Cituji framboise: každodenní rychlá večeře.
Jééé to já to nemyslela až tááák jednoduchý (u nás se ani teplá večeře nedělá).
Já to myslela jako když se dělá třeba slavnostní oběd (to třeba dělám ty plněný kuřecí prsíčka a divoká rýže na talíři vypadá taky moc hezky).
Zelňačku dělám takovou tu hutnou smetanovou s nakrájenou čabajkou.
Myslím, že to není zrovna něco jako UTO a brambory.
Žraloček
Jé tak to jsme se nepochopily! Já nemyslela to jídlo co jsi ty napsala, že by jsi udělala! Ale byl to můj názor na (případná) jednoduchá jídla soutežících.
Já si myslím, že i pro návštěvu může být jídlo jednoduché. Koneckonců, i restaurace mívají na svém jídelním lístku "jednodušší" jídla. Jednoduché jídlo se dá ozvláštnit, pro mě by byl zvláštní taveňák v pórkové polévce.
Miasofia
vařil Martin a dostal od každého 7 bodů,takže je ve vedení
Jídla moc nebylo, bylo to zajímavý a hodně se zaměřil na design toho jídla.
Já jsem teď u dílu s Martinem a doufám, že nevyhraje ta rejpalka Zdenka
Ten Martin má nevšední a nápadité menu.
No musím říct, že dnes jsem Zdenku nepoznávala, překonávala se . A to jak se rozbrečela... to bylo dojemné..
Menu se mě osobně moc nelíbilo, dala bych si snad jen ty vajíčka a polévku . Néé, určo bych ochutnala všechno, o tom to přece je, ochutnávat, co umí ostatní (což asi nepochopila Mária a furt mlela o té svojí české klasice....) Jako ústřice mě teda vůůůbec nelákají, ale právě proto že jsem je ještě neměla, tak bych určitě ochutnala. Jen jsem přemýšlela, jestli ještě neměli hlad Mělo to sice několik chodů, ale nic extra sytého... snad jen ten sýr, ten mi dělal chutě
Martina jsem neviděla, ale výhru si asi zasloužil . Marta (svíčková??) ani Mária mě nezaujaly vůbec, Zdenka si to pokazila svými výroky (o rýži: no to je příšerné...) a tomu prvnímu asi neodpustili, že nebyla zábava a dal první polévku místo předkrmu...
No tak to jsem si myslela. Ten martin měl vynikající profi menu, ale když byl na návštěvě u ostatních, tak nerejpal nějak víc. Ta Zdena byla opravdu strašná, takovejhle člověk by u mě byl na obědě Jednou a naposled! Kouknu na Steam...
Trošku mi vadilo jak Martin zdůraznil cenu, jak stále zdůrazňoval že má něco extra-vždyť to každý pozná ne? Hlavní jídlo mohlo být větší-2 měsíčky brambor jsou málo, chápu že maso bylo drahé (i když mu pěkný kusan zůstal), tak mohl dát brambor víc. Já bych mu dala 8 bodů.
Paní Zdena (viděla jsme to až teď )-ústřice-podle mě ne úplně vhodné dávat cizím hostům jídla, které by nemuseli jíst, mořský jazyk to samé. Co jsem vlastně z toho nikdy nejedla třeba já-křepelčí vajíčka, lanýže, mořský jazyk s hroznovým sosem, ale ochutnala bych-proč ne, zbytek znám. To vítání bylo tak přemilené až to bylo vtipné . To její poučování co jak dělá kazí atmosféru. Škoda, že neměla ještě nějaký program. Takže bych jí dala 7 bodů.
Díl s paní Annou-dobrá hostitelka, snaží se být srdečná a tak. Jen to pletení jmen -no radši je neříkat, když si je nepamatuje ne? Návštěvníci docela drzí. Studená polévka-chápu, že jim vadila, polévka má být teplá nebo i horká. A celkově si myslím, že jsou lepší druhy polévek. Že houby tam nejsou a tam žampiony . Ta paní teda jako červená karkulka nevypadala a nutit hosty cosi hrát-to snad nééé? Vždyť se neznají a každému to nemusí být po chuti. Ale zas to asi zlepšilo atmosféru-nebyla tak formální, upjatá, cizí, ... A aspoň se o nějakou zábavu pokusila narozdíl od mnohých předchozích účastníků. Takže 7 bodů.
Jinak procházela jsem své časopisy Apetity a našla jsem tam "Večeře z francouzského bistra" -obsahovalo to předkrm- Krabí koktejl (ale z krabího masa), hlavní chod- Steak na pepři, hranolky pečené v troubě, pečené papriky, salát z mozzarellou, dezert- Čokoládový pohár a třešněmi -nápadně mi to připomnělo roztleskávačku Veroniku .
Cituji laala: Napadlo vás někdy, co byste vařily vy?
Předkrm-něco na způsob obložených půl chlebíčků vykrojených do nějakého tvaru-ale ne vlašák, šunka atd, ale něco jak měl Martin. A aby je to příliš nezasytilo, bylo chuťově výrazné. (Třeba osmažená slanina, avokádo, majonéza. Plátek žampionu, kozí sýr, šunka. Pomazánkové máslo, plátek lososa, bylinky. Máslo ochucené kari, tuňák na kousky, salát. Zakysaná smetana, paprika, hermelín. Pomazánkové máslo, rukola, debrecínka. Mozzarela, cherry rajčátka, bazalka. Majonéza, ledový salát, čedar. Smetanový sýr, pórek, niva. Černé olivy, grilované cukety, sušená rajčata, sýr. Žampiony, salát, feta. Paprika, zelené olivy, olivový olej. Tuňák, pesto, zelené olivy. Šunka, rajče, sýr. Baby špenát, parmazán. Tvaroh, řekdkvička, polníček. ... možností mě napadá spoustu, ale udělala bych ji jen pár druhů-tak 2-3, aby každý mohl od každého ochutnat a cítil se lehce, jen mu to povzbudilo chuť k dalšímu jídlu a aby se neopakovaly ingredience v dalších chodech).
Polévka-nějaká krémová, ozdobená smetanou
Hlavní chod-něco z kuřecího masa (nějak plněné nebo s bazalkovou omáčkou nebo tak něco) + příloha -asi opékané brambory + určitě zeleninová obloha nebo salát
Dezert-nějaká mňamka-smažené tyčinky bounty nebo muffiny nebo domácí zmrzlinu ze salka a nějakého ovoce-třeba mango, babán, nedělala bych buchty nebo koláče
Cituji framboise: -smažené tyčinky bounty
To zní dobře, jak se to dělá? To se nějak obalí a smaží?
Žraloček
Pro 4 osoby:
-6 tyčinek Bounty, vychlazených, olej na smažení, 100g hladké mouky, 1lžíce kukuřičné mouky, špetka prášku do pečiva, 200ml studené sycené minetálky
-Smíchej mouky a prášek do pečiva, metlou postupně přimíchej minerálku, rozehřej olej (v hrnci nebo friťáku), až je hodně rozpálený namáčej jednotlivé tyčinky v těstíčku a hned je vkládej do oleje, smaž asi 2 minuty, dokud nebudou lehce zlaté a křupavé, přebytečný tuk odsaj ubrousky, podávej teplé .
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.