Tak si myslím, že se to Martě nepovedlo.... Omáčka se přece musí zahustit! A udělat ,,svíčkovou" ze zadní .Ale Zdenka docela překvapila, nebyla tak nepříjemná jak včera...
Nebylo by lepší, kdyby Marta udělala něco čím si je jistá? Jako na to že je jí 18 ... Je sice fakt, že já umím vařit už snad od 13, ale každý jsme jiný, bráchova přítelkyně (28let) není schopná udělat ani čaj
Cituji Miasofia: A udělat ,,svíčkovou" ze zadní
A z čeho myslíš, že jí drtivá většina lidí dělá? Včetně restaurací......Svíčkovou z pravé svíčkové si může dovolit málokdo, obvykle se používá tzv.falešná svíčková nebo právě zadní (z té třeba dělá "svíčkovou" babička a je fakt nepřekonatelná). u nás se holt název svíčková zažil pro tu omáčku a ne maso Ale faktem je, že pokud v takovéhle soutěži chci vařit svíčkovou, tak jedině ze svíčkové nebo alespoň z té falešné svíčkové (která vyjde přece jenom levněji). Jinak to nezahuštění je fakt síla - a jak vtipkovali, že je to alespoň dietnější.....babička to zahušťuje jen tím, že rozmixuje zeleninu, které tam dává požehnaně a tak je to i tak "dietní" a přitom to je krásně hustá omáčka
Cituji Miasofia: Nebylo by lepší, kdyby Marta udělala něco čím si je jistá?
taky si myslím. Hlavně to jídlo bylo strašně náročné na logistiku - určitou dobu na přípravu potřebovala jak polévka, tak hlavní jídlo. Jinak mě je třeba 23, uvařit si dovedu ale vařím spíš lehčí věci - těstoviny, rizoto, různé úpravy kuřecího masa, takové jednoduché recepty. Svíčkovou jsem fakt ještě nezkoušela, i když bych se jí ráda od své babičky naučila Podle mého si Marta ukousla moc velké sousto - chtěla se předvést ale bohužel jí to nevyšlo.....
Dobře, ale pokud chce dělat svíčkovou na pohoštění, tak jí udělá ze svíčkové, ne? I když je svíčková drahá, tak do TV pořadu to nějak překousnu a koupím prostě svíčkovou.
Když je svíčková u nás doma jako slavnostní oběd, tak je prostě ze svíčkové a ne ze zadního, i když si ji také rozhodně nemůžeme dovolit každý týden...
Já dělám svíčkovou klidně i z vepřového, ale v takovém pořadu bych to asi neudělala.
Nicméně mně třeba víc vadila ta divná omáčka, já svíčkovou neumím (pravou), ale "falešnou" dělám ze zeleniny, pak vyberu koření a zeleninu rozmixuju. Tím je omáčka dost hustá sama o sobě - je možné ji ještě dohustit, ale většinou to není potřeba.
Knedlíčky se jí asi taky moc nepovedly - jak v polévce, tak knedlíky, opravdu měla vařit něco, čím si je opravdu jistá.
Napadlo vás někdy, co byste vařily vy?
Cituji laala: Dobře, ale pokud chce dělat svíčkovou na pohoštění, tak jí udělá ze svíčkové, ne? I když je svíčková drahá, tak do TV pořadu to nějak překousnu a koupím prostě svíčkovou.
přesně tak jsem to myslela
Cituji laala: koření a zeleninu rozmixuju
to děláme doma taky , čím víc zeleniny, tím lépe
Cituji bakalářka: chtěla se předvést ale bohužel jí to nevyšlo.....
no právě.. chtěla se předvést že v 18 umí svíčkou a nevyplatilo se jí to.. takže to vypadá, že ji opravdu neumí
Cituji bakalářka: Jinak to nezahuštění je fakt síla
a proč ji vlastně nezahustila? Vysvětlila to?jsem to asi nepostřehla...
Cituji laala: Napadlo vás někdy, co byste vařily vy?
přemýšlím o tom každý den vím jen že jako dezert bych udělala tiramisu
Cituji Miasofia: a proč ji vlastně nezahustila? Vysvětlila to?jsem to asi nepostřehla...
Říkala, že to nestihla.........V televizi ta omáčka vypadala fakt podivně, nevím jestli bych to do sebe dostala. A Karlovarský knedlík byl obyč houskový, také jsem tam postrádala petrželku a vůbec jsem myslela, že by měl být jiný. O knedličcích v polévce radši ani nemluvim (když je děláme s babičkou, tak si s tím fakt vyhrajeme, jsou kulaté, malé a hlavně se vaří mimo polévku, aby jí "neznečistily" Faktem je, že v takovémhle pořadu je asi nejlepší vařit to, co člověk fakt umí. Protože v tom stresu může na lecos zapomenout.....
Cituji laala: Napadlo vás někdy, co byste vařily vy?
Fakt netušim. Já žádné speciality moc neumím, možná bych udělala čínu, kterou jsem se naučila od táty, nebo špagety. Anebo nedávno jsem zkoušela maso v medu a to taky nebylo špatné
Cituji bakalářka: V televizi ta omáčka vypadala fakt podivně
to teda jo! jak polévka, a že to nestihla??
Ale tak to holt je, chtěla zazářit a nepovedlo se jí to. Já to znám, když chci udělat něco špecl co moc neznám, tak vždycky něco pokazím. Proto je fakt lepší dělat to, s čím je si člověk jistý.
Cituji bakalářka: maso v medu
to jsem taky jednou dělala a byl to mazec!! chutnalo to výýýborně (dělala jsem kuře) a nikdy bych neřekla, že med na mase dokáže něco takového...
maso v medu[quote=Miasofia]bakalářka
To já si občas dělam kuřecí játra na medu, s rozinkama a citonem. Je to mooc dobrý !
Cituji Miasofia: dělala jsem kuře
Já zkoušela vepřové a taky to nebylo špatné Zatím byl pokus na grilu, teď se to chystám zkusit v troubě.....
Cituji Miasofia: Proto je fakt lepší dělat to, s čím je si člověk jistý.
Přesně tak. Bylo mi jí trochu líto, ale holt to je život.......Ani Zdena moc nekritizovala (rozhodně méně než včera )
Takže u mě Dalibor 7 bodů-trochu mi tam chyběla nějaká zábava-no aspoň, že se šlo do sklípku. Marta 5 bodů-prostě polévka i hlavní chod špatně. Jinak ta bloncka je poděs!
Tak Mária... tn závin se mi moc líbil, jako předkrm bych ho sice nedala, ale vypadal moc pěkně! Vepřové moc nemusím, ale to s kaší vypadalo pěkně!!
Moc se mi líbilo jak Dalibor řekl Zdeně, že je dobře, že má tvrdé maso
Zdenu už nekomentuju, to by byl dlouhý odstavec. Podle mě se jí to vrátí, protože ostatní jí nedají moc bodů, řekla bych. Jsem zvědavá dneska na toho mladého, podle ukázek to vypadalo hodně dobře.
Ahoj holky, tak koukám postupně na všecky díly, navedly jste mě na prima pořad!
Vařím moc ráda, a právě ráda vařím pro návštěvy, to jsem ve svém živlu.
Také mě napadlo vymyslet vlastní menu. Samozřejmě se nikdy nelze zavděčit všem.
Ten předkrm nevím, jestli je povinný, to doma neděláme, ale koupila bych nějakou luxusní bagetku a umíchala bilinkové máslo a servírovala bych to jako se to dělá v pizzerkách.
Polívku bych udělala asi zelňačku takovou tu hustou smetanovou. A pak třeba plněná kuřecí prsíčka s divokou rýží. A na závěr kakaový koláč s tvarohem, je to jednoduché, ale dobré.
Hrozně mě irituje ten Miroslav Bílek, strašně namyšlenej frajer. Jo a taky by mi nevadilo večeřet jednodušší jídlo na přípravu, hlavně když bude uvařeno dobře.
Tak Márii bych dala 6 bodů, jako asi to mohlo být dobré, ale bylo to skutečně obyčejné a neměla žádný program, stolování taky nebylo na 100%, jinak pěkné, takže tak . Ta Daliborova věta na Zdenku byla super!
Cituji Žraloček: Jo a taky by mi nevadilo večeřet jednodušší jídlo na přípravu, hlavně když bude uvařeno dobře.
Mě to trošku vadí-pro takovýto večer, kdy přijde návštěva ještě k tomu cizí se hodí jiné jídlo a jiná úprava stolu než když se vaří každodenní rychlá večeře.
Takže já hodnotím všechny 3 chody-jestli nejsou příliš jednoduché, jak je hodnotí chuťově soutěžící, jestli k sobě navzájem ladí. Pak je upraven stůl a vše s tím spojené a jaká je zábava.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.