Ahojky holky, nevíte proč se úplně roztečou vanilkové rohlíčky? Z pěkných rohlíčků po upečení tvar placky. Těsto jsem dělala stejné jako každý jiný rok a vždy se povedly. Nevím co jsem mohla pokazit. Děkuju za každou radu
A nepoužila jsi nějaké jiné máslo nebo tuk než obvykle? My jsme to jednou takhle s mamkou udělaly a taky se nám zplácly...
lumpik
někdy dělá problém i mouka-myslím tím značka...nejhorší je dle názorů mých známých NOE ta se prodává v Kaufu a není dobrá ani na palačinky...
Ne, vždycky používám klasický máslo s 82% tuku. Na značce snad nezáleží, ta je pokaždý jináFakticky mě to štve dopolko se louskám s ořechama jen proto, aby se mi to nepovedloMyslíš tedy, že to bude tukem? To mi neříkej, že to tak moc šidíJe to škoda budu je muset dělat znovu, ale bojím se aby se mi znovu nerozkydly
lumpik Tuk toto způsobit může, jedno těsto mi šlo do kelu díky mouce Hele nápad přivez placky já je sním, mě je to jedno
Edit: jo tak koukám, že o mouce už se tu psalo, příště si to přečtu celý
Cituji nadka: někdy dělá problém i mouka-myslím tím značka
Aha to jsem vůbec nevědal, že může záležet na značce. Já jsem teda kuchtička Takže je třeba si i vyčíhnout značky mouky a másla? Holky děkuju to by mě nikdy nenapadlo.
Cituji Maika: aky si myslím, že chyba není v Tobě, ale v surovinách
Děkuju. Ale mrzí to, když se s tím člověk tak patlá, potají přerovnává po dětech a pak je to na nic. To jsem je rovnou mohla nechat naházet placičky na plech
Cituji heelska: přivez placky já je sním, mě je to jedno
To už malej taky hlásal, že to bude mít místo sušenek. Tak když něco zbude dám vědět
Cituji lumpik: Tak když něco zbude dám vědět
Hurááááááá kujííííííííí
Edit: Teda né že bych byl takovej hulvát a nechal si je posílat ale chořím tak se nemohu vzdalovat z bydliště
No je to možný, mamka od té doby používá vždycky stejnou značku, a už je to ok...ale samozřejmě to může být něčím jiným...Někdy prostě "když sa daří, tak sa daří..."
No strejda si peče na Vánoce sám a značky taky nikdy neřešil, tak se mu to vždycky rozpláclo...Asi po čtyřech pokusech se naštval, udělal z celého těsta jeden velký válec a dal to tak do trouby...vypadalo to sice hrozně a musel to celý Vánoce ukusovat, ale hlavně když mu chutnalo...
Dneska jsem pekla rohlíčky a myslím, že prodlém je jasný. Chyba je určitě v tuku, rozlišuje se máslo pro studenou kuchyni a máslo pro teplou kuchyni (to je právě na to pečení). Radím ti vždy používat heru, tím nic nezkazíš a navíc hezky voní. Já peču jedině z hery a není vůbec drahá, v akci se dá sehnat za 12kč
Cituji Flossy: Asi po čtyřech pokusech se naštval, udělal z celého těsta jeden velký válec a dal to tak do trouby...vypadalo to sice hrozně a musel to celý Vánoce ukusovat, ale hlavně když mu chutnalo...
To snad ne!! To je jak z filmu Pat a Mat
lucisek1111
Souhlasím, Hera je na pečení nejlepší a opravdu hezky voní Já budu dělat rohlíčky o víkendu tak uvidíme jak se povedou
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.