Cituji Iveta Valerie: že normálně usmažený řízek na oleji ponoří po usmažení do vroucí vody a hned vytáhne.
tak to taky znám, tuk se z nich opravdu krásně odplaví. trošku na křupavosti sice ztratí, ale skoro to nejde poznat
holky nejde o to, že bych si je kvůli dietě nedopřála, spíše jsem si na ně tak odvykla, že je mi po nich hrozně těžko, takže proto.
bedrunelasladké muesli si nedávám, vím že jejich složení pokud teda myslíš ty zapékané kupované není nejdzdavější
gumidekpo tom bílém jogurtu jsou pak asi pěkně šťavnaté, že?
ifisek a valerietak to je prima nápad
Reaguji na verisi: Já je občas dělám na pečícím papíru na horkovzduchu.Obaluji klasicky nebo v jogurtu s bylinkami plus strouhanka, položím na pečící papír a jemně popráším olejem z rozprašovače (Tescoma nebo i obyčejný rozprašovač na kytky).Spotřeba oleje je méně než kávová lžička a krusta bude křupavá a nevysušená.Peču na 180 cca 15-20 minut z každé strany.
Reaguji na verisi: Upřímně moc nerozumím tomu, proč by smažený řízek měl být nezdravý a těžký....
Záleží na teplotě smažení, tuku na kterém smažíš a také zda necháš řízek odsát na utěrce. Dále také zda ho solíš, přepaluješ tuk.
Řízek smažený na sádle s olivovým olejem není nezdravý, na slunečnicovém oleji apod. je.
Pokud řízek nesolíš, pouze opepříš, tak je to také zdravé.
Takže asi tak.
Řízek je řízek a například z panenky jsou libové, vynikající a šťavnaté. Záleží také na tom zda řízky naklepáváš...velmi časté a ne příliš vhodné.
Maso obalené v jogurtu s cornflakes pečené v troubě, není zdravé a ani to není řízek. Je to dobré, ale řízek to není.
Reaguji na Veselka10: ty říkáš, že neosolený smažený řízek na sádle je zdravý? to jsou pro mě nové informace
Cituji Veselka10: Maso obalené v jogurtu s cornflakes pečené v troubě, není zdravé a ani to není řízek. Je to dobré, ale řízek to není.
řízek je prostě maso v mouce,vejci a strouhance,smažené v oleji na pánvi - to co se tady popisuje jako zdravější varianty nemá s řízkem nic společného.
Já jsem párkrát dělala obalované kuřecí na tenčí plátky v troubě. Okořenila jsem je, namočila do vajíčka a pak obalila v 1:1 strouhanka z celozrnného pečiva a kokos. Je to fakt dobré. Ještě jsem k tomu přidala trochu citronové kůry a skořice. Je to něco jiného než klasický řízek, ale pochutnala jsem si. No a pekla jsem to v troubě na pekáčku vymazaném troškou olivového oleje, po chvíli otočila. Byly krásně křupavé a žádný tuk z nich nekapal. Jinak jsem dělala tak samo i obalované v cornflakes
Cituji moniiik: 1:1 strouhanka z celozrnného pečiva a kokos. Je to fakt dobré. Ještě jsem k tomu přidala trochu citronové kůry a skořice.
týjo samý dobrý věcizajímavý nápad,někdy musim vyzkoušet,kokos miluju ve všem
Tak já je zdravotních důvodů dělám řízky v horkovzdušné troubě. Dělají se sice dlouho, ale jsou fakt skvělé. Obalím je klasicky v trojobalu, a aby nebyly tak suché, tak na ně dám lehounce másla a peču je jen na roštu. Stejně dělám i kapra. A co se salátu týče, tak majolka se dá nahradit sojanézou nebo tofunézou. Po tom co jsem jedny vánoce byla nucena strávit o suchých bramborách a kuřeti vařeném ve vodě, je tohle naprostá delikatesa!!
Cituji Veselka10: Řízek smažený na sádle
Sádlo má však nevýhodu v tom, že obsahuje cholesterol, za vysokých teplot oxidující na produkty, které z hlediska srdečně cévních onemocnění působí hůře než neoxidovaný cholesterol. Takže rozhodně není zdravé smažení na sádle!
Reaguji na heluska: , Já Ti to vymlouvat nebudu. Mě je fakt jedno, jakým nesmyslům věříš Ty nebo jiní lidé. Když Ti stačí jen termín - vysoká teplota a cholesterol...
Už nebaví vyvracet bludy, mýty a polopravdy.
Já dělám řízky jen v troubě a chutnají nám víc než z pánve, jo a ta směs od Vitany je super
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.