Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, jak vy,co držíte dietu nebo jíte prostě zdravě, jste na tom s pohankou?
Je dobré ji zařadit do jídelníčku? Vím, že v Jste to, co jíte ji Petr Havlíček doporučoval, ale je dobrá třeba i k večeři? Plus jestli někdo máte dobré dietní recepty šup sem s nimi děkuju
Tak já přímo s tou pohankou, co ukazoval Havlíček, zkušenosti nemám, ale dávám si k snídani instantní pohankové vločky (ze zdravé výživy) s trochou jogurtu a ovocem a je to výborný, zdravý a dobrý na křečáky
Cituji panda08: do toho 2 kostičky čokolády a nakrájet banány
hmhm to zní dobře, to bych mohla vyzkoušet.
A mně teda pohanka připadá absolutně bez chuti, takže s ní problém nemám. Ty ji vaříš teda 15 minut a pak ještě 15 minut necháš odstát?
Reaguji na vanilla12:
uvar ju v 1,5 násobku vody,var len dve tri minutky na slabom ohni,potom vypni,nechaj zakryté,možeš ju zabalit do deky,voda sa vsiakne a zachová si kvalitný rutín,zmakne- -dojde.Dá sa s medom a škoricou na sladko,alebo len posolit a posypat bylinkami,výborná je so zeleninou, niečo ako rizoto,karbanátky a podobne.Je lahko stravitelná a vhodná nadietu.Obyčajne sa dováža k nám z Ukrajiny a je zbytočné kupovat biokvalitu.V obchode stojí pol kila cca 30 kč.
Cituji mate: uvar ju v 1,5 násobku vody,var len dve tri minutky na slabom ohni,potom vypni,nechaj zakryté,možeš ju zabalit do deky
Takhle to právě vařím taky, takže těch 15 minut mě překvapilo.
Ale zatím jsem s ní žádné experimenty nedělala, jím ji jen klasicky jako přílohu k masu se zeleninou.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.