Ahojte,
co říkáte polévkám k večeři? Jediné co sním bez brambor, rýže, přílohy, je kuřecí řízek (se zeleninou), ale to se nedá jíst každý večer - zajímalo by mě, jestli jsou vhodné polévky k večeři (vývary, čočkovka, brokolicová, porková...).
Dá se jíst každý večer polévka a nebude to dietní hřích?
pokud je nebudeš zahušťovat jíškou tak jsou na hubnutí vhodné všechny, krom vývarů z kostí, kde plave plno tuku
Reaguji na Jaanaa22:
No to tedy ne - vývary taky může, ptz z vývaru se dá jednoduše po schladnutí tuk odebrat
jj, jakoukoli zeleninovou polívku, nezahuštěnou luštěninovou.. zvlášť třeba teď v zimě, když se člověk vrátí večer domů promrzlý na kost..
Cituji netík: Dá se jíst každý večer polévka a nebude to dietní hřích?
Naopak. Polévky jsou jedno z nejlepších jídel pro takovou příležitost.
já když jsem hubla a teď začínám znova po vánocích, nabrala jsem totiž 2 kg ...No když jsem před tím hubla tak jsem zkoušela všechny možné způsoby (nasytit se ovocem a zeleninou, jenže tím se prostě nasytit nejde, navíc byl jojo efekt) hlavně dostat do sebe co nejméně kalorií a nejlepší byly opravdu ty polévky, dávala jsem si zeleninovou s nudlemi a fajn zasytí a ještě dietní, doporučuju
super
jíšku nedělám, buď dělám polévky, které jsou husté (čočková, brokolicová - rozmixuju) nebo zahustím ale třeba jen bramborou.
Polévky jíškou nezahuštěné jsou i z hlediska dietního v pořádku.Pokud člověk nesní mastnej ovar a tak podobně,tak problém nevidím. Sama držím dietu a polévku si v pohodě dám a negativně se mi to na hubnutí neprojevuje. Já miluju zeleninové vývary,nebo lehký kuřecí se zeleninou. Když mám chutě,tak si k obědu udělám i bramborovou,ale nezahuštěnou, prostě místo mouky dám víc zeleniny, pak rozmixuju a mňamka je na světě.
Reaguji na radana: přesně tak to dělám taky, narvu tam co nejvíce zeleniny (nebo bramboru), rozmixuju a mám hustou polévku - jíšku nepovažuju vůbec za důležitou
jasně , jíška není důležitá a není nezbytná.je prima že se dá nahradit zdravější variantou. to mi vyhovuje.
rozhodně polívku a zahustit kukuřičnou polentou místo jíšky,fuj já vařím polévky hustě a vydatné často,zeleninové,fazolové,vývary,polívka je na hubnutí a čištění výborná,jo a noky a i jíška se dá udělat rýžovou moukou,já z toho už dělám i cukroví ,je to bezlepkové,nezatěžuje to trávící systém a nikdo nic nepozná,ale polenta je lepší
já zas občas zahušťuju moukou pohankovou, to také není myslím takové zlo a té mouky tam nikdy nedáš nijak moc...
tak já si dneska koupila asi 5 polívek v sáčku, takových těch malých do hrnečku. Celestýnská od maggi hnus a brokolicová od maggi taky hnus. Obě jsem je snědla, přestože mi nechutnaly, celkem to hodilo 135kcal a jsem sytá dost. Kdybych to měla sníst v zelenině tak mám hned hlad. Teplé jídlo fakt funguje.
Já kvůli operaci jedla půl roku jen polívky, třeba 4 denně a zhubla jsem 10 kilo...i když to nebyl záměr...
Cituji Jaanaa22: 5 polívek v sáčku
Já tedy nevím, ale polévky v sáčku mi nepřijdou na dietu ideální - možná mají málo kalorií, ale je tam spousta přidaných látek a éček, které vůbec nejsou zdravé. Dříve jsem je také jedla (ulítávala jsem hlavně na hráškové), ale postupně jsem všechny "pytlíkové" potraviny odbourala. Je lepší udělat si domácí - přesně víš, co v ní je - jen zelenina, voda, bylinky.. Když se rozmixují jsou i husté a zasytí.
Holky co říkáte na zahušťování kukuřičnou moukou? (Jaký je rozdíl mezi moukou a polentou?)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.