Cituji Zouzel: Mluvim o těch obyč crew members.
I ti obyč members musí znát veškeré výrobní procesy, protože je crew trenéři z nich zkouší a podle toho pak také vypadá pracovní hodnocení a následné případné zvýšení platu. Opravdu to není jen o solení hranolek a plácání hambáčů, naučí tě to rychlosti, přesnosti a jisté zodpovědnosti. O kooperaci, koordinaci a komunikaci jsem psala už výše, to je v mekáči prostě základ, na kterém se staví.
Nemyslím, že se tam nenaučíš nic, co by potenciálního zaměstnavatele zajímalo. Pokud člověk na takovýhle pozici dokáže vydržet, ukazuje to, že je to člověk, kterej se práce nebojí.
Když se nezhroutíš z toho tempa, z uklízení nechuťáren - pravděpodobně už se nezhoutíš z ničeho. Taky se tam neučíš dost ze zákaznický komunikace.
To je stejný jako třeba recepce - řešení stresových situací, ještě nejlépe v cizím jazyce. Zavedená hospoda/restaurace - opět tempo, zákaznický přístup, pečlivost, zodpovědnost za peníze.
Pohoršený pohled může mít akorát někdo kdo o práci a životě nic neví, lidi co jsou na svý pozici omylem (tedy ze známosti většinou) - a ano, takovou personalistku můžeš potkat. V takové firmě bych pracovat nechtěla, taky tam mají většinou ve vedení lidi, který k tomu k vedení nemají dispozice ani znalosti (ale opět ze známosti) a pracovat tam je pak vysloveně peklo.
Jinak v dnešní době schopnost pracovat pod tlakem a zachovat zákaznický přístup je velké plus. Je to potřeba skoro všude a ne každý to zvládne. A vůbec, prodat se dá v životopise všechno, když člověk ví proč to dělal.
Cituji tiniiq: keď jeden deň scanuješ a druhý scartuješ papiere, myslím, že mekáč ťa naučí o trocha viac
Souhlas. V McD máš zodpovědnost jak za to jídlo co vyrobíš, tak za zákaznikovu spokojenost, tak za peníze. V šíleném tempu.
Vím o čem mluvím, dělala jsem jim tajného zákazníka. A dneska brigádničím v jiném rychlém občerstvení (a ve výkonu obsloužených zákazníků na zaměstnance ve špičce jsme lepší než McD vedle, a to máme částečnou přípravu před zákazníkem, zatímco u nich spoustu věcí ten pracovník vpředu jen vydává - jsme zkrátka rychlejší, asi že jsme také zaplacení pěkně)
Cituji daty: tajného zákazníka
I ty jedna! Pamatuju si, jak jeden klučina před tajným zákazníkem prohodil v kontrole časovky... to byl prů.ser jako hrom
Myslím si že to jak se někomu líbí u McD je hodně individuální kamoška tam dělá 3 roky při škole vždy odpoledne. A druhá tam vydržela asi 2 měsíce. Jinak myslím si že určitě tě to neco naučí, hlavně si myslím že je to tam o celkové souhře aby bylo vše rychle hotové a vyprodukované.
Cituji Lady Flame: I ti obyč members musí znát veškeré výrobní procesy
Mohu mít dotaz? Je pravda že maso do hamburgerů se vozí z USA aby bylo ve všech McD stejné?
Cituji Hanulka25: k tý mzdě - záleží jestli je mekáč soukromej, nebo patří přímo mekáči
No u nás ve městě právě jednu restauraci koupil soukromý majitel a platy jim hodně klesly.
Jinak u nás ten plat 50kč pro nezletilý a 59kč pro dospělý je čistýho. Je pravda, že 50kč je hodně málo, to bych tam teda nešla ani omylem Ale ono je těžký sehnat něco jinýho.
Cituji Zouzel: A co tě naučí mekáč? jeden den solíš hranolky, druhej den obracíš maso na hamburgery... jo, skvělá praxe
Tyhle lidi, který maj dokonalej přehled, co přesně se v mekáči dělá, ale přitom by tam nikdy nepracovali, mám nejradši
Jak už tu holky řikaly, naučíš se tam pracovat rychle, komunikovat se zákazníky a mít zodpovědnost. To platí i pro crew, ne jen pro crewtrenéry. Taky se nesmí nikdo ani na vteřinu zastavit, nedejbože opírat se. A lidi, který se tvářej ublíženě, když je 'nutim' pracovat a divěj se, že tam nemůžou jenom tak postávat, já posílám na ty hnusný úkoly nejčastěji
Souhlasím s tím, že v životopise to svoje místo má. Mekáč zná každý a ví se o co tam jde. Třeba v USA se na tohle dost hraje, ptž. tam skoro každý takhle pracoval.
Je to potvrzení určitých tvých schopností (ne, solení hranolků nemyslím ).
Ale 50,- Kč hrubého je m.a.s.a.k.r. To snad ne! Nechci se nějak povyšovat neberte to zle, ale když jsem chodila na střední na brigády, což už je 10! let, tak už jsem si vybírala za 100,- Kč. Fakt koukám.
Cituji onsall: Je pravda že maso do hamburgerů se vozí z USA aby bylo ve všech McD stejné?
Myslím, že není. Jestli jsi někdy jedla hambáč třeba v Německu, tak ten mi chutná úplně jinak, protože podle mě používají jiné ingredience - jiné maso, salát, okurky, horčici, kečup... Na pohled jsou sice stejné, ale chuťově a hlavně kvalitou jiné - lepší Ale třeba se to za těch pár let změnilo (i když nedávno jsem byla v mekovi a mám pocit, že je vše při starém)
Cituji Doudou: 50,- Kč hrubého je m.a.s.a.k.r.
Souhlasím, je to hodně málo, kór v dnešní době. Já začínala na těch 45 kč když mi bylo nějakých 16 a to je 10 let zpátky. Tenkrát to pro mě byly velký prachy
Cituji deschanel: No u nás ve městě právě jednu restauraci koupil soukromý majitel a platy jim hodně klesly.
Také mohu potvrdit, že plat u soukromého meka byl před těmi deseti lety o dost nižší.
Reaguji na deschanel: jj, chodila jsem pak hlavně uklízet.. mně by to vůbec nevadilo ale pak už mě dost štvalo že jsem tam byla pořád sama a tak
Reaguji na Lady Flame: Já měla teda v cizí zemi hamburger jen v Anglii a byl na chlup stejný jako u nás.
Byla jsem v mekáči v Němesku a Francii a je to to samý, vozí se to ve velkém....jinak práci jako takovou bych dělat nechtěla, brigády za 50 na hodinu znám moc dobře, ale mnohem pohodovější...
Cituji Zouzel: A co tě naučí mekáč? jeden den solíš hranolky, druhej den obracíš maso na hamburgery... jo, skvělá praxe
Ty si v Meku pracovala, že tak víš?
Taky souhlasím, že tě to naučí makat... přece jen peníze nic moc a práce někdy šílená. Já jako zaměstnavatel bych to ocenila více než třeba hostesku
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.