Chci indukci a po tom, co jsem si tu přečetla, jsem o tom ještě více přesvědčena... Akorát přemýšlím, jakou troubu, určitě elektrickou, ale klasiku, multifunkční nebo horkovzdušnou? Máte zkušenosti i s tímto? Doma máme kombinaci - elektickou troubu, sporák plynový snad už od doby, co jsem na světě, obojí dvojí spokojenost, ale do vlastního bydlení chci určitě indukci, akorát troubu nevím...
A ještě bych reagovala k tomu nerez nádobí... Mezi levným nerezem z marketu a nerezem od značkových výrobců je opravdu rozdíl, hlavně, co se kvality týče... Poslední marketové nerez nám brzo, cca už po necelých 2 měsících změnilo barvu, a to i vevnitř (jaksi zmodralo), takže z obav, abychom v jídle neměli něco, co by tam být nemělo, jsme je vyhodily... Nehledě na často upadávající úchytky atd.
Pár značkových hrnců, které naši koupili, když mi bylo cca 12, 13 let máme pořád (tj. cca 11 - 12 let) a nové značkové hrnce, které mamka pořídila po vyhození posledního marketového nerez jsou také bezvadné. Myslím, že je lepší si koupit kvalitní hrnce, které navíc po našich zkušenostech člověku vydrží spoustu let, než třeba už po pár měsících vyměňovat nekvalitu a bát se, kdovíco za škodliviny se do jídla uvolňují...
Reaguji na ketka: S tou troubou záleží hlavně na tom jaké máš priority, co od ní chceš.
Většina už má v základním vybavení horkovzduch - velmi dobrá funkce, hodně také gril - podle způsobu použití může být také vhodný. Pokud máš ráda vaření v páře, tak některé mají i tuto funkci zabudovanou - není to totéž jako samostatná parní trouba, ale rozhodně účinější a lepší než parní hrnce.
Mnohé trouby mají také integrovanou kuchařku - několik receptů, které se nejvíce používají, čili snadné ovládání bez nutnosti nastavování.
Některé trouby Fagor mají pyrolízu - snadné čištění.
Je z čeho si vybírat, záleží na tom, co je pro Tebe důležité.
Momentálně mám Fagor 6H 875, která kombinuje vše z uvedeného, což mi vyhovuje.
Já si nemůžu vynachválit indukční desku, navíc na ní mám už víc jak dva roky pár hrnců z ikea za 200,--/sada a pořád jsou super, takže to určitě není o drahém nádobí
Ahoj holky, mám strašný problém s pečením v plynové troubě. Všechno, co v ní peču se spálí. Tedy, jen spodní část. Přitom nepeču na plno a plech dávám úplně nejvýš. Chystám se péct různé buchty, ale bojím se, že se spodek úplně spálí. Prosím poraďte. Díky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.