Cituji dadabus: Nejlepší = nejvhodnější je ten, co obsahuje málo % tuku, mastnější se roztéká.
Já jsem osmažila olomoucké tvarůžky a čekala jsem, že se neroztečou, když mají jen 1% tuku, ale roztekly se, nevíte, čím to může být?
Naposled jsme dělali smažák z 30 % eidamu z Alberta. Byl to hnus. Vůbec se to ani po 10 minutách smažení nerozteklo, bylo to jako syrové. Takže nezáleží asi jen na typu, ale i na kvalitě. Tento fakt neee.
Holky, a zkoušela některá z vás smažit mozzarelu? Před x lety to dělali jako sezónní specialitu v McDonald, moc mi to chutnalo, ale doma jsem to nezkoušela, přijde mi na smažení "moc mokrá"...
Reaguji na hyena 02:
Taky smažím. Tomu roztékání se dá víceméně (ale ne vždy) zabránit pořádným trojobalem, hlavně na bocích, několikrát za sebou. U nás doma - když už smažený sýr, tak jedině mozzarellu! Je to vážně výborné.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.