Reaguji na Loulie88:
Prosím prosím o recept na těstíčko. To bych mohla vyzkoušet...já miluju smažený sýýr
Cituji olivia27: jednoduše funguje, 1 hodina v mražáku + dobře nahřátý olej. a je to.
Fungovalo by to i bez mrazáku je to nelogické přece dát sýr do mrazáku aby netekl,když ho pak smažíme,tak už jeho teplota není "mražená"
Já ho obaluju 3x , ale vajíčko musí být naředěné více než je zvykem. Pak ho smažím na hodně rozpáleném oleji ve větším množství oleje ( tak aby plaval a spodní strana sýra se nedotýkala pánve) pak je jak z restaurace a nikdo nepozná, že je dělaný na pánvi.
Cituji olivia27: My ho obalíme 2x a strčíme tak na hoďku do mrazáku - potom se nerozteče
Taky jsem to tak slyšela, smažák nedělám, ale asi to funguje
Cituji olivia27: My ho obalíme 2x a strčíme tak na hoďku do mrazáku - potom se nerozteče
Potom se ten sýr ale "netáhne" a není tak dobrý a někdy je místy studený a je tvrdý
Cituji Renataxyx: Potom se ten sýr ale "netáhne" a není tak dobrý a někdy je místy studený a je tvrdý
Jestli ti toto dělá, tak si myslím, že není dostatečně horký olej...
Cituji Laky: Fungovalo by to i bez mrazáku je to nelogické přece dát sýr do mrazáku aby netekl,když ho pak smažíme,tak už jeho teplota není "mražená"
Je mi jasné, že je to divné Já jen vím, že mě to prostě tímhle způsobem funguje - to že se nerozteče. Musí nám to osvětlit nějaký znalec, ptz. taky by mě to zajímalo
Jinak holky v Lidlu mají smažený sýr Mozarella a myslím Camembert a ty se dají upéct v troubě a jsou moc dobrý .... a nevytečou, když se tam nenechají moc dlouho
Reaguji na olivia27: Já sýr taky obaluju v těstíčku, který dělám pouze z hladké mouky, vajíček, mléka, vegetu. Přítel to nemůže vynachválit...přesně takhle obaluju řizky, tvarůžky atd....
Taky to může být tučností sýra - 20% se rozteče míň než 45%. Jinak taky obaluju 2x a po stranách to tam pěkně naplácám.
Cituji pita.klingerka: Já sýr taky obaluju v těstíčku, který dělám pouze z hladké mouky, vajíček, mléka, vegetu.
to ti na sýru drží a nevyteče sýr při smažení?Jakou značku - typ sýra takto obaluješ?
Reaguji na Laky: Teď nedávno jsem zrovna dělala smažák - z cihly )) a fakt se nerozteče.. nebo mě se to zatím nestalo.
Obaluji dvakrát a když mám sýr, který vypadá, že bude téct, obalím ještě jednou jen kraje.
Raději budu mít hrubší trojobal než nekvalitní 30 % sýr bez chuti na talíři. Fritézu nemám, sýr dávám do pořádně rozehřátého oleje a během smažení teplotu uberu. Dělám Zlato sýr, ementál, oštiepky, Nivu, .... cokoliv.
Cituji pita.klingerka: z cihly )) a fakt se nerozteče..
Ten se myslím ani nerozpustí to je ten fajn sýr co udělá po vychladnutí kus gumy
Mária, nejdou ti posílat klasické emaily a schránku v Omlazení máš plnou...
Jinak - na smažení je nejlepší obyčejný 30% sýr. Ten "lepší" 45% teče. Kety
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.