arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zdravím dámy,
jsem takový antitalent na vaření a tak chci poradit od Vás. V některých restauracích, napr. Lucky Lucciano podávají před jídlem pomazánku s chlebem. Hrozně mi chutná a chtěla bych si ji udělat doma, ale nevím co všechno tak patří.
Předem děkuji za tipy

arrow
profile_image
Doodie_M mojeid
od 31. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

podle mě je to bylinkové máslo..ale jestli to někde koupí, nebo mají vlastní recepturu, to těžko říct..

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

tzv. couvert, pomazánky jsou podle mého základ máslo - do toho nějaký česnek, pažitka, koření, a vyšleháno

arrow
profile_image
Sejkr
od 7. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji bedrunela: tzv. couvert

já měla za to, že je to poplatek za stolování, ale zas nějak sběhlá v tomto směru nejsem...

Reaguji na kačulík: Znám to pod pojmem "aperitivka" a může to být téměř cokoliv. Opékaný toust s lososovou pěnou, bagetka s olivovou tapenádou, kousíček hermelínu s hroznem/hruškou atd. Mně třeba neuvěřitelně chutnala olivová tapenáda, doporučuji, pokud máš ráda olivy.

Couvert Někde k tomu ještě dávají olivy a tak. Podle mne je to máslo utřené s kořením ( je myslím i dostat koupit nějaká speciální směs na do másla ) , nebo si do toho nasypeš, co chceš Mne osobně to příliš nechutnalo snad ani jednou, přijde mi to takové nevýrazné bez chuti ... a všude to je jiné, tak se to asi nekupuje.

Cituji Sejkr: poplatek za stolování

Ano, couvert je položka na účtu, cca 30 Kč, kde je automaticky započítáno pečivo a to "stolování", ale ten couvert většinou připočítávají jen tam, kde něco na ten stůl i donesou ( tu pomazánku ) . Já to zjednodušeně napsala.

arrow
profile_image
Sejkr
od 7. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji dadabus: ten couvert většinou připočítávají jen tam, kde něco na ten stůl i donesou ( tu pomazánku)

Taky jsme platili couvert, ale žádná pozornost v podobě aperitivky se nekonala Prostě si to naúčtovali za (relativně) čistý ubrus a ošatku s pečivem - což bylo trošku zklamáním

Jinak jsem zvyklá, že mě většinou v jedné restauraci stejná "pomazánka" nepotká. Pokaždé něco jiného a vždy teda chuťově perfektního. Takže asi netuším o čem mluvíte, což?

Cituji Sejkr: Takže asi netuším o čem mluvíte, což?

Cituji Sejkr: Opékaný toust s lososovou pěnou,

No tak tohle mne nepotkalo zatím ani v pětihvězdičkovém hotelu takže asi ne . Není tohle spíš předjídlo nebo "pozornost podniku" ? To o čem je řeč je většinou nakrájený chleba a sklená miska s našlehaným máslem a někde olivami. Já tomu říkám "čekačka" a jak říkám, většinou mi to nikde moc nebralo - nejlepší tedy asi v Praze na Kampě "At the Charles Bridge"[ a tam je to i vypsáno v jjídelném lístku :
"COUVERT PRO 1 OSOBU - ÚČTOVÁN KE KAŽDÉMU JÍDLU (PEČIVO, BYLINKOVÉ MÁSLO, OLIVY)"

arrow
profile_image
Sejkr
od 7. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji dadabus: Cituji Sejkr: Takže asi netuším o čem mluvíte, což?

Cituji Sejkr: Opékaný toust s lososovou pěnou,

No tak tohle mne nepotkalo zatím ani v pětihvězdičkovém hotelu takže asi ne . Není tohle spíš předjídlo nebo "pozornost podniku" ? To o čem je řeč je většinou nakrájený chleba a sklená miska s našlehaným máslem a někde olivami. Já tomu říkám "čekačka" a jak říkám, většinou mi to nikde moc nebralo - nejlepší tedy asi v Praze na Kampě "At the Charles Bridge"

No přísahám, že nekecám Mě tohle potkalo v Brně v Paladeu Nejsou 5* a mouchy se najdou, ale prostředí, obsluha i jídlo jsou vždy při nejmenším příjemné... Chodím tam ráda a před jídlem fakt vždycky podávají něco takového k zakousnutí. Říkají tomu "aperitivka" a já se pokaždé těším, co to bude tentokrát.

arrow
profile_image
retroMa
od 3. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji kačulík: chtěla bych si ji udělat doma

Jojo taky jí mam ráda a doma si jí dělam jednodušše vezmu obyčejné máslo, rozmačkám česnek a nasypu na to podravku (nebo různé koření) a promíchám... Úplně stejné chuti jako v restauraci určitě nedocílíš, ale když si to vychytáš sama tak si to třeba uděláš ještě lepší . Jinak taky toto bylinkové máslo normálně prodávají, ale mám za to že je bez česneku, ale taky ho někdy kupuji. Hlavně v létě když třeba grilujem tak na potření pečiva...

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já si tohle bylinkové máslo vyrábím doma koupím máslo, nebo Ramu, dám do toho středomořské bylinky, kdo chce česnek nebo opravdu najemno nakrájený kousek papriky je to ňaminka

arrow
profile_image
moninagr mojeid
od 3. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Bratr tuhle pomazánku vyrábí i s ciabattou
Máslo / Rama, česnek, trochu oliv. oleje, nasekané kousky oliv, petrželka a vegeta.

arrow
profile_image
Coryphee
od 26. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Je to naprosto to samé, jako Meggle pomazánkové máslo. http://www.meggle.cz/Sortiment/Maslove-speciality/ Bylinkove-maslo-125-g.aspx Není to to smetanové ve vaničce, které vlastně ani máslem není Todle je sice dražší (přes 30kč) ale je naprosto totožný s tim z tý pizzerie

arrow
profile_image
lucka84
od 14. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já jsem se teda už několikrát setkala se sádlem se škvarkama

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené