Já vím, že s hlediska kvality je to asi dost blbý dotaz a téma, ale bohužel Zkoušela jste některá rum? Pravý rum? Dokázal by mi někdo popsat, jak to vlastně chutná? Je lepší než ten náš umělý lihový tuzemák? Jednou mi zbyla jedna půlka, kterou jsem lupla a myslela, že se pozvracím Přemýšlela jsem, že bych zkusila oživit letošní cukroví a likéry, a právě bych na to chtěla použít rum. Ne žádný litr/ohromná suma, obyčejný, ale lepší
Já piju Captain Morgan s kolou. Tuzemák si dám klidně taky, ale CM je můj oblíbenec.
tuzemák není zase tak špatný. U tuzemáku taky záleží na kvalitě. Některé jsou prostě pochybné.
U rumu záleží na věku a druhu - mladší světlý je takový ostrý, hořký jako tuzemák a čím starší, tím jemnější je (a taky tmavší), je takový nasládlý jako karamel, ale trochu štiplavý jako kouř? Se divně popisuje ale první prostě cítíš alkohol. U staršího rumu více vynikne nějaká ta příchuť a je míň cítit alkohol.
Captain Morgan je třeba spiced, takže jeho příchuť je jiná než čistý rum. Ale CM jsem neměla dlouho samotného, takže neporovnám chutě. Ale rozhodně je jemnější než jiný bílý rum.
Tuzemák do vaření a rum do koktejlů!
Bůhví cos to měla zač, nejsou všechny tuzemáky stejné - třeba Božkov je skvělý samotný, s kolou i do pečení. Rum taky není každý stejně dobrý : James Cook z Lidlu chutná málem jako (dobrá) whisky, Key a Morgan má příchuť po koření ... až po třeba Zaccapu, ale to je lahůdka pro fajnšmekry, to se s kolou nemíchá ani do pečení nelije
mně přijde zbytečný dávat do pečení drahý pravý rum. Na to tuzemák bohatě postačí, stejně je v jídle, cukroví cítit jen lehce, takže je celkem jedno jaký rum to je, takhle jeho pravou chuť stejně pořádně nedoceníš, protože není asi pořádně cítit.
tuzemák se dělá z brambor, pravý rum z cukrové třtiny.
Samozřejmě do pečení se rozdíl extra nepozná.
Na druhou stranu flaška rumu třeba captain morgan není zase taková pálka aby se to nedalo. Je to také defakto jen naprosto komerční masovej produkt, který není nic extra.
Nejlepší rumy jsou třeba z Mauricia apod. Kdo tam byl a ochutnal tak ví.
Samozřejmě v ČR jsou tyto pak následně hodně drahé.
Ale tam to pijí skoro místo vody.
Cituji sarance1986: rumy jsou třeba z Mauricia
Nějaký tip na konkrétní značku by nebyl ? Díky
já už mám několikátý pravý rum z Kubánské restauarace z Brna..napřed jsem měla kávový,pak kokosový,teď mám v baru ochucený vanilkou,jsou úžasné,ale taky pěkně drahé mají tam výběr snad z 1000 druhů kvalitních rumů
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.