Ahoj, teď jsem dělala marinádu na kuřecí maso a nakonec jsem tam namočila prst a olízla ho, nehledě na to, že jsem si ruce neumyla mýdlem po té, co jsem maso opracovala. A doma mě hned vystrašili, že z toho bude salmonela jak vyšitá. Je to možné? Já myslela, že by to maso muselo být zkažené.
ze zkaženého masa jsou jiné polízanice, salmonelou jsou chovy kuřat promořené a jíst nebo olizovat syrové kuřecí maso není dobrý nápad, ale neznamená to, že onemocníš zcela jistě, jen to prostě příště už nedělej
Cituji Cassidy_: Já myslela, že by to maso muselo být zkažené.
Ze zkaženého masa by Ti bylo akorát špatně.
Muselo by být nakažené salmonelou.
Cituji True: Muselo by být nakažené salmonelou.
Je to ze soukromého chovu tady místního řeznictví, které dodáva maso i do školy atd... Takže by ta pravděpodobnost měla být nízká.
Reaguji na mroskvicka: No mně by to ani nenapadlo, ale doma začal hlavně táta bláznit, že kuře je nejhorší, že stačí olíznout si prst a je po legraci.
Cituji mroskvicka: takový tatarský biftek
hovězí je co se alimentárních nákaz, podstatně bezpečnější než
Cituji Cassidy_: kuře je nejhorší, že stačí olíznout si prst a je po legraci
což má pravdu, ale zas tak strašné to není
Ahoj, když jsme minulý rok grilovali kuře, tak jsem z toho dostala salmonelu, ale nikdo jiný problémy kvůli tomu kuřeti neměl, takže si myslím, že to může být individuální, prostě záleží na tom, jak odolný máš organismus
Reaguji na R.Sue:
Takže ostatní maso snědli a nic jim nebylo? Tak to když jsem to maso nejedla, ale jen si olízla nepatrně prst, tak by to mohlo být v pořádku snad.
¨Šance, že z toho dostaneš salmonelu, je fakt malá. Takže žádnou paniku. Jasně, stát se to může, ale když vezmu v úvahu kolik lidí krájí zeleninu i maso na jednom prkýnku a furt žijou...
jj, přesně tak - nikomu nebylo nic a já proseděla dva týdny na záchodě doktorka říkala, že je možný, že jsem měla nějaký nedodělaný kousek, ale to mi přijde divný a syrovýho masa bych si všimla... podle mě by se ti nemělo nic stát, pokud jsi olízla jen tu marinádu
to by to maso muselo být zkažené a pokud doma v to věří, tak pochybuji, že by jste to kuřecí pak všichni konzumovali. Řekla bych, že přehnaně zbytečná obava
Cituji phoeni_x: to by to maso muselo být zkažené
na to, aby tam salmonela byla, maso opravdu, ale opravdu nemusí být zkažené, salmonela žije v i na živém kuřeti či slepici
Maso nemusí být zkažené, ale čím déle je třeba jen při pokojové teplotě tím větší pravděpodobnost, že se tam rozmnoží bakterie a něco z toho pujde chytnout, u čerstvého masa půjde spíš o smůlu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.