Ahoj, sním tak čtvrt kila syrové pohanky denně. Řekla bych, že na ní mám téměř závislost Zajímá mě, zda to může ovlivnit nějak negativně hubnutí nebo ne.
No řekla bych všeho s mírou
Cituji čejny: Dá, mě právě chutná takhle za syrova, když je tvrdá
ty bláho Akorát si ji jdu vařit k obědu, tak to musím zkusit, ale nenapadlo by mě to...
Nejsem si jistá, že si tělo se syrovou pohankou poradí a něco si z ní veme...
Zkus si ji alespoń občas uvařit, nebo přes noc namočit a pak jen osmahnout na pánvičce
Reaguji na panda08: jakožto mlsku, jakožto nadstandard?
Řekla bych, že to jím třeba míst čipsů Ale teď jsem koukla na hodnoty pohanky a docela jsem se zděsila, když jsem zjistila, že má na 100 g 72 g sacharidů to asi nebude úplně super k hubnutí...
Reaguji na misa_sisa: Mě zase právě nikdy nenapadlo si ji uvařit, chutná mi právě, že je tak tvrdá...ale mohla bych to zkusit
Reaguji na panda08: Tak to bude hodně těžký připadám si jak kuřák, který má přestat kouřit. Kolikrát se mi stane, že jsem venku a začnu mít strašnou potřebu cítit v puse chuť pohanky (i když ona vlastně žádnou chuť nemá )
Taky miluju pohanku a tu její chuť, ale ještě mě nenapadlo ji jíst syrovou.
Jestli máš rádu tu chuť, tak se dobře zachová i u pohankových palačinek, to je můj naprostý favorit, nebo výborné je i pohankové mléko, chuť je tam taky pěkně zachovaná. Pak z pohankové mouky často i peču a v kombinaci s kaštanovou moukou a kaštanovým krémem je to taky mňaminka.
Reaguji na panda08: A pokud hubneš tak jako tak, tak to stejnak nemusíš řešit
Právě že nehubnu, spíš jsem se zastavila
Reaguji na panda08: Já právě kolikrát ani to hlavní jídlo pak nepotřebuju, ale máš pravdu, musim to dost omezit. Nejhorší je to v práci, když sedím u počítače, tak mám potřebu pořád něco chroupat a pohanka je vždy po ruce doma ji zas tolik nepotřebuju
Reaguji na panda08: tak si k počítači nakrájej mrkev, ta chřoupe dobře a normálně jez hlavní jídlo
to už jsem taky zkoušela, ale to bych tý mrkve musela mít kilo
Pohanku miluji dělám si z ní především ráno pohankové kaše, ale nikdy by mě nenapadlo ji chroupat syrovou... Hlavním zdrojem energie v pohance jsou sacharidy ve formě poměrně lehce stravitelného škrobu, tedy pomalého cukru..,ale zase jíst jí tak velkém množství..lepší než se ládovat bonbonama
Cituji panda08: Naopak čím je potravina v původnějším stavu, tím více živin si z ní tělo vezme a tím lépe si s ní umí poradit...
ne nutně - třeba lněné semínko v celku jen tělem projde, zato rozdrcené dá tělu to co z něj chceme.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.