také jsem si nedávno ještě dělala taštičky z listového těsta plněné cuketou, lilkem a žampiony na bazalce a kari - vypadá to složitě, ale není (vše hodíš nakrájené na kousky na pánev a osmažíš na cibulce a stroužku česneku a ochutíš kořením, pak těsto rozkrájíš na cca 10 čtverečků, které naplníš směsí, zabalíš jako šátečky a potřeš rozšlehaným vajíčkem, aby byl povrch zlatavý a křupavý a pečeš cca 10-15 min), a je to právě vynikající pak jíst i druhý den, ne-li i lepší a dá se to jíst i studené
jinak pokud chci opravdu rychlé jídlo, uvařím si špagety, osmahnu cibulku s česnekem, přihodím špagety a strouhaný parmazán či pecorino romano (dražší sýry, ale do jídel jich stačí vždy malinko, mají silnou chuť, tudíž ti vydrží hooodně dlouho a ve finále pak jednotlivé porce tak draho nevyjdou) také jsem studentka, tudíž si nemůžu dovolit vyvařovat příliš draho jinak ještě jsou vynikající a rychlé špagety jen s cibulkou a slaninou
ještě třeba těstovinový salát s hráškem, na kostičky nakrájeným eidamem, trošku olivového oleje, povařená cibulka, pažitka a ochucené vegetou či salátovým kořením), to vždy tak voní, že spolužáci chtějí recept takže určitě si nemyslím, že mít jídlo v krabičce je trapné..a pokud ti to někdo řekne, tak si stůj si za svými preferencemi (domácí vlastní jídlo je přeci lepší než bagety z bufetu, ono je to pak i znát na postavě - za mě ten, kdo se na střední cpal denně párky v rohlíku a bagetami, byl sice "cool" - netuším, kdo tuhle módu vymyslel, ale bylo to tak - ovšem 4 roky stravování tímto stylem byly na některých slečnách dost znát..)
já si nejraději dělám zeleninové a teď už konečně i ovocné saláty
můj TOP je šopák ... cherry rajčata, okurka, paprika (červená a žlutá) + balkánský sýr + cedrový olej
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.