Cituji Veselka10: Mě je fakt jedno, jakým nesmyslům věříš Ty nebo jiní lidé. Když Ti stačí jen termín - vysoká teplota a cholesterol...
Už nebaví vyvracet bludy, mýty a polopravdy.
Já je opravdu vyvracet nepotřebuji Ty si věř čemu chceš, je to tvoje zdraví ne moje prosím pokud tě to zajímá tak si přečti následující článek
http://www.viscojis.cz/index.php/zpracovani-potrav in/259-smaeni
Ale nebudeme se tady dohadovat, že?
Reaguji na heluska: Ano, dohadovat se opravdu nebudeme. Jen k tomu článku...nevhodnost smažení na másle - každý kdo umí vařit ví, že se smaží na přepuštěném másle a to bílkovinu již neobsahuje, tudíž je pro smažení vhodné.
Sádlo rovněž, protože nevhodné by bylo až po překročení teploty nad 190 stupňů, jako prakticky u všech tuků a to i včetně těch doporučených v článku.
Těch bludů v tom článku je víc a je to čistě protože je na jedné straně řečeno A, ale už není B.
[cituji=Veselka10]Reaguji na [Veselka10]
Zajímavé je že zkreslené představy má asi třičtvrtě populace většina odborníků přes výživu a skoro všechny články mluví za vše. Až mi najdeš článek o tom, že sádlo je pro naše tělo více prospěšné než olej správně zvolený a použitý pak uvěřím. I když každého věc. Pokud ti vyhovuje sádlo a myslíš si, že tvému tělu více prospívá, je to tvoje věc a blahopřeji .
Ano dříve se smažilo na sádle ale v té době bylo i více práce kolem domu a hospodářství, takže tělo si s tím hravě poradilo. Navíc byl dostatek přirozeného pohybu, sezónních surovin, vše co šlo si člověk pěstoval sám doma (takže v podstatě bio ), atd. Ubylo nám přirozeného pohybu, všude jezdíme autem, často míváme sedavé zaměstnání, do potravin se cpou tuny cukru a chemických éček atd. Doba se změnila a s ním i my a naše strava.
Holky zde přikládám odkaz na výborné řízečky určitě budou chutnat
http://www.youtube.com/user/Zdraveachutne#p/a/u/0/ 6rs1trKiQuA
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.