arrow
profile_image
Clarrkys
od 16. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky. Potřebovala bych poradit, respektive slyšet vaše názory, jestli je lepší mít doma plynový nebo elektrický sporák. Rozhodli jsme se koupit novou troubu, ale nevíme, jestli a hlavně čím, bude výhodnější kombinovaná trouba (elektrická trouba a plynový sporák) nebo celoelektrická trouba. Vím, že je teď hodně moderní mít ty sklokeramické varné desky, ale co je na tom tak lepšího oproti klasickým plynovým hořákům? Je nějaký rozdíl ve spotřebě a následně penězích? Byla bych moc ráda, kdyby se tu našel někdo, kdo měl oba typy a proto mohl porovnat, co je lepší v závislosti na rychlosti přípravy jídla, udržování čistoty v kuchyni a hlavně peněz, které za elektřinu nebo plyn zaplatím

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Clarrkys: co je na tom tak lepšího oproti klasickým plynovým hořákům?

nic, plynový vařič je nejlepší, a upřednostnovaný i v profesionální kuchyni. mě se nejvíc líbí kombinace plynový vařič a elektrická trouba, která je snadněji regulovatelná než plynová.

arrow
profile_image
Klariska1241 mojeid
od 2. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak my s přítelem máme elektrický a mamka plynový...
Co se designu týče, tak se mi více líbí elektrický, ale plynový má zase dle mě menší spotřebu, mamka kupuje bombu tak max. 3x do roka (10 kg). A vaří denně.
A co se týče kombinovaného sporáku (plynová deska a el. trouba), tak elektrická trouba prý tolik nevysušuje (např. kuře) tak, jako ta plynová...

Cituji Clarrkys: (elektrická trouba a plynový sporák)

Ideální
Vařila jsem na elektrice klasické plotýnky /katastrofa než začala vařit voda dlouho trvá/
sklokeramika zase problém s tím,že když jsem potřebovala ztlumit teplo,tak než se ochladila plotýnka jídlo už hořelo.
Za mě ideální na vaření plyn pro plynulou a rychlou regulaci plamene.

Trouba určitě elektrická

arrow
profile_image
Klariska1241 mojeid
od 2. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Laky: Za mě ideální na vaření plyn pro plynulou a rychlou regulaci plamene.

Přesně tak....

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tak nejlepší je indukce, reaguje úplně stejně jako plyn. Trouba je nejlepší elektrická. Kromě toho, deska se udržuje asi tak 100x lépe než hořáky

arrow
profile_image
Haniccino
od 19. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Elektrický se líp čistí, to je tak z výhod všechno.

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Určitě plynový sporák a elektrická trouba. Už jen že na elektrický sporák musí být pánev rovná, a pokud se časem ohne, tak je to nepoužitelný. A u plynového se mi taky líbí, že vidím, jak ten plamen je velký a nastavuju dle toho. U elektrického je tam výběr např. 1-5 stupňů ale na 2 to je málo a na 3 to musím hlídat. A taky zdražuje se elektřina, takže plyn bude lepší. Jediná nevýhoda je nebezpečí, že se nechá plynový sporák běžet. Ale existují už sporáky (a opravdu nejsou drahý) že pokud se zhasne plamínek, vypne se i přívod plynu.

Cituji netík: Určitě plynový sporák a elektrická trouba.

Souhlasím, rozhodně NE plynová trouba. Zato plynový vařič je určitě levnější a rychlejší než elektrický. U elektrické plotýnky je taky hodně těžké se naučit, kdy tu plotýnku vypnout, aby se ještě jídlo dovařilo, protože ta plotýnka je ještě poměrně dlouho horká. Zase je zbytečné ji zbytečně bez užitku vypnout až na konci vaření a to teplo se už nevyužije.

Cituji netík: Jediná nevýhoda je nebezpečí, že se nechá plynový sporák běžet

Tak tomu nerozumím, mám plynový sporák (s elektrickou horkovzdušnou troubou) už přes 20 let a toto se mi ještě nikdy nestalo.

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Měla jsem plynový sporák i troubu a nyní mám sklokeramickou desku a horkovzdušnou troubu.Trouba plynová je snad to nejhorší, co může na pečení moučníků být. Sklokeramická deska má tu výhodu, že se krásně udržuje, ale je pravda, že regulace je horší než u plynové plotýnky a profesionální kuchaři opravdu upřednostňují na vaření plyn. Tak nyní, když mohu srovnávat, tak plynové hořáky a elektrickou troubu.

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji jaja55: Tak tomu nerozumím

No to mám asi od malička v hlavě. Když jsem začínala jako malá holka vařit, vždy mi řekla mamka, jestli jsem vypla sporák, aby se byt nenaplňoval plynem apod. (taková ta kontrola jestli se vypnulo to a to). Takže tohle mám vždy v hlavě, že by se třeba pustil plyn v tom okamžiku někdo zazvoní, takže jdu otevřít a pak na to zapomenu (nestalo se to mě ani nikomu jinému, jen to v hlavě pořád mám). A nebo třeba babička zapne plyn a jde hledat zapalovač do obýváku pak zapomene co chtěla udělat protože jí volá kamarádka apod. (nemá sporák, který hází jiskry).

Cituji netík: nebo třeba babička zapne plyn a jde hledat zapalovač do obýváku pak zapomene co chtěla udělat protože jí volá kamarádka apod

babičky už dělají různé věci
plynové sporáky už mají automatickou jiskru a normálně fungující člověk jistě nenechá utíkat plyn aniž by si toho všiml zbytečná panika

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Laky: Tak babička tohle nemá žejo. To byl prostě příklad. Já mám doma taky automatickou jiskru. Ale podle mnoho diskuzí apod. je dobré si rovnou pořídit sporák i s tím automatickým vypnutím plynu. stát se prostě může vše.

Cituji netík: Tak babička tohle nemá žejo

Jasný,naší baničce občas na sporáku i něco hořelo,když se zadívala na telenovelu a zapomněla na brambory v hrnci..........to se babičkám stává.

arrow
profile_image
Luiza
od 16. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Na vaření jednoznačně plyn.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené