Chystala jsem se udělat zapečené brambory se šunkou, sýrem a brokolicí. Chtěla jsem si je předvařit ve slupce, ale uvařila jsem je uplně, protože jsem na ně zapoměla. Teď mám strach když je dám do trouby na zapékání, že z nich bude nakonec kaše. Nevíte na kolik stupňů a jak dlouho pécet, aby je to moc nepoznamenalo? Potřebuji taky aby se šunka trochu upekla a smetana vsákla, což asi bude trvat. Nevím jestli ty brambory nemám raději rovnou vyhodit, než abych pokazila celé jídlo
šunku, smetanu a ostatní ingredience nejdřív trochu povař na pánvičce a s bramborama to do pekáčku dej pak do trouby jenom na chvilinku (např. než se rozteče sýr)
No když dělám francouzské brambory, tak zapíkám úplně uvařený brambory (typ A)- Záleží na kvalitě brambor, co to udělá.
Asi tak, já francouzské brambory dělám taky z uvařených brambor a zapékám se zbytkem ingrediencí, zapéká se to také delší dobu a brambory jsou OK
často zapékám úplně uvařené brambory, třeba když to přeženu s množstvím a zatím se nikdy nic zvláštního nestalo, maximálně se víc rozpadli a byl s toho spíš takový zapečený mix ale to vážně asi jen jednou.
nebála bych se toho
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.