Petruša001
a co třeba smaženky.
dáš si třeba do hrníčku - vajíčko, strouhanku, mletou papriku, sůl - vše zamícháš a dáš na rozpálenou pánev.
Namažeš si chleba hořticí, a upečenou smaženku na to položíš. Na vrh můžeš dát cibuli, ukurky, papriku. Vše dle chuti.
Cituji Glazy: Tak to bych mu řekla,ať si vaří sám....
mám rovnaký názor, tak ale snáď sa mu s dieťaťom neprispôsobujete... (nedať si dobré kuracie mäso s ryžou alebo cestoviny, ktoré sa dajú pripraviť na 1000 spôsobov by bola škoda). Ešte som si spomenula na arabský chlieb so zeleninou, nasekanou šunkou alebo mäsom, syr. Môže sa aj trošku zapiecť..
Cituji Murphy: ale snáď sa mu s dieťaťom neprispôsobujete..
Nene, právěže pro Klárku a pro sebe vařím obědy (kuřátko ňam ňam), manža jí v práci. No a o víkendu vaří manžel, většinou je to nějaká panenka ... což chutná i mně, takže není problém. Jen ty večeře mě trápily ...
Já dělám smažený chleby: Z krajíce chleba odkrojím kůrku tak, aby kůrka zůstala vcelku. Vnitřní část namastím máslem, dám šunku a sýr(plátkový). Na pánvi rozpálím olej, kůrku z obou stran trochu osmažím, doprostřed opatrně naliju syrové vejce, osolím, opepřím, dám na kolečka nakrájenou cibulku a nahoru položím připravenou střídku sýrem na vajíčko. Po asi 2 min. otočím. Výborný!
renata111
To samé jsem chtěla napsat, ale ten popis byl hrůza. Nikdo by to nepochopil
Já to někdy dělám s paštikou-taky dobré.
selská omeleta- pro 2 dospělé osoby
2 velké, nebo 3 malé brambory
2-3 vejce
dle chuti jakoukoliv uzeninu, nebo sýr, dle zbytků doma, dobré ovšem i bez toho
Nastrouhat brambory na hrubo, hodit je na rozpálenou omaštěnou pánev, rozměr asi nevadí, hlavně ne úplně velká, nebo úplně malá
Rozprostřít po celém obvodu posolit a na mírném ohni nechat podusit pod pokličkou
Až budou brambory měkké přidat šunku, nebo sýr a na to vyklepnout nerozšlehané vejce, posolit, dochutit čím máte rádi a velmi zvolna dopéct
pozor velmi syté a zřejmě i nezdravé, ale výýýborné
doporučuji s okurkou
Petruša001
Kuřecí salát
oberu celé grilované kuře a odstraním kůži.
Maso na kousky nakrájet,přidat různě barevné papriky na kousky,může být i cibulka či porek podle chuti,sterilovaná kukuřice,či prostě podle chuti i jiná zelenina a vše zamíchat s majonézou.
K variantě na "sladko" vynech zeleninu a dej jen ananas a třeba mandarinku.
K tomu opečený toast.
My máme rádi zapečené toasty v troubě. Sendviče potřeš kečupem a rozetřeš silnější vrstvu směsi, která se dělá následujícím způsobem - nastrouhaný eidam, nastrouhaná niva, česnek, vajíčko, bylinky dle chuti....zapeče se to pak celé v troubě do zlatova a je to fakt mňamka, i když se to zdá úplně obyčejné.
Využití zbytků
Obrat kuře, králíka, vepřové- třeba co jsme z nich dělali vývar.
Nakrájet na drobno.
Přidat olej, česnek, sojovou omáčku, plnotučnou hořčici, sůl a pepř- promíchat a nechat uležet.
Usmažit topinky, potřít masem, poklást sýrem a dát zapéct do mikrovlnky. K tomu zeleninku, třeba i kyselou okurku.
pokud máte rády pálivé, tak doporučuji super rychlou večeři, na kterou potřebujete konzervovaného tuňáka, kari pastu a vařené brambory
1. tuňáky orestujete na pánvi
2. přidáte brambory
3. dochutíte kari pastou, solí, pěpřem...
(můžete přidat ingredience podle chuti - olivy, kukuřici...)
My děláme míchaná vajíčka, tousty, obalované chleby ve vajíčku, teď třeba SMAŽENICI z hub nebo smaženky. Taky mi připadá, že už jsou ty večeře pořád stejné.
Jinak dobré jsou taky ZAPEČENÉ HOUSKY V TROUBĚ - to je dobrota
Housky rozříznu a spodní díl namažu máslem nebo sýrem, pokládu cibulí, třeba i česnekem, na to salám, papriku či rajče a nakonec sýr, možno i salát nebo zelí. Přiklopím horním dílem zpevním párátkama. Dávám do trouby na 150 stup. Vyndám až je houska křupavá. Podávám s kečupem.
nebo ČÍNSKÉ NUDLE S TUŇÁKEM
2 sáčky čísnkých nudlí s kuřecí příchutí zaliji vodou a nechám změknout, přebytečnou vodu vyleji. Přidám tuňák se zeleninou ( mexický salát - jsou tam fazole, kukuřice a paprika ), hodně sýra a kečup, někdy přidám i nakrájené rajče a papriku.
To je výtvor mého přítele, na večeři je to opravdu dobré.
někdy si dělám pro sebe také TĚSTOVINOVÝ SALÁT
K těstovinám přidám rajče, papriku, okurku, může být i vajíčko a zelí. Přidám polotučnou hořčici a majolku, osolím a opepřím.
Přítel toto teda nejí ( je to moc zeleninové ), ale někomu může chutnat.
většinou dělám něco zapékaného - brambory, těstoviny, noky - není to moc složitý - i když já mám na to takovou zapíkací pánev do elektriky
co mám chutná, tak to jsou třeba brambory s červenou paprikou - oloupané, nakrájené syrové brambory, nakrájená červená nebo žlutá nebo zelená paprika, trochu másla na chuť, když má někdo rád, tak cibuli a česnek - cibuli nakrájenou na proužky a česnek pasiruju, smetanu
opečou se brambory, paprika, cibule, česnek, podlijí se vodou, osolí, okoření kořením, co mám ráda, přikryjí pokličkou a nechá se to vydusit - vypíct, já to podlívám šlehačkou - ona tam udělá tkouvou dobrou omáčku, i když na hubnutí to asi moc není
uvaří se těstoviny, nakrájí se třeba zase paprika, nebo se orestuje maso, zamíchá se to s těsrovinama, zamíchám do toho sýr a nechám to zapéct - bo mám ráda tu smetanu, tak to zaliju smetanou s kořením a trochou jíšky - ono je to potom jako v omáčce
tšstoviny se dají obměnovat s noky
a ještě zapékané se špenátem - uvařené těstoviny, syrový špenác, dozlatova cibulka, sýr, kožení, co mi chutná a zase ta smetama - včechno zamíchat a zapéct
ještě rychlá ryba - pangus sumeček, trochu soli, opéct jen na másle - stačí maličko, bo pánev mám teflonovou - vydán ho, výpek zaliju zase tou smetanou, přidám lžičku - drobet hořčice, drobet medu, sojovku, kožení, co mi chutná, nechám přejít varem, rybu vrátím a je hotovo - jíme ho s rýží
a pak rýže na x způsobů - nejvíc mi chutná s mrkví a hráškem - posypaná sýrem
jinak, když nemám smetanu, nebo se rozhodnu vařit jakože zdravě, tak používám mléko, ale s tou smetanou to chutná víc - zase nepoužívám žádný olej, bo ta smetana to omastí až dost
ohledně chleba ve vajíčku doporučuju nakonec osušit papírovou utěrkou, je pak mnohem míň mastný ale pořád stejně dobrý...
docela rychlé a dobré jídlo je z těstovin a surimi tyčinek, dělávám ho, když doma zbyde trocha bílého vína (občas nám nějaké moc nechutná, a jak je dlouho otevřené, byť i v lednici, zvětrá )
množství ingrediencí používám podle chuti a podle počtu lidí. surimi tyčinky (zmrzlé, nic s nimi netřeba dělat) nakrájím na kolečka. nasekám si česnek a petrželkovou nať. na oleji osmažím nadrobno nasekaný česnek, přihodím surimi, a nať, chvilinku osmahnu, zaliju vínem (případně po vypaření ještě jednou), víno nechám vypařit. nakonec přileju smetanu. chvilku povařím. má to zvláštní jemnou chuť...mně to dost chutná, jen máme málokdy to víno a načínat ho jen kvůli tomu mi přijde rozmlsané doufám, že jsem na nic nezapomněla, píšu jen tak z hlavy, a ta moje je na recepty děravá, vždycky si každý pro jistotu před vařením znova čtu.
nejvíc mi k tomu chutnají penne nebo vrtulky...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.