se o recepty
Reaguji na whatsername: Taky už jsem o tom přemýšlela, já mám tabletky a zatím sladím čaj. Nevím ale, jestli by nebyl problém, že když nahradíš cukr, tak aby tam ten objem/množství cukru pak nechybělo. Uvidíme, jestli už má někdo vyzkoušeno.
Když by se nikdo neozval tak zkusím napsat kamarádovi, co stévii sám dodává do lékáren atd. aby poradil, taky mě to totiž dost zajímá, ráda bych dala cukru sbohem
Osobně jsem ještě stevii na nic nepoužila, ale přemýšlím o ní čím dál více. Na netu jsem ale našla tenhle zajímavý blog http://toomuchbaking.blogspot.cz/2012/03/kdyz-zkou sim-pect-zdrave-mrkvove.html
Ahoj, já už si se stévií pekla nákyp a taky tvarohový koláč. Oboje mi chutnalo více než když jsem to sladidlo použila na něco, co se tepelně neupravuje... Ale je pravda, že oboje je bez kypřícího prášku a kynutí a nemusí "vyběhnout".
Ahoj, se stévií už peču běžně Jen do receptů jsem se naučila dávat stévie zhruba o půl míň, než běžně dávám cukru. Ale možná to pro tebe bude málo sladký, vyzkoušej jednou a uvidíš. My doma buchty tolik nesladíme, tak polovina běžný dávky cukru stačí. Akorát teda používám práškovou stévii, stévii v kapkách jsem ještě nezkoušela.
Fytostevin_prbek.jp.jpg
stevie je super - stevie jako rostlina a potom následně "vyrobený" výluh, ale ze stevie jako sladisla bych měla docela obavy, přece jen je to sladidlo....takže já používám výluh ze stevie, je to levné, sladké a doma vyrobené. A jinak používám místo cukru jen a pouze med, i do pečení a samozřejmě celozrnnou mouku.
Cituji Vendelinaaa: výluh ze stevie
Dáš recept, nebo link na nějaky ověřeny recept na netu? Chutná ten vyluh taky tak divně? Mám doma stevii sladidlo tekute a má takovou divnou pachut na konci....
Babička s tím normálně peče a rozdíl bych nepoznala. Navíc nevypadá, že by měla problém s chybějícím objemem cukru
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.