Cituji PardGalen: když je rýže nebo těstoviny uvařené se solí nebo bez soli nepoznám
Jinak nedostatek sodíku může způsobovat větší žízeň, jak tu již někdo řekl, všeho s mírou.
PardGalen
Jíš aspoň dostatek pečiva, sýrů apod? Totiž můžeš mít opravdu nedostatek soli a to taky není dobrý.
Mám zkušenost, že někdy si ani neosolené rýže či těstovin mnozí nevšimnou, pokud jsou jako příloha k nějaké pikantní masové směsi nebo mám rýží posypanou třeba jen zeleninový salát.
tkanicka
Samozřejmě, že pokud je tam soli hodně, tak se to pozná, většinou se to ani nedá pořádně jíst, když už, ale pokud se to dělá decentně, tak to poznat opravdu není. A to jsem to zkoušel i samotné. Třeba rýži uvařenou bez soli a se solí a rozdíl žádný. Ne, že by mi o vadilo.
PardGalen
Tak tedy nevím, já to poznám vždy. A to solím dost málo.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.