Cituji Hawaia: Hawaia
ten je moc krásný!!
Cituji jaromira: jaromira
taky vypadá moc dobře a super nápad )
Teda holky všechny to máte nádherné...jak od profíka. By mě v životě nenapadlo se do něčeho takového ani pustit, to fakt děláte jako naprosté amatérky nebo k tomu máte nějakou průpravu?
Cituji Misty87: jako naprosté amatérky nebo máte k tomu nějakou průpravu?
ahoj pokud se ti líbí i mé dortíky, tak já jsem naprostý amatér a tohle byly můj 3. a 4. dort )
výhoda je, že zůstávají odřezky, které pak dávám do mražáku a ještě zužitkuju ))
Já jsem amatér, živit bych se tím nemohla, protože mi to zabírá strašně moc času, ale dělám to pro známé a pro radost. Je ale pravda, že profíci používají k potahování a zdobení mandlovku a věcičky, které koupí to ti usnadní hrozně moc času. Já se s tím patlám sama.
také jsem amatér, pouze mě to baví. První můj dort byl cca v 17letech pro kamarádku k narozkách. Pak jsem tam nějaký dortík v rodině a teď už druhým rokem dělám dorty pořád a vylepšuji techniku. Jak jsem psala jsem pořád na první metě a mám se ještě dost učit. Když je chuť a elán zkoušet nové věci, jde to
Jste holky všechny moooc šikovný! Nejsou nakonec amatérky lepší než profíci? Víc si s tím hrajeme a víc to prožíváme . Sestřenka měla z našeho dortu obrovskou radost, zahřálo mě to u srdíčka
Jejda holky, ty potahované dorty jsou od Vás všech naprosto úúúžasné .. prosím Vás prozradily byste mi kouzlo té potahovací hmoty a marcipánu, ze kterých Vám všechno co vymodelujete tak perfektně drží tvar ?
Při všech mých pokusech se mi marcipán roztékal, leskl, nedržel tvar a to jsem používala tolik zmiňované laktino a všechny suroviny správně v poměru .. a i jsem dávala tuhnout do ledničky, ale výsledek vždycky katastrofa
Recept na Marcipán /potahovaný i na figurky atd.../
20 dkg cukru moučka /prosít/
20 dkg sušeného /polotučného mlékaú
3 -4 lžičky oleje
3 - 4 lžíce pšeničného sirupu /asi 70 Kč ve zdravé výživě/
Je z toho marcipánu na celý velký dort - na potah, pokud je jednobarevný tak přidat potravinářské barvivo nejlépe do trošky vody, nebo do toho sirupu, jinak během vytváření těsta si párkrát namočit ruce ve vodě, jde to pak lépe, když se nespotřebuje všechen marcipán, tak zabalit a pak jej lze chvilku rozehřát v mikrovlnce a zase prohňácat a je to marcipánek jako znovuzrozený dělala jsem z něj dorty poprvé, oba se povedly, perfektně to ztuhlo.. sice jsem měla trošku hnědé ruce z hnědého barviva ) jo a ještě takový poznatek, trochu se mi to potrhalo když jsem to na tu rybu dávala ale zaretušovala jsem to jiným kouskem marcipánu a jak to pěkně v lednici vytuhlo, tak jsem to zahladila a nebylo to vůbec poznat.
Holky vy ste tak šikovný! Já hrozně ráda peču, ale na takovejhle dort si fakt netroufám.. Jsem spíš koláčová a tak Jednou sem se překonal a udělala ten ovocnej se želé na korpusu, ale tohle bych asi nezvládla!
Já dělám falešný marcipán takto: 300g moučkového cukru (prosátého), 80g sušeného mléka, bílek (ze středního vejce 1ks), mandlové aroma. Toto je dávka na potažení velkého dortu. Chce to trochu cviku, ale dá se to. Zadělávám ho v domácí pekárně. Jinak jsem zkoušela i varnu, ta se dělala tak výborně, ale bohužel není tak dobrá jako tento marcipán. Jo a malinkatý figurky jsem si naposledy udělala dopředu z marcipánu, který se dá koupit jako suk třeba v Tescu.
Nemáte náhodou někdo tip kde koupit mandlové aroma? Mám ho už málo v zásobě a u nás nikde není.
Já dělám falešný marcipán takto: 300g moučkového cukru (prosátého), 80g sušeného mléka, bílek (ze středního vejce 1ks), mandlové aroma. Toto je dávka na potažení velkého dortu. Chce to trochu cviku, ale dá se to. Zadělávám ho v domácí pekárně. Jinak jsem zkoušela i varnu, ta se dělala tak výborně, ale bohužel není tak dobrá jako tento marcipán. Jo a malinkatý figurky jsem si naposledy udělala dopředu z marcipánu, který se dá koupit jako suk třeba v Tescu.
Cituji jaromira: jako suk třeba v Tescu.
z toho jsem jednou dělala figurky a bohužel se mě to rozteklo.Ani to nebylo chuťově dobré., není nad domácí marcipán.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.