Ahoj holky, držím tak trošku dietu, ale mám ráda smažené jídla např smažený květák s pár brambory, nebo smaženou cuketu, to vše obalené ve strouhance a smažené v slaunečnicovém oleji, mám šanci zhubnout když si dávám takové jídla několikrát do týdne? nbo prostě smažení při dietě NE. Děkuji za odpovědi
Reaguji na 1vka: Ahoj, no upřímně je to špatně. Ale můžeš zkusit lehčí variantu (dá se takhle udělat skoro všechno, na co používáš trojobal) obalit ve strouhance, dát na pečící papír a lehce pokapat olivovým olejem a dát péct do trouby. Ušetříš spousty kalorií tím že to nesmažíš v oleji. Dělala jsem takhle i karbanátky, že jsem je obalila ve strouhance a opekla v troubě. Bylo to fakt dobrý, nebylo to nasáklý olejem a i to křupalo, takže paráda Mimochodem do tý strouhanky můžeš i přidat třeba ovesné vločky nebo si udělat strouhanku z celozrnného pečiva - variant je nespočet
Reaguji na Hook-Ups: no ale to asi nebude zas tak dobré ne?
Reaguji na 1vka: Ahojky podle toho kolik tam toho oleje dáváš
Reaguji na 1vka:
Záleží aj na tom, akú diétu držíš. Pokiaľ si dáš vyprážané, ale dáš si toho menej - robíš zle. Pretože priberieš naspäť. Síce je to zelenina, čo si vyprážaš, ale dietne to nie je. Pri diete by som jedla surovú, varenú, max. grilovanú zeleninku - s mäsom. Ja osobne jedávam vyprážané raz do roka - na Vianoce...
Ak sa chceš zdravo stravovať, vyskúšaj variantu, ktorú navrhla Hook-Ups. Ale pokiaľ chces momentálne držať dietu, tak podľa mňa toto tiež nie je dietne jedlo.
Když děláme řízky a nechceme je mít tolik mastný, je dobrý dat si vedle pánvičky vařící vodu a do ní řízky ponořit hned po vyndání z pánve, ten tuk zůstane ve vodě. Neni to skoro vůbec znát, možná to jen trošku míň křupe. Myslím, že by to šlo zkusit i se zeleninou
A nebo v tý troubě, to můžeš zkusit místo strouhanky i rozdrcený kukuřičný lupínky, pak to pěkně křupe
Reaguji na 1vka:
Také držím dietu, a obalovaný věci klidně můžeš, není to nic hříšného, jen to nesmíš smažit v litr tuku a obalovat ve strouhance, jelikož je z normálních rohlíků, které obsahují hladkou mouku. Já třeba obaluji květák v pšeničných otrubách
Reaguji na 1vka:
Jo a smaž to spíše na pokrutinovém oleji, což je olivový olej z druhého lisování a nebo na troškou másla, tak 5-10g
Cituji 1vka: mám šanci zhubnout když si dávám takové jídla několikrát do týdne?
Spíš bych viděl problém v tomto.
Jinak není smažené jako smažené. Pokud použiješ minimum oleje(opravdu minimum, ne 2 dcl místo 3 dcl), tak by to občas vadit nemělo. A smažíš navíc tu zeleninu, ušetříš kalorie aspoň tam (lepší smažená cuketa než krkovice). Plno pokrmů se dá dělat i jinak - hranolky n pečícím papíru v troubě, karbenátk taktéž, i květák se tam dá dělat (postříkáš ho olejem ve spreji a krustičku máš zaručenou). A trojobal se dá taky vymyslet šetřnější (vejce nařeď ostředěným mlékem, mouku dej celozrnnou, strouhanku taky. A hodně po smažení odsávej olej papírovými utěrkami.
Reaguji na panda08: nad svým zdravým? prosimtě přemýšlej většina lidí se takhle stravuje celý život (babičky atd..) a žijou si spokojený život takže na zdravý bych to nesváděla s píš na to hubnutí
Reaguji na panda08: a kdo tady jako mluvil o tom že to je zdravé? ? však jsem psala že bych to sváděla spíš na to hubnutí..
a navíc jak víš že slečna těžce nepracuje?
Děkuji za reakce všem, vidím to tak, že to budu muset omezit i když nerada pže takové jídlo opravdu miluji takže max 1. týdně a děkuji za tipy péct v troubě nbo obalené v něčím jinym než ve strouhance
Reaguji na panda08:
1) Přestaň si vymýšlet věci které jsem vůbec neřekla! Kde si vzala půl centimetru oleje ? ..Já teda (smažím) restuji na másle vše a vůbec se nepřepaluje, nebo na tom pukrutinovým oleji.
2) Znovu ! vůbec jsem neřekla že hrubá je ok. Člověk co drží dietu nebo se chce zdravě stravovat, ví že se používá celozrnná mouka, která je právě dělaná z celých zrn. Proto je vhodná pro redukci váhy.
3) Co se týče toho másla, pokud smažíš (restuješ) na 5-10g másla, tak to je ok. Na něčem se ty potraviny udělat musí.
Takže se napřed nauč číst a přečti si o tom ty
Reaguji na panda08:
Usmažíš ho v menším množství, já to tak dělám, ale obaluji ho v pšeničných otrubách. A jestli sis taky nevšimla tak jsem hned napsala že to má smažit v 5-10g masla či oleje, z čehož asi vyplývá že to nebude půl centimetru oleje.
Jak může mít syrový květák, když květák se před smažením předem předvaří či uvaří ? To nechápu.
Taky by mě zajímalo proč jí doporučuješ obalit to v cornflakách ? To je absolutní blbost, není to vůbec na dietu, navíc to obsahuje na 100g asi 90g sacharidů, které jsou důsledky toho, že člověk tloustne.
Dobře tak třeba já si poslední týden snažím hlídat, co sním - nad jídlem přemýšlím, ale smažený si dám (když na oběd dám 5 smažených květáků, nejím k tomu brambory, nedávám tatarku a do večera omezuju počet tuků). Pro rejpaly: za týden jsem zhubla 3kg.
Takže: dej si, ale pozor na ostatní, když si někde přidáš, někde si odeber. Sama mám smažený ráda, ale nemyslím si, že to MUSÍŠ mít několikrát za týden - stačí jednou, ne?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.