Až se s přítelem přestěhujem ta začnu péct. Zní to fakt báječně a já ráda peču Už se na to mooooc těšim =D
Reaguji na haninkas: Já mám kulatý simax takže z toho pak vylezly téměř identické kulaté chleby , ale prodávají se i oválné....samozřejmě postačí i nějaký smalt, pokud je ovál nebo kulatý prostě něco co má pokličku a je možné to dát do trouby na vysokou teplotu, trouba se musí rozpálit min na 250C a více
Cituji Rezakoky: Holky používáte na to normální kvásek, kterej se koupí v pekárně (testíčko/hustší kaše)? Nebo existuje i nějaký jiný?
Používám tu hustší kaši,ale nemám ji z pekárny,ale vypěstovaný od kamarádky, ale je to to samé a identické. Dá se sehnat ještě sušený kvásek,ale lepší je ten živý
Reaguji na ffou: Pokud ho budeš mít v lednici a budeš ho krmit tak Ti nechcípne toho se bát nemusíš...můžeš ho občas vyndat ven do tepla a nechat prokvasit, aby sis byla jistá,že je aktivní
Já dělám ten klasický bez hnětení, s tím, že do něj přidávám dobré škvarky a osmaženou cibulku. K lehkému salátu je to paráda, zatím si všichni chválí. Ale láká mě zkoušet dál.
Cituji ffou: že jej v pekárnách prodávají...
Jenom někde a spíše v těch malých, mám tip, že by mohli prodávat v Michelské pekárně pokud jsi teda z Prahy
Já doporučuju s kvásek vypěstovat doma... naučíš se s ním spolupracovat od začátku... podle mě je to lepší
Cituji Sally Carrera: Já doporučuju s kvásek vypěstovat doma... naučíš se s ním spolupracovat od začátku... podle mě je to lepší
To já taky. Ono se zdá, ale není to vůbec složité. Doma pečeme chleba často
Ahoj holky, tak už jsem se dokopala k tomu abych upekla domácí chlebík. Kvásek jsem si sehlana přes kváskovou mapu od jedné paní tady u nás v Kolíně. Příprava těsta byla fakt rychlá až mě to překvapilo, ale to čekání až to bude vykynutý bylo fakt hrozný. Trošku mě štve, že kůrčička je hodně křupavá a tím pádem i tvrdá, a měla jsem ho asi péct na méně stupňů protože uprostřed je trošku syrový, ale to mě vůbec neva
Chlebk
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.