arrow
profile_image
Mireia
od 13. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Už nějakou dobu jím ráno různě kaši z ovesných vloček (normálně koupím vločky, zaliju vodou, povařím, dochutím) a nedávno jsem narazila i na jiné vločky - pšeničné a žitné. Koukala jsem, že pšeničné mají o malinko nižší energetickou hodnotu než ovesné, více sacharidů apod., samozřejmě žádné velké výkyvy. Tak se ptám (hlavně vás vločkyznalých), jestli pozorujete nějaké významné rozdíly v chuti, pocitu zasycení a vhodnosti při hubnutí. Děkuju

arrow
profile_image
Lucik9
od 7. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak já jsem si zvykla jíst ovesné vločky každý den Zasytí mě až do oběda , a po zbytek dne nemám žádné chutě Navíc ovesné kaše patří k nejzdravějším snídaním vůbec... já si dělám ovesné kaše především se sojovým mlékem, normální nepiji , je dobře stravitelné a hodí se i pro redukční diety.. Také mám hodně ráda pohankové, špaldové a jáhlové kaše od NOMINY jsou výborné do kaší většinou přidávám lnéné semínko, nějaké ovoce či mandle nebo skořici )

KJ nejsou ani tak důležité jako výše sacharidů na 100g .Jinak řečeno . . .čím vyšší sacharidy,tím vyšší GI (glykemický index) což je špatně . . .Pro tělo je lepší potrava s nižším GI . . .cukry se do krve uvolňují postupně a tak nemáme ani pocit hladu než u potravin po kterých nám cukr vyletí nahoru raketovou rychlostí a stejně tak rychle klesne . . .Snad jsem to napsala srozumitelně

Já osobně jsem přešla na špaldové a pohankové kaše . . .

arrow
profile_image
Pett21
od 20. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já ráno spíš snídám rýžovou nebo jáhlovou kaši, než ovesné,já se potřebuji vyhnout cukrům,sice nedržím dietu,ale u mne to je ze zdravotního hlediska. Pocit hladu nemám většinou snídám kolem 7 hodiny v 9 už si ale beru jablko nebo hrušku apod. většinou mám 2 hodiny pauzu mezi jednotlivými jídly

arrow
profile_image
incubusanda48
od 18. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taky snídám často vločkovou kaši Jinak, dobrý téma!

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ano, každé vločky chutnají jinak. Zajímavé jsou třeba sojové. Ale je otázka co s tím udělá vaření a následné ochucení.

arrow
profile_image
Kačátko
od 10. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A jak si děláte ty domácí?
Já jí miluju, ale nikdy jí nemám tak dobrou, jakou jí dělá majitelka jednoho penzionu, kam jezdíme na dovču. a nikdy mi neřekla, jak to dělá..
Má jí takovou jako by rosolovitou a rozvařenou a prostě dobrou...
já jí dělám tak, že vločky vařím v mléce nebo vodě.. a stejně ji takovou nemám, zkoušela jsem i na jemnějc drcené.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Napiště prosím recept jak vaříte obyč. ovesnou kaši. Já jsem to jednou zkoušela a vločky byly furt tvrdý a žádná kaše...

arrow
profile_image
Kačátko
od 10. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

JJ, koukám, že mám stejný problém jako werush..

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

holky já jím tedy 2x 3x do týdne kaše z ovesných - první cca 50g na porci dám do hrnce a zaliju vroucí vodou - 15 min. nechám nabobtnat a poté dochutím, jak mám chuť.
čokoládovou - do hrnce deci mléka, na sporáku povařit, až kaše zhoustne a lepí se a poté přisypat granko
ovocnou - opět mléko, čerstvé ovoce (nejlepší meruňky, jablka, hrušky, banán) - trochu medu skořice
jogurtovou - půl kelímku jogobelly (je z jogurtů nejsladší, stačí půl kelímku).

Nejoblíbenější mám asi banánovou a čoko a pak jogurtovou - jogobellu pečené jablko se skořicí

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Emma_Belle: na sporáku povařit, až kaše zhoustne

A já sem to jednou vařila asi 40 min. a vločky nezhoustly je to normální? Potom už jsem to nezkoušela...

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na werush:

a namočila si je předtím do horké vody? na těch 15 min minimálně? to máš jako s luštěninami .. musí pustit škrob a nasát.

arrow
profile_image
Kačátko
od 10. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já je do horké vody nenamáčela, ale do studené nebo do mléka a nechala to přes noc...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Aha tak to jsem neudělala, tak pro příště vím, jinak mi tahle kaše nejvíce chutnala ve školní jídelně se skořicí

arrow
profile_image
incubusanda48
od 18. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tyjo, vy to všichni připrabujete tak složitě To já když jdu ráno do školy, mám jí za 5 minut... Vezmu malou skleničku, naplním jí vločkama. Potom mlíko a tu samou skleničku naplnim mlíkem a pak ještě čtvrtku skleničky... No, zapnu to na největší stupeň, mchám a je to za 5 minut. Husá a měkká = výborná! A dělám to z normálních vlošek a někdy i z trošku drcených...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené