arrow
profile_image
Ivulinka
od 7. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji dadabus: pomocí dřevěných kleští

na co proboha kleště? To nějak nechápu

Já to vyklápím normálně rukama až formičky zchládnou - zlehka klepnu okrajem formičky o podnos a ořechy krásně "vyskáčou" samy ven.... těma klěštěma to musí být zdržovačka, né?

arrow
profile_image
Lůjík
od 18. 9. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pokud si nejsi jistá, nebo nevíš, která varianta bude lepší - můžeš si přeci udělat jedno těsto, a půlku ho použít do formiček a druhou půlku přes vykrajovátka Třeba přijdeš na nový způsob a znáš to - chybami se člověk učí ono i kdyby se to rozdrolilo, tak se to stejně sní, no ne?

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Plněné ořechy jsou velmi jednoduché, už jich mám plnou krabici. Dělám je asi 20 let, z formiček je vyklepnu vždy. Je ale pravdou, že formičky ještě vymazávám máslem. Možná zbytečně, ale jsem tak zvyklá. Vezmu obal od másla a všechny jím vytřu. To je větší piplačka, než formičky naplnit těstem. To už jde rychle. A když se Ti něco rozdrobí, nevyhazuj, použij třeba do nepečeného salámku. Být tebou, udělám jen poloviční dávku, uvidíš, jak Ti to půjde.

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Plněné ořechy jsou velmi jednoduché, už jich mám plnou krabici. Dělám je asi 20 let, z formiček je vyklepnu vždy. Je ale pravdou, že formičky ještě vymazávám máslem. Možná zbytečně, ale jsem tak zvyklá. Vezmu obal od másla a všechny jím vytřu. To je větší piplačka, než formičky naplnit těstem. To už jde rychle. A když se Ti něco rozdrobí, nevyhazuj, použij třeba do nepečeného salámku. Být tebou, udělám jen poloviční dávku, uvidíš, jak Ti to půjde.

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Plněné ořechy jsou velmi jednoduché, už jich mám plnou krabici. Dělám je asi 20 let, z formiček je vyklepnu vždy. Je ale pravdou, že formičky ještě vymazávám máslem. Možná zbytečně, ale jsem tak zvyklá. Vezmu obal od másla a všechny jím vytřu. To je větší piplačka, než formičky naplnit těstem. To už jde rychle. A když se Ti něco rozdrobí, nevyhazuj, použij třeba do nepečeného salámku. Být tebou, udělám jen poloviční dávku, uvidíš, jak Ti to půjde.

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hm, stačilo jednou, nechtělo se mi to odeslat a najednou je to tam 3x

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Úplně jsem zapomněla napsat, jak to dopadlo.

Ořechy jsem zvládla, těsto jsem nakonec plnila do formiček, které jsem si předem vždycky vymazala, pravda, bylo to časově náročnější, ale za ten výsledek to stálo. Chuťově byly moc dobré, jediné, co bych příště udělala jinak, bude plnění formiček - těsta budu dávat víc, napoprvé jsem se bála, aby mi z formiček nepřeteklo. Proto vzhledově ořechy nebyly úplně dokonalé, zkrátka nebyly tak kulaté, jak mají být, ale ve výsledku to nevadilo.

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zde přikládám recept:

Těsto:
16 dkg másla
20 dkg hladké mouky
8 dkg moučkového cukru
6 dkg mletých vlašských ořechů
lžíce kakaa

Krém na slepování:
10 dkg másla
10 dkg cukru
2 lžíce ořechů
lžíce rumu
žloutek (ten jsem ale nedávala)

Toto množství mi vyšlo na cca 45 celých ořechů, ale kdybych formičky plnila víc, bylo by toho pochopitelně méně.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Ivulinka: na co proboha kleště? To nějak nechápu

Já to vyklápím normálně rukama až formičky zchládnou

formiček mám pouze 120 kusů,takže je potřebuju 3x naplnit,když budu čekat až vychladnou,tak budu v kuchyni mnohem delší dobu.Holt někdo nepeče 20 kusů,ale trochu více.Takže kleště jsou k tomu,aby si člověk nepopálil prsty.

arrow
profile_image
Ivulinka
od 7. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Tiakia: formiček mám pouze 120 kusů,takže je potřebuju 3x naplnit,když budu čekat až vychladnou,tak budu v kuchyni mnohem delší dobu.Holt někdo nepeče 20 kusů,ale trochu více.Takže kleště jsou k tomu,aby si člověk nepopálil prsty.

do pár minutek jsou formičky vychladlé tak, aby nepopálily prsty a mohly se hned znovu plnit.
Mě by právě zdrželo to uchopení každé formičky do kleští a následné vyklopení.
Ale každý má samozřejmě ten svůj grif.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené