Cituji 1EPE: Já nakoupím pár řízků, je jedno jestli prsní nebo stehenní a roládu dělám do srnčího hřbetu, žádný vykošťování, žádný plnění
Dobrej švindl. Ale mě by pak v tom srnčím hřbetu chyběla ta vypečená šťáva, miluju jí.
A co ta opečená kůžička z vrchu?
Cituji Laky: mě nádivka z mokré housky neje
To právě nesmí být mokrý pak je to fuj. A klasickou velikonoční nepečeš? Samotnou v pekáčku? To mi pak jede i samotná
Reaguji na prskafka:
kůžička je na steheních řízcích, takže kůrčička je taky
a šťávička se taky občas povede
Reaguji na Laky:
Každopádně frajer! Asi to pustím tomu mýmu
Cituji prskafka: A klasickou velikonoční nepečeš? Samotnou v pekáčku?
ne brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,já to nejím ani taková jídla jako žemlovku a tak uááááá,to nene.
Navíc teda nejím ani petržel,jakmile na něčem najdu nať,tak mám husí kůži jak je mi to "nejedlé"
Mám ráda rohlíky křupavé a hezky čerstvé se šunkou,ale ne něco z nich tvořit.
Cituji 1EPE: Každopádně frajer! Asi to pustím tomu mýmu
A on pak vykostí tebe! Teda to by asi udělal ten muj, kdybych ho postavila za sporák.
Zajímavý, jak se lidi a ani kuchaři při to m vykošťování kuřete neshodnou, někdo ho pokládá na hrudník a někdo na záda. Já teda vykošťuju tak, že ho položim na záda a říznu mezi prsama, ty pak nožen odškrábu od hrudní kosti, tu hodim do papiňáku a vykostim zbytek. Ta fintička s těma křídlama na začátku byla dobrá, to bych nedala.
Cituji Laky: Mám ráda rohlíky křupavé
Holky, když vás tu mám, nevíte na kolik stupňů péci housky? Trochu mi přeskočilo a zadělala jsem těsto a právě mi kynou na plechu, jen vůbec nevim, na kolik dát troubu, nikdy jsem je nedělala.
No v nejhoršim budu mít domácí strouhanku opravdu domácí
Cituji Laky: ani taková jídla jako žemlovku a tak uááááá,to nene
Já nenávidim všechny sladký teplý jídla (rýžový nákyp atd)
Cituji prskafka: A on pak vykostí tebe!
tak nějak
Cituji prskafka: Holky, když vás tu mám, nevíte na kolik stupňů péci housky?
já peču všechno na 170 stupňů
Cituji prskafka: Já nenávidim všechny sladký teplý jídla
Já naopak
Cituji 1EPE: já peču všechno na 170 stupňů
Ona se v tomhle literatura docela rozchází, našla jsem i 220´C, ale to by z nich taky mohly být škvarky
A na kolik ´C, holky, pečete kuře, ať nejsme OT
Cituji prskafka: A na kolik ´C, holky, pečete kuře,
Na 170
Já peču všechno na 170
Taková moje oblíbená teplota
Cituji prskafka: našla jsem i 220´C
Mohlo by to být jako buchty,to by ta teplota odpovídala wooow ty jsi ale hospodyňka
Reaguji na Laky: No jestli hospodyňka, to nevim, u mě jsou to spíš vždycky takový "záchvaty", ale tentokrát to byla jednoduše skleróza, zapomněla jsem je koupit a doma bylo droždí, tak jsem si řekla, že zadělam těsto -záležitost pár korun, tak mi to nebude líto vyhodit. No a jsou hotový, pekla jsem na 180 asi 17minut. Na premiéru jsem s nima fakt spokojená, akorát jsem trochu víc osolila těsto. Na housku s marmeládou nebo medem to teda nebude.
A po tý teplý se asi probudim u stropu.
Ale zpět ke kuřeti, zkoušel jste někdo smažit kuřecí prsa v bramborákovým těstě? Propeče se to maso dobře aniž by se těsto upražilo? A neopadává to z toho?
Cituji prskafka: zkoušel jste někdo smažit kuřecí prsa v bramborákovým těstě?
Je nutno prso udělat tenký plátek a naklepat,osolit,opepřit dle chuti a do rozpáleného oleje placičku bramboráku,na ní plátek masa a až je hotový bramborák,tak pak tepve nahňácat na druhou stranu bramborákové těsto a otočit do oleje.Je dobré smažit pomalu,pak nechat okapat na papírovém ubrousku a klidně ještě vrazit na plech do horké trouby.Kuřecí propečeš,ale pokud bys chtěla mít maso vyšší,tak je jistější ho předdělat na jiné pánvi jen tak a pak dát teprve do bramboráku dodělat.Někdo to dodělává v mikrovlnce /většina restaurací - plněná masa / ale to je mě hnusný.
U nás frčí kuře na pórku: kuře rozdělit na čtvrtky, posypat gril. kořením, pórek pokrájet na kolečka, podusit na kousku másla, šupnout do pekáče, na pórek poskládat kuře, malinko podlít vodou, během pečení podlévat výpekem. Až je maso měkké, do výpeku vmícháme jednu zakysanou smetanu. Jíme to s bramborama, je to celkem rychlovka.
No ono to rychlokuře taky není žádná nejzdravější věc na světě.
Já doporučuju taky kuře na zelí, moje varianta je trošku jinačí, nemám ráda kyselé: kysané zelí prvně propláchnu vodou, aby nebylo tak kyselý a ještě ho dost cukruju. Peču taky kuře na čtvrtky klasicky na zelí a pozor- podlívat černým pivem...pak to získá naprosto vynikající chuť...
ja som nedavno našla recept na pečené kura na nete a vyskúšala som ho trošku som si ho upravila mala tam ísť aj nakrajaná cibuľa a cesnak ale manžel to nemá rad tak to vynechala a mňamka... tu je originál recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25868
a tu je môj upravený
kôrku zo stehien dám preč, zmiešam si múku, korenie ake je vam po chuti ja som dala grilovacie, sladku papriku, trošku chilli, oregano a touto zmesou obalim stehná vložim do pekáča a navrch som tam dala plátky syru (eidam, gouda) zakryjem alobalom a pečiem ..pred koncom alobal odkryjem a dopečiem fakt dobré
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.