Cituji Flossy: ak do trouby...vypadalo to sice hrozně a musel to celý Vánoce ukusovat, ale hlavně když mu chutnalo...
Cituji Maika: Teď mě ještě napadla trouba - byla vyhřátá?
Jé tak to já nevím, měla jsem vždy elektrickou a letos stará plynová, tam to nepoznám nejsou tam žádný nastavení jen kolečko se kterým se točí.Ale vlastně nevím jak to funguje, tak to nechávám naprostředkuBože já jsem jelito. Je to horší než stará trouba v kamnech na dřevo Vidíš a to mě nenapadlo, nechala jsem jí tak 10 minut. Myslíš, že to nemuselo být vyhřátý?
Jestli byla puštěná 10 minut, tak byla vyhřátá. A nejsi jelito, jsi šikula. Jen ty mouky jsou čím dál horší
Cituji lucisek1111: Chyba je určitě v tuku, rozlišuje se máslo pro studenou kuchyni a máslo pro teplou kuchyni
Aha, já to vždy pekla z másla, v podstatě vše peču z másla. Zkusím tedy koupit Heru a vytopit pořádně troubu. Je to ale fakt divný. Perníčky super, linecký super, pracny také tak a tohle nee.
Cituji Maika: A nejsi jelito, jsi šikula. Jen ty mouky jsou čím dál horší
Budu si muset vyčíhnout jaká mouka je dobrá. Mě tohle nikdy nenapadlo. Myslela jsem, že je rozdíl pouze v tom jestli je hladká, polohrubá, hrubá. Ještě koukat na značku Tak děkuju moc všem za rady. Mimochodem Heelsko nevím jestli zbude, malej se už do toho pustil s plnou vervou
Cituji lumpik: Mimochodem Heelsko nevím jestli zbude, malej se už do toho pustil s plnou vervou
To neva já si počkám na naše rozteklý
Jestli pečeš v jiné troubě, tak se vůbec nediv.... Já u rodičů vždycky "rostu". To co si udělám doma je OK, ale když u rodičů (použity stejné suroviny), tak i KO je slabé slovo . Minulý rok se mi takhle komplet rozkydly Husarské koláčky z cca 1 kg mouky
Ono to s tím přímo nesouvisí pokud chcete docílit rovnoměrnějšího pečení a menšího výkyvu teplot plynové trouby, položte vedle sebe na plech nad hořáky (tj. ten kryt hořáků) dvě střešní tašky tzv. bobrovky (jt. taková ta neobyčejnější rovná taška) Tak ať Vám to holky peče
Já si teda znčku mouky nevybírám,peču z jakékoliv a bez problému.A na pečení taky používám jedině heru.
já si taky značku mouky nevybírám..ale po zkušenostech opravdu mouka NOE je na prdlačky..když s ní zahustíš omáčku a druhý den ji ohříváš tak je úplně řídka...peču i na zakázky a trošku o tom něco vím...a na máslo nedám dopustit-hlavně na linecké a na banánové tyčinky-jelikož to cukroví musí být jemné a rozplývat se na jazyku..jinak hera je supr..dnes už jsem spotřebovala 4 ..
mě se rozkydly rohlíčky , protože jsem z netu vyčetla , že se pečou na 120 stupňů ( samozdřejmě jsem je dělala s máslem - pokud by to bylo i v heře ) a tento týden byl na pořadu Kluci v akci díl , jak se peče cukroví a tam jsem zjistila, že se to peče na 170 stupních....jojo, to jsou ty začátky , kdy si člověk myslí, jak to není jednoduché ...jo a už je po nich , manžel říkal, že můžu dál trénovat na Vánoce ... že se to vždycky nějak sní
Žabža
Jo,to je fakt,my pekli před týdnem a už na to chodíme Lepší je snad začít týden před vánoci.
Tak já začínám zítra tak to bude taky dílo co vytvořím , pravidelně je mám vzhledově ošklivé ale všem chutnají tak se aspoň utešuji tím že nikdy nic nezbyde.
Holky představte si,např. moje tchýně vůbec rohlíčky nedělá,vždyť to je přece základ pečené na Vánoce,ne?
Cituji ammalka: áklad pečené na Vánoce
Podle mně taky, akorát já jsem z domu od máti z Bratislavy zvyklá na takové hodně velké "céčka" ( asi 8 cm ) , a tady v Ostravě se většinou, co jsem viděla, dělají naopak malilinkaté jako desetikoruna a zatočené skoro do koleček ... no a mně se s tím nechce piplat, tak se přikláním k těm větším . Jaké děláte vy ?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.