Reaguji na Lejlina:
my máme naštěstí ve škole mikrovlnku, ale něktěrý ty jídla mi studený nevadí, třeba kuskus a rizoto. a třeba těstovinovej salát se stejně jí studenej.
Reaguji na blanuulkaa: Nejsi U nás to taky je - bufet, zaskočit si domů, jít do obchodu - to já si vždycky někam zalezu a baštím =D
Reaguji na Benoušek:
Reaguji na Camelia:
Děkuju za recept, vyzkouším - tedy spíš někdy o víkendu podle času. Ale přesto děkuju
Jinak holky, všem moc děkuju za nápady... Jenom pište dál
Reaguji na Salvador:
já tomu říkám cvakačky! teď jsem si kupovala v tescomě sadu 3 asi za 120 kč - mají po 4 stranách cvakačky a takové těsnící gumky - máme je doma už roky, skladujeme v tom skoro cokoli a vydrží to v nich i dlouho čerstvé - ale stejně si to dávám ještě raděj do sáčku a sponkou zacvaknu
A co třeba bramboráčky+nějaká zelenina nebo už zamotaná palačinka naslano,to se dá jíst taky studený a navíc se to dobře jí.Jinak jsou dobrý ty zmiňovaný těstovinový saláty,kuskus atd.,to se dá dělat pořád jinak takže se to hned tak nepřejí
Studený se docela dobře dá jíst chleba ve vajíčku či toasty (výborné jsou šunka, sýr, trochu kečupu, hořčice, oregano).
Ještě mě napadlo, že bych k tomu všemu co tady píšete mohla doporučit jedno studené jídlo (ne každý má možnost si to ve škole ohřát). Uvařím brambory nakrájené na menší kostičky, ty pak smíchám s nakrájenou paprikou, rajčetem, cuketou a rukolou, dochutím čerstvou bazalkou a pepřem a hotovo. Je to dobré teplé i studené.
Holky, díky moc, jste hodné za možné nápady... Teď zatím praktikuji zelen. saláty s balkánem (potřebujou se dodělat rajčata =D) ale až bude možnost, vyzkouším všechno
Ale pište dál =D
zrovna taky řeším tento problém. Většinou si vezmu těstovinový salát se zelninou a tuňákem a to je mňamka. Přemýšlím jinak nad slanou palačinkou(jedině udělanou způsobem, který vyhovuje zdravému životnímu stylu) nákyp z pohanky, kuskus se zeleninou, francouzské brambory apod.
já jsem si dneska koupila nové krabičky, takže už jsem přemýšlela co do toho ještě dám, takže není to sice asi úplně vhodné jako oběd pro někoho, ale mě to jednou za týden nevadí - napadl mě puding s piškoty a ovocem, tvarohem,.. potom ještě bílý jogurt, nějaké ovoce + müsli.. teď musím dodělat ovoce, takže budu mít ovocné salátky posypané oříšky s trochou medu mňam )..
Reaguji na Majiiinka:
Reaguji na Lejlina: Tak studená rýže mi nechutná, ale bramborový nebo těstovinový salát ano.
Jinak ještě nebyly zmíněny saláty fazolové a vůbec luštěninové - ty jsou výborné a zdravé-nejenom samý sacharid
Reaguji na Sportacka:
Jéj, tak na ty jsem úplně zapomněla. Děkuju!
Nejčastěji si dělávám těstoviny s vajíčkem kuřecím masem, někdy se slaninou nakrajenou na kostičky, jindy s rybičkou, popřípadě se sýrem, taky rizoto, nebo aj tousty jsou fájn
jéé to je úžasné téma sice máme na škole asi 3 menzy plus 2 restaurace (VŠE), ale prostě domácí jídlo je domácí, takže buď jezdívám na oběd domů, pokud mám mezi přednáškami volno (mám to kousek) a nebo si také dělám jídlo do krabiček a ve škole máme právě mikrovlnky ovšem studuju ještě na Karlovce a jsme malý obor, sídlíme v malé budově a mikrovlnku tam nemáme a rozvrh máme od rána do večera, takže si občas musím udělat i něco, co se jí studené
moje tipy:
TEPLÉ: kuskus (nejraději ho mám s cuketou, lilkem a rozpečenou nivou či se žampiony a rozpečeným eidamem), špagety (s cherry rajčátky a mozzarellou, ale pozor, někdy rajčata pustí hodně šťávy a omáčka by pak z krabičky mohla vytéct, chce to ji předtím radši odlít, i když je to škoda), lasagne (miluju je na tisíc způsobů, buď s mletým masem a rajčatovou omáčkou či čistě zeleninové se zapečeným sýrem), jinak lasagne se dají jíst i studené a jsou vynikající (to samé cannelloni), dále různé čínské nudle s mraženou zeleninovou směsí (to se dá v klidu uvařit i ráno, zabere to cca 7 minut) a další a další, napíšu, až si vzpomenu
STUDENÉ: jak tu už bylo, zeleninové saláty (ale opět pozor na vodu, co zelenina pustí po nakrájení, raději odlít, aby ti z krabičky nevytekla do tašky), tortilla plněná čímkoli, co ti chutná (kuřecí prsa, zelenina), pak miluju tmavý toastový chléb á la sendvič (také mnoho variací, vynikající je třeba španělská sušená šunka typu jamón serrano či italské prosciutto crudo - je dražší - ale stačí jeden plátek, tudíž ti vydrží docela dlouho, navíc se nekazí, protože je již sušená), dále miluju sendvič namazaný lehce máslem, s kolečkem grilované cukety a zapečenou nivou) atd. atd. ty zmiňované lasagne či cannelloni jsou zastudena taky vážně bomba
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.