Už nějakou dobu jím ráno různě kaši z ovesných vloček (normálně koupím vločky, zaliju vodou, povařím, dochutím) a nedávno jsem narazila i na jiné vločky - pšeničné a žitné. Koukala jsem, že pšeničné mají o malinko nižší energetickou hodnotu než ovesné, více sacharidů apod., samozřejmě žádné velké výkyvy. Tak se ptám (hlavně vás vločkyznalých), jestli pozorujete nějaké významné rozdíly v chuti, pocitu zasycení a vhodnosti při hubnutí. Děkuju
Tak já jsem si zvykla jíst ovesné vločky každý den Zasytí mě až do oběda , a po zbytek dne nemám žádné chutě Navíc ovesné kaše patří k nejzdravějším snídaním vůbec... já si dělám ovesné kaše především se sojovým mlékem, normální nepiji , je dobře stravitelné a hodí se i pro redukční diety.. Také mám hodně ráda pohankové, špaldové a jáhlové kaše od NOMINY jsou výborné do kaší většinou přidávám lnéné semínko, nějaké ovoce či mandle nebo skořici )
KJ nejsou ani tak důležité jako výše sacharidů na 100g .Jinak řečeno . . .čím vyšší sacharidy,tím vyšší GI (glykemický index) což je špatně . . .Pro tělo je lepší potrava s nižším GI . . .cukry se do krve uvolňují postupně a tak nemáme ani pocit hladu než u potravin po kterých nám cukr vyletí nahoru raketovou rychlostí a stejně tak rychle klesne . . .Snad jsem to napsala srozumitelně
Já osobně jsem přešla na špaldové a pohankové kaše . . .
já ráno spíš snídám rýžovou nebo jáhlovou kaši, než ovesné,já se potřebuji vyhnout cukrům,sice nedržím dietu,ale u mne to je ze zdravotního hlediska. Pocit hladu nemám většinou snídám kolem 7 hodiny v 9 už si ale beru jablko nebo hrušku apod. většinou mám 2 hodiny pauzu mezi jednotlivými jídly
Ano, každé vločky chutnají jinak. Zajímavé jsou třeba sojové. Ale je otázka co s tím udělá vaření a následné ochucení.
A jak si děláte ty domácí?
Já jí miluju, ale nikdy jí nemám tak dobrou, jakou jí dělá majitelka jednoho penzionu, kam jezdíme na dovču. a nikdy mi neřekla, jak to dělá..
Má jí takovou jako by rosolovitou a rozvařenou a prostě dobrou...
já jí dělám tak, že vločky vařím v mléce nebo vodě.. a stejně ji takovou nemám, zkoušela jsem i na jemnějc drcené.
Napiště prosím recept jak vaříte obyč. ovesnou kaši. Já jsem to jednou zkoušela a vločky byly furt tvrdý a žádná kaše...
holky já jím tedy 2x 3x do týdne kaše z ovesných - první cca 50g na porci dám do hrnce a zaliju vroucí vodou - 15 min. nechám nabobtnat a poté dochutím, jak mám chuť.
čokoládovou - do hrnce deci mléka, na sporáku povařit, až kaše zhoustne a lepí se a poté přisypat granko
ovocnou - opět mléko, čerstvé ovoce (nejlepší meruňky, jablka, hrušky, banán) - trochu medu skořice
jogurtovou - půl kelímku jogobelly (je z jogurtů nejsladší, stačí půl kelímku).
Nejoblíbenější mám asi banánovou a čoko a pak jogurtovou - jogobellu pečené jablko se skořicí
Cituji Emma_Belle: na sporáku povařit, až kaše zhoustne
A já sem to jednou vařila asi 40 min. a vločky nezhoustly je to normální? Potom už jsem to nezkoušela...
Reaguji na werush:
a namočila si je předtím do horké vody? na těch 15 min minimálně? to máš jako s luštěninami .. musí pustit škrob a nasát.
Aha tak to jsem neudělala, tak pro příště vím, jinak mi tahle kaše nejvíce chutnala ve školní jídelně se skořicí
Tyjo, vy to všichni připrabujete tak složitě To já když jdu ráno do školy, mám jí za 5 minut... Vezmu malou skleničku, naplním jí vločkama. Potom mlíko a tu samou skleničku naplnim mlíkem a pak ještě čtvrtku skleničky... No, zapnu to na největší stupeň, mchám a je to za 5 minut. Husá a měkká = výborná! A dělám to z normálních vlošek a někdy i z trošku drcených...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.